Preek 1 Koningen 17: 17-24 Louis Hersent 1777-1860.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Opgewekt.
Advertisements

Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
GOD is liefde.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Kerstviering kleuterbouw
JÉSUS UN PEU NONO JEZUS – EEN BEETJE SIMPEL Maria-Magdalena, ik zou je een dienst willen vragen … ik maak me zorgen over mijn zoon Jezus, hij is bijna.
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Gods verborgen glans.
Evangelie der genade Vragen :
… en wat wil Jezus van jou?
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
De pittige smaak van de uitverkiezing
Brief 19,1 “Ik ben gelukkig te vernemen dat je van goede wil bent om heilig te worden. Maar denk erom dat het niet volstaat om te beginnen, we moeten.
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Zingen Vers 1 Lazarus van Betanië, Heb jij de Heer verstaan?
Leven door Christus’ dood
Zingen Vers 1 Een engel zegt Maria aan:
Zingen Gz 154 : 1,2,3,4 1. Ach, wat moet ik toch beginnen
de weduwe en de stromende olie
Welkom in deze kerkdienst
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
BEWOGENHEID VOOR MENSEN. WAAR IS GOD ALS IK VERDRIET HEB? Lezen:Luc.7:11-17.
Raven en een weduwe Van boven bekeken – 7.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Welkom op TOV!.
Daarom verheugt zich mijn hart en juicht mijn ziel,
Jongen van twaalf Op de drempel Op de drempel tussen kind en volwassen tussen kind en volwassen ontdekken wie je bent ontdekken wie je bent Jezus van twaalf,
Geluid aan.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
CHRISTUS IS OPGESTAAN! Zondag 17

Reisgenoten dragen elkaars lasten
Met handen en voeten geloven 1
‘De weg, de waarheid en het leven’?
Zondag 11 HC Franeker 28 maart 2010
Hoe luister je naar de wet van God?
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
De stem van God 2x Jozef: -Mattheus 2 vers Genesis 45 vers 1-7.
Preek Jakobus 2:
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Volumia-Hou me vast Presentatie van
Zingen Vers 1 God is mijn licht, mijn heil: wie zou ik vrezen?
Olie in overvloed 2Koningen 4:1-7.
Niets zonder Gods zegen
Een DEFINITIE van een christen
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
Samenkomst voorafgaand aan de begrafenis van
De profeet Pablo Gargallo ( ).
Welkom in deze kerkdienst
Preek 1 Koningen 16: :16 Elia op de Horeb Grieks orthodox icoon.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Jezus volgen kan niet in deeltijd
HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? Romeinen 4:17-20 ‘t Veerlicht Raamsdonksveer.
‘Mixed up piles’.
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
In deze dienst zal Ds. A.P. Feijen voorgaan Na de zegen zingen we Ps. 33: 3, 4 Schriftlezing: Luk. 12: 1 – 7 Tekst: Zondag 9.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Liturgie ♪ OPW:430 ♫ KND Voor we gaan ♪ 536:1,3 ♪ 518:1,3 ♪ 518:4,6 ♪ 575:1,2,6 ♪ 908:1,2,3 ♪ 908:4,5,7.
Welkom Samenkomst bij de begrafenis van Geurt Wisselink.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Hoe kan je kracht worden vernieuwd… op weg naar een hoger doel.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Transcript van de presentatie:

Preek 1 Koningen 17: 17-24 Louis Hersent 1777-1860

Soms loop je tegen je grenzen aan Je wordt stil gezet - en dan? Hoe ga je om met de teleurstelling, boosheid, onmacht? De weduwe uit Sarefat houdt haar dode zoon in de armen…

Soms loop je tegen je grenzen aan is mijn God wel te vertrouwen? God haalt zijn Woord weg uit Israël, op weg naar Sarefat in Sidon God zorgt wonderlijk voor olie en meel (1 Kon. 17:16) Maar dan sterft de enige zoon van de weduwe Waarom verwoest God haar leven? Of straft Hij haar soms voor haar zonden?

Soms loop je tegen je grenzen aan is mijn God wel te vertrouwen? Vergeet God genadig te zijn, verbergt zijn ontferming zich achter zijn toorn? - Ps. 77:10 Gods wegen zijn moeilijk te begrijpen Patroon 1 Koningen 17: God belooft zegen 2-4 8-9 13-14 Gehoorzaamheid 5 10a 15a Zegen 6 10b 15b-16 Nieuwe grens 7 10c-12 17

Soms loop je tegen je grenzen aan is mijn God wel te vertrouwen? of is zijn genade veel groter dan mijn grenzen Elia begrijpt het ook niet HEER, mijn God, waarom treft u juist deze weduwe, die mij gastvrijheid verleent, door haar zoon te doden? - 1 Kon. 17:20

Soms loop je tegen je grenzen aan is mijn God wel te vertrouwen? of is zijn genade veel groter dan mijn grenzen Mensen brengen zieken bij Jezus om te genezen en roepen Hem bij mensen die op sterven liggen Maar als iemand gestorven is, roepen ze Hem niet te hulp De dood is de laatste grens, daar kan niemand tegenop

Soms loop je tegen je grenzen aan is mijn God wel te vertrouwen? of is zijn genade veel groter dan mijn grenzen HEER, mijn God, laat toch de levensadem in de borst van dit kind terugkeren. - 1 Kon. 17:21

Soms loop je tegen je grenzen aan is mijn God wel te vertrouwen? of is zijn genade veel groter dan mijn grenzen Nu weet ik dat u door God gezonden bent en dat u werkelijk namens de HEER spreekt. - 1 Kon. 17:24 Gods genade is grenzeloos!

Soms loop je tegen je grenzen aan is mijn God wel te vertrouwen? of is zijn genade veel groter dan mijn grenzen Weeklaag niet meer - Luc. 7:13 Jongeman, ik zeg je: sta op! - Luc. 7:14 Dat graf bleef leeg die dag Een groot profeet is onder ons opgestaan. - Luc. 7:16

Soms loop je tegen je grenzen aan is mijn God wel te vertrouwen? of is zijn genade veel groter dan mijn grenzen en durf ik me aan Hem over te geven? Verschil Elia en Jezus: Elia begrijpt het ook niet, brengt het in gebed voor God, wordt verhoord Jezus begrijpt het wel, hoeft alleen maar een bevel te geven, wekt zelf tot leven

Soms loop je tegen je grenzen aan is mijn God wel te vertrouwen? of is zijn genade veel groter dan mijn grenzen en durf ik me aan Hem over te geven? Gods macht gaat voorbij de dood En gaat dus verder dan alle grenzen waar ik tegenaan loop Maar ik heb geen Elia of Jezus in de buurt?

Soms loop je tegen je grenzen aan is mijn God wel te vertrouwen? of is zijn genade veel groter dan mijn grenzen en durf ik me aan Hem over te geven? De jongens die tot leven werden gewekt, zijn later weer gestorven Maar veel belangrijker is de genade die de vrouwen hebben ervaren Jezus’ genade droogt jouw tranen, langer dan jouw leven duurt Door de dood heen!

Soms loop je tegen je grenzen aan is mijn God wel te vertrouwen? of is zijn genade veel groter dan mijn grenzen en durf ik me aan Hem over te geven? Jezus wil ook jou tot leven wekken Zodat je vertrouwt op Gods macht onder alle omstandigheden Overgave!

Soms loop je tegen je grenzen aan is mijn God wel te vertrouwen? of is zijn genade veel groter dan mijn grenzen en durf ik me aan Hem over te geven? Haal Gods Woord in huis (= Jezus Christus) Breng je vragen voor de troon van God Laat je troosten en bemoedigen door Jezus zelf

Soms loop je tegen je grenzen aan is mijn God wel te vertrouwen? of is zijn genade veel groter dan mijn grenzen en durf ik me aan Hem over te geven? Wees niet bang. Ik ben de eerste en de laatste. Ik ben degene die leeft; ik was dood, maar ik leef, nu en tot in eeuwigheid. Ik heb de sleutels van de dood en van het dodenrijk. - Op. 1:18