Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Avondsluiting Vrijdag 9 juli 2010
Advertisements

Geloven in de hoop.
Met veel liefs van deze engel
Kerstviering kleuterbouw
God geeft een nieuwe Koning
Gods verborgen glans.
Powerpoint gemaakt door
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Jezus onze Hogepriester
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Kinderkerstviering 2012 Hervormde kerk Nieuwkoop
WELKOM Vrijwilligersavond De Rank
Ruth wat goed zou zijn voor Ruth, gaf ze op voor het welzijn van Noemi. Een vrouw van sterk geloof. Ruth is een vrouw van sterk geloof omdat ze gelooft.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1991 Celmar Music! 1/5 ONZE VADER (Marcel Zimmer) Onze Vader in de hemel, heilig is uw.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1998 Celmar Music 1/8 IK ZIE UIT NAAR DE DAG (Marcel Zimmer) Ik zie uit naar de dag die.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1991 Celmar Music! 1/4 WIJ ZIJN MEER DAN OVERWINNAARS (Marcel Zimmer) Refrein: Wij zijn.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1998 Celmar Music 1/7 HEER, U BENT ALTIJD BIJ MIJ (Tekst & muziek: Marcel Zimmer) 1.
Zingen Refrein Jezus leeft in eeuwigheid.
Welkom in deze kerkdienst
Jezus verliest de liefde van mensen
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1989 Make Way Music / Universal Songs 1/7 HOOR DE BAZUIN, DE HEMEL ZINGT! 396 (Graham Kendrick.
Verbonden … Van boven bekeken
WELKOM OP TOV!.
Who cares?!. 14 Als het nu etenstijd was, zeide Boaz tot haar: Kom hier bij, en eet van het brood, en doop uw bete in den azijn. Zo zat zij neder aan.
Het plan van Naomi Geïnspireerd door Boaz’ eerdere goedheid
Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld. Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld 2.De proef doorstaan.
‘Ze kwamen aan bij het begin van de gersteoogst’
God wijst je de weg van de vrede. stralend licht gaat uit de hemel over ons op.
In die tijd kondigde keizer Augustus aan dat alle mensen zich moesten laten inschrijven in de stad van hun familie.
Opwekking 710 Gebed Om Zegen
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 2000 Celmar Music 1/5 MACHTIGE HEER EN GOD – 583 (Marcel Zimmer) Machtige Heer en God, wat.
Een brandend hart.
Advent 2014 Logo school.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
De Beer van Bram.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Ik zal mijn gemeente bouwen Zendingsdienst
Protestantse gemeente
VoorgangerDs H. Prins Voor de dienstLiedboek 126 Na de zegen Na de zegenPsalm 24: 1 en 5 Schriftlezing SchriftlezingLucas 1:26-56 TekstLucas 1:26-33.
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??
Welkom in deze eredienst
Zingen Vers 1 Door de nacht van strijd en zorgen
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
In deze dienst zal Ds. H. Prins voorgaan. Na de zegen zingen we Psalm 84: 1, 2 Schriftlezing: Matteüs 2: 1-12 Tekst: Matteüs 2: 1-12.
Zingen Vers 1 God, enkel licht, voor wiens gezicht
Kinderkerstfeest Waar: Morgenlicht Wanneer: 19 december om uur
Gezocht: Vrijwilligers voor de Zendingszondag van 2 juni 2013 Het projectteam van Zondag Zending en Hulpverlening van de Classis Hardenberg zoekt enthousiaste.
Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 134 Na de zegen Gz. 81: 1,2,3,4,7 Schriftlezing & tekst: Johannes 1: 1-18.
In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we ‘Wat U hebt beloofd’ Na de zegen Ps. 87: 1,2,3 Schriftlezing: Ruth 1 Tekst: Ruth.
Welkom Voorganger: Ds. F. Westermann Ouderling van dienst: K. Muis Muziek: Huisband Schriftlezing: Mattheus 26: 69 t/m 75.
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Jezus leeft in eeuwigheid opwekking 71 Refrein: Jezus leeft in eeuwigheid, zijn sjaloom wordt werkelijkheid. Alle dingen maakt Hij nieuw. Hij is de Heer.
Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’.
Mensen wordt wakker Mensen wordt wakker voordat het te laat is
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
VoorgangerDs. R. Tigelaar Voor de dienstGz 81: 1,2,4,8 Na de zegen Gz 132: Beurtzang SchriftlezingRuth 4 Mattheus 1: 1-17 Tekst:Ruth 4: 14a.
mijn hart en leven zoekt, die mij gevonden heeft;
Transcript van de presentatie:

Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan.

Thema : Verlosser in de nacht. De oogst is voorbij en de gerst ligt op de dorsvloer. We zijn hier op een vreemde plek en het is nacht. Alles wijst erop dat er iets gaat gebeuren. Gaat alles wel goed komen in de toekomst? Boaz slaapt op de dorsvloer en Ruth gaat naar hem toe. Ruth zet de eerste stap. Ze weet dat Boaz de losser is van de familie van Noömi. Ruth wil dat Boaz een keus maakt. Ze wil graag hulp en durft erom te vragen. Ze gaat op weg nadat ze zich gewassen en gezalfd heeft. Ze heeft ook prachtige kleren aan. Wil Boaz ook ingeschakeld worden in het plan van God? Ruth is wel een beetje bang en aarzelend. Ze kan haar goede naam verliezen als ze in de nacht op de dorsvloer komt. Boaz is heel verstandig. Hij wacht tot het weer morgen wordt en gaat dan op weg om te doen zoals dat in de wetten van God staat. Ruth moet weten hoe barmhartig de God van Israël is. Boaz is de losser en moet voor Ruth zorgen. Einddia

In de nacht ontstaat een nieuwe toekomst In de nacht ontstaat een nieuwe toekomst. Het was best spannend maar de hemel gaat open, het duister verdwijnt. Eigenlijk was de vraag in de kerstnacht: “Zend de Messias, zoals U heeft beloofd. De profeten hebben het al gezegd. Geef ons de Verlosser en red ons”. We kunnen dit vragen omdat God het beloofd heeft en omdat we kunnen vertrouwen op Gods liefde. De HEER belooft dat hij ons niet in de steek zal laten. Hij zal voor ons opkomen. Binnenkort zullen we dat mogen zien. Zoals Boaz voor Ruth opkwam en haar niet in de steek liet. In dit verhaal kunnen we zien dat de Losser en Verlosser zal komen. We zijn bijna gered. Dat is Kerstfeest. Gods reddingsplan komt. Einddia

Projectplaat met link naar het verhaal Klik om naar de volgende dia te gaan.

Projectplaat met verhaalbeeld Klik om naar de volgende dia te gaan.

Projectplaten verschijnen op korenaar Klik om af te sluiten

Projectlied Het Lied wordt eerst voorgezongen door het zang groepje. De tekst staat dan op de beamer. Gelijk in de maat gaan we dit lied nog een keer zingen. Nu zingen we als gemeente samen met het zanggroepje met muziekbegeleiding. De tekst staat op de beamer. Einddia

Als de wolken verder drijven, het weer wat lichter wordt misschien, Een lichtje aan de horizon Als de wolken verder drijven, het weer wat lichter wordt misschien, je voorzichtig op de dorsvloer weer een toekomst mag gaan zien en je voelt de hoop weer groeien, al begint het nog zo klein, weet je dat er steeds een lichtje aan de horizon zal zijn. Einddia

Ja, dat zeggen al die prachtige verhalen Refrein: Ja, dat zeggen al die prachtige verhalen die wij hier mogen lezen, mogen horen. Onder de vleugels van het oude Betlehem Wordt keer op keer weer nieuwe hoop geboren. Einddia Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer © 2012 Schröder & Busser / Celmar Music

Als de wolken verder drijven, het weer wat lichter wordt misschien, Een lichtje aan de horizon (allen) Als de wolken verder drijven, het weer wat lichter wordt misschien, je voorzichtig op de dorsvloer weer een toekomst mag gaan zien en je voelt de hoop weer groeien, al begint het nog zo klein, weet je dat er steeds een lichtje aan de horizon zal zijn. Einddia

Ja, dat zeggen al die prachtige verhalen Refrein: Ja, dat zeggen al die prachtige verhalen die wij hier mogen lezen, mogen horen. Onder de vleugels van het oude Betlehem Wordt keer op keer weer nieuwe hoop geboren. Einddia Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer © 2012 Schröder & Busser / Celmar Music

Einddia