VASTEN.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
De VRUCHT van de GEEST Galaten
Discipelschap.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Evangelie der genade Vragen :
Fair Play Eerlijk spelen
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
De allergrootste liefde
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
De wapenrusting van God 2. WELKE STRIJD?.
Bestemming God eren ….
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
HOEZO BIDDEN?.
Deel II verzoening.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
"al wat in de vleeshal te koop is..." 1Korinthe 10:23-33
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
28 maart 2013 bijbelstudie nr. 7 Vanaf hoofdstuk 3:15 1.
1. 16 Weet gij niet, dat gij Gods tempel zijt en dat de Geest Gods in u woont? 1Korinthe
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
11 april 2013 bijbelstudie nr. 8 Vanaf hoofdstuk 4:16 1.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Kom Hoger Teveel om te vergeven. Mattheüs 18: 21 Toen kwam Petrus bij Hem en zeide: Here, hoeveel maal zal mijn broeder tegen mij zondigen en moet ik.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
HET UNIEKE VAN DE HEILIGE GEEST…
Christelijke Vrijheid
Genade schenken 1.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
De wedstrijd van het leven
14 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 9 19 Want hoewel ik vrij sta tegenover allen, heb ik mij allen dienstbaar gemaakt, om er zoveel mogelijk te winnen;
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
Strijd tegen de zonde?.
Handelingen 5: 1 En een zeker man, met name Ananias, met zijn vrouw Saffira, verkocht een eigendom, 2 hield iets van de opbrengst achter, met medeweten.
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
Zingen Vers 1 Laat ons nu vrolijk zingen! Komt, heft uw liedren aan
Vader Zoon Heilige Geest
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Verslaving.
"de goede strijd".
Het evangelie van de opstanding
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
Samen met Christus 3 mei 2015 Urk. Kolossenzen 3 1 Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen, die boven zijn, waar Christus is, gezeten.
Hand. 20:28 “Zie dan toe op uzelf en op heel de kudde, te midden waarvan de Heilige Geest u tot opzieners (episkopoi) aangesteld heeft om de gemeente van.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Een voorbeeld dat navolging verdient
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Christus Jezus’ voorbestaan Studiedag 14 november 2015.
24 januari 2015 Den Haag. Nebukadnezar  machthebben van het Babylonische rijk en verwoester van de tempel & Jeruzalem 2Kronieken 36  het gouden hoofd.
Welke betekenis?. Welke betekenis? Welke betekenis heeft vriendschap voor jou en mij? Rechts definitie Wikipedia.
22 mei 2016 Rotterdam. Korinthe.... ... een havenstad met in Paulus' dagen rond de inwoners;
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Efeze Dit zeg ik dan en getuig ervan in de Heere, dat u niet meer wandelt zoals de andere heidenen wandelen, in de zinloosheid van.
Gods Verlangen ???.
Handelingen 2:1-4 (5-11) 1 En toen de Pinksterdag aanbrak, waren allen tezamen bijeen. 2 En eensklaps kwam er uit de hemel een geluid als van een geweldige.
Transcript van de presentatie:

VASTEN

Vasten is een teken van verootmoediging Vasten is een teken van verootmoediging. Verootmoediging : vernederen of neerbuigen

Psalm 35: 13 ik verootmoedigde mij met vasten…..

Mattheüs 18:4 Wie nu zichzelf gering zal achten als dit kind, die is de grootste in het Koninkrijk der hemelen.

Mattheüs 18:4 Wie nu zichzelf gering zal achten als dit kind, die is de grootste in het Koninkrijk der hemelen. Mattheüs 23:12 Al wie zichzelf zal verhogen, zal vernederd worden en al wie zichzelf zal vernederen, zal verhoogd worden.

Mattheüs 18:4 Wie nu zichzelf gering zal achten als dit kind, die is de grootste in het Koninkrijk der hemelen. Mattheüs 23:12 Al wie zichzelf zal verhogen, zal vernederd worden en al wie zichzelf zal vernederen, zal verhoogd worden. Jacobus 4:10 Vernedert u voor de Here, en Hij zal u verhogen.

Mattheüs 18:4 Wie nu zichzelf gering zal achten als dit kind, die is de grootste in het Koninkrijk der hemelen. Mattheüs 23:12 Al wie zichzelf zal verhogen, zal vernederd worden en al wie zichzelf zal vernederen, zal verhoogd worden. Jacobus 4:10 Vernedert u voor de Here, en Hij zal u verhogen. 1Petrus 5:6 Vernedert u dan onder de machtige hand Gods, opdat Hij u verhoge te zijner tijd.

Joël 2: 12 Maar ook nu nog luidt het woord des HEREN: Bekeert u tot Mij met uw ganse hart, en met vasten en met geween en met rouwklacht.

Mattheüs 17: 21 Maar dit geslacht vaart niet uit dan door bidden en vasten.

Handelingen 13: 2 En terwijl zij vastten bij de dienst des Heren, zeide de Heilige Geest: Zondert Mij nu Barnabas en Saulus af voor het werk, waartoe Ik hen geroepen heb. 3 Toen vastten en baden zij, en legden hun de handen op en lieten hen gaan.

Handelingen 13: 2 En terwijl zij vastten bij de dienst des Heren, zeide de Heilige Geest: Zondert Mij nu Barnabas en Saulus af voor het werk, waartoe Ik hen geroepen heb. 3 Toen vastten en baden zij, en legden hun de handen op en lieten hen gaan. Handelingen 14: 23 En nadat zij voor hen in elke gemeente oudsten hadden aangewezen, droegen zij hen onder bidden en vasten de Here op, in wie zij geloofd hadden.

Galaten 5: 16 Dit bedoel ik: wandelt door de Geest en voldoet niet aan het begeren van het vlees. 17 Want het begeren van het vlees gaat in tegen de Geest en dat van de Geest tegen het vlees (want deze staan tegenover elkander) zodat gij niet doet wat gij maar wenst.

Romeinen 8: 7 Daarom dat de gezindheid van het vlees vijandschap is tegen God; want het onderwerpt zich niet aan de wet Gods; trouwens, het kan dat ook niet: 8 zij, die in het vlees zijn, kunnen Gode niet behagen. 9 Gij daarentegen zijt niet in het vlees, maar in de Geest, althans, indien de Geest Gods in u woont. Indien iemand echter de Geest van Christus niet heeft, die behoort Hem niet toe.

1Corinthiers 9: 25 En al wie aan een wedstrijd deelneemt, beheerst zich in alles; zij om een vergankelijke erekrans te verkrijgen, wij om een onvergankelijke. 26 Ik loop dan ook niet maar in den blinde en ik ben geen vuistvechter, die zo maar in de lucht slaat. 27 Neen, ik tuchtig mijn lichaam en houd het in bedwang, om niet, na anderen gepredikt te hebben, wellicht zelf afgewezen te worden.

1 Corinthiërs 3: 16 Weet gij niet, dat gij Gods tempel zijt en dat de Geest Gods in u woont? 17 Zo iemand Gods tempel schendt, God zal hem schenden. Want de tempel Gods, en dat zijt gij, is heilig! 18 Laat niemand zichzelf misleiden! Indien iemand onder u meent wijs te zijn in deze tijd, hij worde dwaas, om wijs te worden.

1 Corinthiërs 6: 19 Of weet gij niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, die in u woont, die gij van God ontvangen hebt, en dat gij niet van uzelf zijt? 20 Want gij zijt gekocht en betaald. Verheerlijkt dan God met uw lichaam.

Mattheus 22: 37 Hij zeide tot hem: Gij zult de Here, uw God, liefhebben met geheel uw hart en met geheel uw ziel en met geheel uw verstand.

Romeinen 6: 12 Laat dan de zonde niet langer als koning heersen in uw sterfelijk lichaam, zodat gij aan zijn begeerten zoudt gehoorzamen, 13 en stelt uw leden niet langer als wapenen der ongerechtigheid ten dienste van de zonde, maar stelt u ten dienste van God, als mensen, die dood zijn geweest, maar thans leven, en stelt uw leden als wapenen der gerechtigheid ten dienste van God.

Daniel 10: 2 In die dagen bracht ik, Daniel, drie volle weken door met rouw bedrijven; 3 smakelijke spijze at ik niet, vlees noch wijn kwamen in mijn mond en ik zalfde mij in het geheel niet, tot er drie volle weken verlopen waren.