Inkopen & Aanbesteden bij Zaanstad

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Aanbesteden in het verleden, nu en in de toekomst!
Advertisements

Inkoop in de publieke sector
Waarom, wanneer en hoe aanbesteden?
Groslijsten.
Analyse HOOFDSTUK 6 Public procurement Hoofdstuk 6.
WIN advies, inkoop en organisatie Aanbestedingswet- en regelgeving
Aanbesteding of Subsidie
Aanbestedingswet 2013 en inkoopbeleid RU
Inkopen en aanbesteden
Motie Bij politiek relevante aanbestedingen de gemeenteraad in de gelegenheid stellen vooraf kaders te stellen ten behoeve van het op stellen van het Programma.

Inkoopprocedures UT Diensten en Leveringen
Belangrijkste gevolgen van het Bao voor de inkooppraktijk
3 oktober 2011 Peter Brouwer - social return 0 Social return.
Doelstelling 2 Amsterdam Groot Oost
Welkom bij de MKB Ontbijtbijeenkomst Leveringen
Wat kunnen wij voor uw organisatie betekenen ? Even voorstellen
Hoofdstuk 14 Europese aanbestedingsregels. Bij aanbesteding moeten de lidstaten de fundamentele vrijheden te respecteren, met name: Het algemeen discriminatieverbod.
Haarlems Inkoop- en Aanbestedingsbeleid
Joost Fijneman, oktober / november 2012
Veranderingen in Aanbestedingsregels De Nieuwe Wet en andere ontwikkelingen Joost Fijneman, oktober / november 2012.
Actualiteiten Aanbestedingsrecht
Onderhands op z’n Steenwijkerlands Tiel, 1 juli 2014 Erik van der Kamp (inkoopcoördinator)
Convenant Rotterdam Half Time Tribune MKB-Rijnmond 1 1.
Inkoop bij de gemeente Veenendaal
Dag voor de zorg Zaterdag 14 september 2013 ‘Aanbesteden in de thuiszorg’
17 juni 2014 en 2 juli 2014 D.J.P. (Douwe) van de Goorberg BBA Concern inkoper CPD Informatiebijeenkomst TenderNed UOV De Kring.
Hoofdstuk 14 Openbare aanbestedingen. (2/11) Van openbare aanbesteding is sprake wanneer: een overheidsinstantie aan een particulier een bepaalde opdracht.
EMVI Evaluatie Ingenieurs Netwerk Twente
Rekenkamer West-Brabant Presentatie onderzoek inkoop- en aanbestedingsbeleid gemeente Oosterhout 13 januari 2009.
Inkoopcollectief Energie voor het Onderwijs
“Fysiek meets sociaal”
Een nieuw inkoopbeleid vanaf april inkoopbeleid binnen het groter kader. Verdrag Europese Unie Europese richtlijn 2014 gaat in Medio april Nederlandse.
Servicecentrum Drechtsteden Resultaatgerichte dienstverlener voor de regio!
Aanbesteden: een lust of een last? Rikkert Hoekstra Ingrid van der Hoeven.
Aanbestedingsbeleid gemeente Apeldoorn presentatie 22 maart 2016 voor (lokale) ondernemers Jan Teunis Hartgers inkoopadviseur, team inkoop.
Inkopen en aanbesteden Sittard-Geleen 16 september 2013.
Titel De nieuwe aanbestedingswet, 13 december 2012.
EMVI Gunnen op waarde Maurice Wielink (CROW) Ruben Spek (gemeente Medemblik) 20 februari 2014.
Platform 31 Conferentie Ruimte voor Ondernemerschap Workshop Aanbesteden 28 november 2014 MKB-vriendelijk aanbesteden en Social Return Petra Oden, Lector.
Social Return On Investment & PZH Mart Lucassen, hoofd bureau Inkoop Afdeling Facilitaire Zaken, Directie Concernzaken.
Eerste Hulp Bij Aanbesteden Wat zijn de spelregels Hans van Wijck.
Europese aanbesteding Last voor het bedrijfsleven Lust voor de publieke sector…… Of andersom ??? Ad van Amerongen.
Programma: uurInloop - Koffie en thee uur Welkom, wethouder Jaap Melse uur Inkoop- en aanbestedingsbeleid, Matty Gabriëlse uur.
Marktdag aanbesteden Workshop 6 Uitnodigingsbeleid Gemeente Lochem, Marleen Oltvoort Gemeente Zutphen, Ceciel Lurvink Apeldoorn Brummen Deventer.
Zorginkoop is teamsport op teamniveau! MKB, 30 mei 2016 Intercoaches, Alice Hilbers.
Aanbesteden door de lokale overheid (gemeente). presentatie 30 mei 2016 regionale marktdag Stedendriehoek Jan Teunis Hartgers inkoopadviseur, team inkoop.
Rechtmatig en doelmatig inhuren op basis van de herziene Aanbestedingswet Het Dynamisch aankoopsysteem CLAIRE LEUSSINK-NIES – 22 NOVEMBER 2016.
HbH DGWW 2017 FOT
Gewijzigde Aanbestedingswet
Aanbesteding jeugdteams
Social Return On Investment & PZH
Integriteit bij aanbesteden
Grenswerkers in Europa Een onderzoek naar fiscale,
Inkoop Jeugdhulp Aanbestedingskader 9 december 2017.
Social Return in de gemeente Etten-Leur
“Aanbestedingsvormen in perspectief”
Workshop 6 Uitnodigingsbeleid
Europese aanbesteding catering-/drankvoorziening gemeente Venlo
Strijken stuw Linne.
Inlichtingbijeenkomst voor aanbesteding met zaaknummer
HERINRICHTING VALKENBURGERSTRAAT
Welkom bij consultatie- bijeenkomst
Sociaal in het bestek Groepsbijeenkomst MKB - aanbesteders Lectoraat Juridische Aspecten van de Arbeidsmarkt Kenniscentrum Arbeid 5 februari 2013.
Informatiebijeenkomst gemeenteraad Groningen
Beter aanbesteden: mensenwerk!
Social in bestek: proportionaliteit, EMVI & BVP Presentatie Stadspartners 9 sept Louis Polstra.
SROI Stadswerk.
Ontbijtbijeenkomst inkoop en aanbesteden
Samen maken we De Connectie
Transcript van de presentatie:

Inkopen & Aanbesteden bij Zaanstad Ondernemers succesvol in aanbesteden

Inkopen & Aanbesteden bij Zaanstad Erik Prins e.prins@zaanstad.nl Woonachtig in de Bollenstreek Getrouwd met twee kinderen Bestuurs-kundige achtergrond 4 jaar werkzaam in Zaanstad Sectorhoofd Middelen Proceseigenaar van het inkoopproces

Inkopen & Aanbesteden bij Zaanstad Korte vragenronde

Inkopen & Aanbesteden bij Zaanstad Voor de levering van diensten, goederen of werken. Wie in de zaal heeft wel eens een opdracht gekregen van de gemeente Zaanstad?

Inkopen & Aanbesteden bij Zaanstad Aandacht voor MKB ondernemerschap - % lokale inkoop

Inkopen & Aanbesteden bij Zaanstad Voor de levering van diensten, goederen of werken. Wie weet wat de taken zijn van een gemeente en welke opdrachten daaruit voortkomen?

Inkopen & Aanbesteden bij Zaanstad

Inkopen & Aanbesteden bij Zaanstad

Inkopen & Aanbesteden bij Zaanstad

Inkopen & Aanbesteden bij Zaanstad Voor de levering van diensten, goederen of werken. Wie voert ook opdrachten uit buiten de gemeente Zaanstad?

Inkopen & Aanbesteden bij Zaanstad

Inkopen & Aanbesteden bij Zaanstad Begin 2014 is door de gemeenteraad het bestaande inkoopbeleid vastgesteld Goed inkopen doe je samen Doelstellingen: Aandacht voor het MKB-ondernemerschap Duurzaam inkopen Social Return on Investment (SROI) Doelmatige inkoop (gemeenschapsgeld) Rechtmatige inkoop (conform wet- en regelgeving)

Inkopen & Aanbesteden bij Zaanstad Ontwikkelingen bij aanbestedingen in de praktijk Nieuwe aanbestedingsvormen worden steeds vaker in de praktijk toegepast. Bestuurlijk aanbesteden bij de Wmo en Best Value Procurement bij realisatie sporthal de Omzoom Steeds meer ervaring met EMVI gunningscriteria in zowel de harde als de zachte sector Combinatie van grote contracten met verschillende percelen en een inschrijving door een combinatie van ondernemers. Wel een klachtenregeling, maar over 2014 nul formeel ingediende klachten

Inkopen & Aanbesteden bij Zaanstad Eind 2014 is door de gemeenteraad ‘motie 80’ aangenomen over Lokale ondernemers en gemeentelijk aanbesteden Doelstellingen: Extra stimulans voor informatievoorziening richting ondernemers Aandacht vragen voor de acties die voortkomen uit de aanpassing van de Aanbestedingswet uit 2012 Stimuleren dat lokale ondernemers worden uitgenodigd bij enkelvoudige en meervoudige aanbestedingen

Inkopen & Aanbesteden bij Zaanstad Jaarlijks minstens een bijeenkomst te houden voor lokale ondernemers om het aanbestedingsbeleid c.q. wet -en regelgeving toe te lichten. Bij enkelvoudige of meervoudige onderhandse offerteaanvragen zoveel mogelijk lokale ondernemers te betrekken; voor een overzicht van de lokale ondernemers o.a. gebruik te maken van de KvK. Gebruik te maken van percelen in aanbestedingen (dat wil zeggen dat opdrachten die te groot worden voor de toeleveringsmarkt in percelen moeten worden verdeeld tenzij het niet passend is). Toe te staan dat inschrijvers, inschrijven in combinatie of met onderaanneming.

Inkopen & Aanbesteden bij Zaanstad Aanbestedingen transparant, eenduidig en zo eenvoudig mogelijk te houden. Tot het verminderen van de (administratieve) lasten. Tot het hanteren van passende selectie- en gunningcriteria en het vermijden van onnodig zware eisen. De gemeenteraad over de voortgang rapporteren.

Vooruitblik veranderingen Aanbestedingswet Op 28 maart 2014 heeft de Europese Commissie (EC) herziene richtlijnen op het gebied van aanbesteden gepubliceerd: Uiterlijk 16 april 2016 moet Nederland deze Europese richtlijn op het gebied van aanbesteden hebben omgezet in nationale wet- en regelgeving. De Aanbestedingswet wordt daarvoor aangepast. Het ministerie van Economische Zaken verwacht in maart 2015 het wetsvoorstel op internet te consulteren. Belanghebbenden hebben dan de gelegenheid te reageren op het wetsvoorstel.

Vooruitblik veranderingen Aanbestedingswet Verval onderscheid IIA- en IIB-diensten Op IIA-diensten is het volledige richtlijnregime van toepassing en voor IIB- diensten geldt een lichter aanbestedingsregime: Bij IIB-diensten moet gebruik gemaakt worden van niet-discriminerende technische specificaties en achteraf moet aan de Europese Commissie een resultaat van gunning worden bekendgemaakt. De gevolgen nog onzeker maar vermoeden: minder flexibiliteit en daarmee grotere risico’s voor overheden.