Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Avondsluiting Vrijdag 9 juli 2010
Advertisements

Op zoek naar licht Mensen komen binnen.
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Kerstviering kleuterbouw
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Evangelie der genade Vragen :
Er is een Kindeke. Er is een Kindeke Er is een Kindeke geboren op d’ aard; Er is een Kindeke geboren op d’ aard;
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Kinderkerstviering 2012 Hervormde kerk Nieuwkoop
Jozua Hoofdstuk 8 Zonde ontdekt en ontkend
'perspectieven in het boek Ruth' deel II.
Ruth wat goed zou zijn voor Ruth, gaf ze op voor het welzijn van Noemi. Een vrouw van sterk geloof. Ruth is een vrouw van sterk geloof omdat ze gelooft.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1991 Celmar Music! 1/5 ONZE VADER (Marcel Zimmer) Onze Vader in de hemel, heilig is uw.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1998 Celmar Music 1/8 IK ZIE UIT NAAR DE DAG (Marcel Zimmer) Ik zie uit naar de dag die.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1991 Celmar Music! 1/4 WIJ ZIJN MEER DAN OVERWINNAARS (Marcel Zimmer) Refrein: Wij zijn.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1998 Celmar Music 1/7 HEER, U BENT ALTIJD BIJ MIJ (Tekst & muziek: Marcel Zimmer) 1.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1998 Celmar Music 1/5 Heer, U bent altijd bij mij (Marcel Zimmer) 1. Heer, U doorgrondt.
In deze dienst zal Ds. P.K. Meijer voorgaan. Voor de dienst Ps. 83 : 1, 5, 6 Schriftlezing: Ruth 1 Na de zegen: Ps. 122.
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1989 Make Way Music / Universal Songs 1/7 HOOR DE BAZUIN, DE HEMEL ZINGT! 396 (Graham Kendrick.
Godsdienst 1.
WELKOM OP TOV!.
Who cares?!. 14 Als het nu etenstijd was, zeide Boaz tot haar: Kom hier bij, en eet van het brood, en doop uw bete in den azijn. Zo zat zij neder aan.
Welkom op TOV!.
Thema voor vanavond is:
God is trouw Hij gaf zijn woord
En plotseling voegde zich bij de engel een groot hemels leger dat
In die tijd kondigde keizer Augustus aan dat alle mensen zich moesten laten inschrijven in de stad van hun familie.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1993 Celmar Music! 1/6 AAN UW VOETEN HEER (Marcel Zimmer) Refrein: Aan uw voeten Heer,
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 2000 Celmar Music 1/5 MACHTIGE HEER EN GOD – 583 (Marcel Zimmer) Machtige Heer en God, wat.
Met foto’s en gedichten.
Welkom in deze kerkdienst
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Opwekking 614 Uw genade is mij genoeg Tekst & Muziek: Marcel Zimmer
VoorgangerDs H. Prins Voor de dienstLiedboek 126 Na de zegen Na de zegenPsalm 24: 1 en 5 Schriftlezing SchriftlezingLucas 1:26-56 TekstLucas 1:26-33.
In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??
Welkom in deze eredienst
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
De profeet Pablo Gargallo ( ).
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Zingen Heer, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??
In deze dienst zal Ds. H. Prins voorgaan. Na de zegen zingen we Psalm 84: 1, 2 Schriftlezing: Matteüs 2: 1-12 Tekst: Matteüs 2: 1-12.
Preek 1 Koningen 16: :16 Elia op de Horeb Grieks orthodox icoon.
Kinderkerstfeest Waar: Morgenlicht Wanneer: 19 december om uur
Gezocht: Vrijwilligers voor de Zendingszondag van 2 juni 2013 Het projectteam van Zondag Zending en Hulpverlening van de Classis Hardenberg zoekt enthousiaste.
“de liefde van God”.
Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 134 Na de zegen Gz. 81: 1,2,3,4,7 Schriftlezing & tekst: Johannes 1: 1-18.
Israëlzondag, belijdenis en doopdienst 4 oktober 2015 m.m.v. De Huisband Voorganger Ds. Peter Elzinga.
In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we ‘Wat U hebt beloofd’ Na de zegen Ps. 87: 1,2,3 Schriftlezing: Ruth 1 Tekst: Ruth.
Welkom Voorganger: Ds. F. Westermann Ouderling van dienst: K. Muis Muziek: Huisband Schriftlezing: Mattheus 26: 69 t/m 75.
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
We lezen Deuteronomium 18: De preek gaat over Deuteronomium 18: 15 ‘Luister naar hen/Hém! Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger:
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
VoorgangerDs. R. Tigelaar Voor de dienstGz 81: 1,2,4,8 Na de zegen Gz 132: Beurtzang SchriftlezingRuth 4 Mattheus 1: 1-17 Tekst:Ruth 4: 14a.
Muziek kan houvast zijn, troost,
mijn hart en leven zoekt, die mij gevonden heeft;
Transcript van de presentatie:

Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan.

Thema: oogsten in het veld van Bethlehem. In de velden van Betlehem bij de gerst oogst vindt Ruth werk. Ze gaat aren lezen op het veld van Boaz. Ruth, de weduwe, de vreemdelinge, de arme heeft genade gevonden in de ogen van haar heer, Boaz. Ze mag aren lezen van zijn akker en ze krijgt nog extra graan ook. Bij de God van Israël is er bescherming voor de weduwe en de vreemdeling. Nu heeft haar bestaan een doel, een richting en er komt overvloed voor Noömi en Ruth. God zegent haar met brood, met werk en de juiste mensen die voor haar zorgen. Zo wordt de verlorene gered, door de wetten van God en door de genade van God. Ruth wordt dienstmaagd genoemd in vs. 13. Net als Maria bij de aankondiging van de geboorte van Jezus. ‘Zie de dienstmaagd des Heren, mij geschiedde naar uw woord’. Het leven van Ruth en Maria is nederig en God gebruikt hun levens in zijn plan. Hun werken is een biddend werken Einddia

Over Boaz horen we hier verder weinig Over Boaz horen we hier verder weinig. Hij werkt mee in Gods plan en zorgt dat alles goed komt. Hij was een belangrijk, rijk en invloedrijk man lezen we in vs.1. In de velden van Betlehem zijn we op weg naar een nieuw bestaan. Hier voor Noömi en Ruth. In de velden van Betlehem is werk en brood en genade. Er is weer hoop en verwachting voor het einde van de oogst. Als je je toevlucht zoekt onder de vleugels van de God van Israël, dan kunnen er grote dingen gebeuren. In de velden van Betlehem begint de genade en die begint bij hele gewone mensen, bij wie je het eigenlijk niet zou verwachten. Bij Ruth, een weduwe uit Moab, maar uit haar familie zal de verlosser komen. Later weer mensen die niet belangrijk waren in die tijd, de herders in het veld van Betlehem. Stoere en ruige mannen. Maar bij hen gaat de hemel open. Engelen zingen: gloria in excelsis deo. De Verlosser is geboren klinkt in de velden van Betlehem Einddia

Projectplaat met link naar het verhaal Klik om naar de volgende dia te gaan.

Projectplaat met verhaalbeeld Klik om naar de volgende dia te gaan.

Projectplaten verschijnen op korenaar Klik om af te sluiten

Projectlied Het Lied wordt eerst voorgezongen door het zang groepje. De tekst staat dan op de beamer. Gelijk in de maat gaan we dit lied nog een keer zingen. Nu zingen we als gemeente samen met het zanggroepje met muziekbegeleiding. De tekst staat op de beamer. Einddia

Als je arm bent in den vreemde: zonder te eten, zonder geld, Een lichtje aan de horizon Als je arm bent in den vreemde: zonder te eten, zonder geld, maar je mag wel aren lezen bij de maaiers op het veld, als je steeds jezelf opzij zet ondanks zorgen ondanks pijn, blijkt er toch opeens een lichtje aan de horizon te zijn. Einddia

Ja, dat zeggen al die prachtige verhalen Refrein: Ja, dat zeggen al die prachtige verhalen die wij hier mogen lezen, mogen horen. Onder de vleugels van het oude Betlehem Wordt keer op keer weer nieuwe hoop geboren. Einddia Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer © 2012 Schröder & Busser / Celmar Music

Als je arm bent in den vreemde: zonder te eten, zonder geld, Een lichtje aan de horizon (allen) Als je arm bent in den vreemde: zonder te eten, zonder geld, maar je mag wel aren lezen bij de maaiers op het veld, als je steeds jezelf opzij zet ondanks zorgen ondanks pijn, blijkt er toch opeens een lichtje aan de horizon te zijn. Einddia

Ja, dat zeggen al die prachtige verhalen Refrein: Ja, dat zeggen al die prachtige verhalen die wij hier mogen lezen, mogen horen. Onder de vleugels van het oude Betlehem Wordt keer op keer weer nieuwe hoop geboren. Einddia Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer © 2012 Schröder & Busser / Celmar Music

Einddia