Loopbaanontwikkeling OOP

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Aan de slag met vakmanschap! Kick-offTeam/datum. Film Vakmanschap.
Advertisements

Differentiatie in de klas
Professional in Beeld Henk Meijer Ontwikkel het jonge talent in het Westland Docenten professionaliseren en leerlingen plukken de vruchten.
IB 1.
Aan de slag met vakmanschap! Teammanagers & medewerkersseptember - oktober 2013.
Vrijwillige van werk naar werk fase 1. Van werk naar werk onderzoek2. Van werk naar werk plan U besluit dit plan niet op te volgen: u houdt dit plan voor.
(G)MR en invloed op de kwaliteit van het onderwijs
Resultaatgericht personeelsbeleid Hartger Wassink.
HOGESCHOLEN IN DIALOOG Dag van de kennisuitwisseling 19 januari 2010
WIVO 10 juni 2011 Evelien Mahieu – provinciebestuur Antwerpen
Gesprekscyclus Quadraam
Kennis maken met Opbrengstgericht werken
Overzicht Waarom competentiemanagement Competentiemanagement binnen het provinciebestuur Hoe implementeren? Competentiemanagement binnen de verschillende.
CALVIJN MEERPAAL ACADEMY
Visie op HNW juni Belang van een Visie Een Visie op Werken is de overkoepelende beschrijving hoe een organisatie werk in de toekomst ziet. De visie.
Eli van Beekveld Zaal 1 Tijdstip uur
Waarom een vitale organisatie positief werkt
Het fuwa-systeem, competentiebeleid, competentiebeloning
Middenmanagement in positie VO Congres 2013
Geletterdheid….. Wat is dat?
Leven Lang Leren en EVC mr drs J.C.N. van Kessel 10 oktober 2008.
Beoordelen van docenten loont de moeite!
Mediacentrum Windesheim na 23 dingen. Hoe nu verder?
Conferentie DHRM Fred Slaghekke beleidsmedewerker P&O
Leidinggeven aan professionals in modern onderwijs
Opleiden van medewerkers
Opleiden in school, mei Opleiden in school Kennismaking met POSS Personeel en Organisatie Support Systeem Hulpmiddel bij de gesprekkencyclus.
Competentieontwikkeling voor OR-leden
Workshop Teamleiders OGW en sturen op OGW.
Duurzame inzetbaarheid
Toekomst – Welke kant gaat u op?. Klant i.p.v. patiënt/cliënt; Output financiering; Marktwerking; ……………………… Waarom.
SESSIE 8 PLEIDOOI VOOR DUURZAME CULTUURBELEVING OP SCHOOL.
Workshop Werken met een P.O.P. vrijdag 26 september 2014
Uitdagingen in de 21-ste eeuw
Zorgplicht in passend onderwijs
Excellente Scholen Drentse excellentietraject Dorien zEVENBERGEN Inspectie van het onderwijs.
Marjan van Hof & Lineke Bos
Evalueren om te leren Kracht van Beoordelen
Plateau Openbaar Onderwijs Assen
GRIP krijgen op werkdruk en stress met het JD-R model
Info shop Docent-coach Competenties in beeld 3 juni 2010.
Leerproces SDV leerlijnen ontwikkellijnen Doel: POP van de leerling
Presentatie audit SDV Inhoud handleiding audit. Presentatie audit SDV Vorm: De opleiding maakt een portfolio waarin zij laat zien dat ze voldoet aan de.
Hoe verantwoord je je Financiële positie ?
 Wat is medezeggenschap?  Taak en rol van de MR?  Belangrijkste onderwerpen / Jaarverslag 2013 – 2014  Samenstelling MR  Vragen? ONDERWERPEN.
Functiemix in de Aloysiusstichting Voorhout, 23 maart 2010 Piet-Hein Mees Marjan van Hof.
BEOORDELING VOLGENS HET ERK
Functiewaarderen workshop OOP
ICALT observatie-instrument training 24 september 2015
Geïntegreerde schoolverbetering
Gezondheidszorg Patiëntveiligheid bezien vanuit de psycholoog Resultaten van een onderzoek onder leden van het NIP Dr. Udo Nabitz, bestuur NIP 24 september.
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 6 Onderdeel : personeelsinstrumenten.
Gemeente Rotterdam 23 en 29 maart 2016 Informatiebijeenkomst Leren Loont! en beleidsregel. po, vo.
Bijeenkomst 3.  Welkom en vragen  Terugblik thema  Doelen  Verwerken van het huiswerk  Leerdoelen formuleren  Taxonomie van Bloom  Huiswerk.
(basis)training voor praktijkbegeleiders 13 december 2015 Module rol van de beoordelaar.
INTEGRAAL PERSONEELSBELEID CED-Groep. Visie Missie Doelen Gespreks- cyclus en beoordeling Personeels- beheer Management en Organisatie Loopbaan- management.
Werkdruk en de mr Annemieke Schoemaker Trainer/adviseur.
LOB in het PTA van het VMBO
Aanbesteding jeugdteams
Uitkomsten kwaliteitsonderzoek gedifferentieerd toezicht De Vlindertuin datum onderzoek 19 mei 2016.
Groepswerk Eén werk! = Eén cijfer?.
Toekomstgericht personeelsbeleid
Duurzame inzetbaarheid
Toetsing Vakdidactiek 2.
Vakdidactiek EP 2 bijeenkomst 2
PBS op het ROC MN Dinsdag 6 november 2018
Heb jij ballen voor scrummen?
Cijferloos lesgeven bij talen
Startgroep nieuwe HR-cyclus
Transcript van de presentatie:

Loopbaanontwikkeling OOP RSG Enkhuizen i.s.m. CPS

programma: Loopbaanontwikkeling OOP en het aandeel aan de onderwijskwaliteit van uw school: Kader: OOP in CAO Bijdrage OOP aan de onderwijsresultaten Randvoorwaarden RSG Enkhuizen: functietrappen OOP Resultaatgebieden en kritische competenties Overige vormen van loopbaanontwikkeling OOP © CPS Onderwijsontwikkeling en advies

cao en OOP Werkdruk, werktijden en taakbeleid, basisrecht deskundigheidsbevordering en functiebouwwerk.  De werkgever voert in overeenstemming met de P(G)MR een beleid dat erop gericht is de werk-gelegenheid, de loopbaanperspectieven en de vrijwillige mobiliteit van werknemers te bevorderen

Vraag Wat is de bijdrage van het OOP aan jullie onderwijsresultaten?

Wat is er nodig? Veilig klimaat: Erkenning dat onderwijsondersteuning belangrijk is voor de kwaliteit van het onderwijs; Verwachte resultaten benoemen Cultuur van feedback

En verder…. Voldoende inzicht in alle ondersteunende taken en op welk functieniveau dit uitgevoerd kan worden; Voldoende inzicht in de kwaliteiten van de OOP-leden (zowel huidige als toekomstige mogelijkheden); Kortom: heldere aansturingslijn (leidinggevenden met voldoende gespecialiseerde kennis) Resultaatgerichte gesprekscyclus

Missie in de schoolgids Kern-kwaliteiten Schoolplan Competentie- profielen Ontwikkelen Functie- beschrijvingen Gespreks-cyclus René Functie-trappen PP Beoordelen © CPS Onderwijsontwikkeling en advies

Filosofie RSG Onderwijsondersteuning heeft invloed op de kwaliteit van het onderwijs; De RSG heeft een op ontwikkeling gerichte cultuur, iedereen leert; Wat voor een docent geldt, geldt ook voor elk OOP-lid; OOP-functies zijn onderdeel van het schoolbeleid; De RSG kiest in principe voor aparte functies, meestal worden taken “ingepast”.

Functietrappen OOP-RSG Doel: ontwikkeling stimuleren Bij ontwikkeling een passende beloning Daarom: koppeling competenties aan functiebeschrijvingen passend bij de schaal Functietrappen met (meestal) drie niveaus Zie 2 voorbeelden: leerlingadministratie en TOA. Ook totaaloverzicht functiefamilies OOP

Wat is de kracht van dit model? De functietrappen (meestal drie soms twee) bieden carrière perspectief (dit model voldoet aan de cao en FUWA eisen); Omschrijving van taken in resultaten; De gedragskenmerken van de competenties zijn ondersteunend aan de resultaatgebieden; De gedragskenmerken voor alle functies zijn zichtbaar gemaakt in een doorlopende lijn; Duidelijkheid voor alle OOP’ers “welk gedrag willen wij op welk functieniveau zien”.

Ontwikkeling en resultaten Competentie->gedragskenmerken->leerdoelen-> oefenen en bijhouden vorderingen Resultaat: is je leerdoel bereikt? En de volgende stap: leidt het bereiken van je leerdoel ook tot betere resultaten in je werk? Resultaat: zie jij en je leidinggevende een (nog) beter werkresultaat? (resultaten zijn uitsluitend beïnvloedbaar door de medewerker) Ontwikkeling en resultaten worden gezien en beloond Zie doc. PP afspraken © CPS Onderwijsontwikkeling en advies

voorbeeld Zie voorbeeld functietrap leerling-administratie en TOA Welke gedragskenmerken horen bij dit resultaatgebied? Wat vind je van deze manier om competenties en resultaatgebieden in samenhang bij elkaar te hebben?

Andere vormen van loopbaanontwikkeling OOP Competentiemanagement; specifieke OOP competenties Job-rotation/ school-rotation Professionaliseringsbeleid/-plan OOP ………… ………….

Kennis en expertise Gerda de Jong: RSG Enkhuizen, conrector financiën en bedrijsvoering René van Drunen: CPS, begeleidt en adviseert scholen over personeelsbeleid (HRM en HRD)