CJG Schouwen-Duiveland1 het CJG en zorgstructuren in de school Leeman h.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Jeugdzorg en Lang zult u wonen
Advertisements

Transitie en transformatie Jeugdzorg
SMW-er: schakel tussen SOT en wijkteam?
Workshop Handelingsgericht werken
Informatieavond 22 april 2013
Zorg voor alle kinderen.. Hoe ontwikkelt het kind zich?
ADVIES VOOR DE JEUGDHULP BRECHT VERHEGGE 1BAO A1.
Rob Boelema (projectleider) Wido Bijlmakers (gemeente Helmond)
De Van Damschool in ontwikkeling
Presentatie Centrum voor Jeugd en Gezin Hattem
C entrum J eugd en G ezin Tynaarlo Opvoeden en opgroeien daar praat je over!
Kenniskring VSO 25 september Budgettaire beheersbaarheid en transparantie Geen thuiszitters Minder bureaucratie Noodzaak tot het labelen van kinderen.
Onderwijs passend maken met behulp van handelingsgericht werken Studiedag 13 oktober 2009 SWV Delft - Pijnacker.
Presenetatie Landelijke Studiedag Multiproblemgezinnen 30 mei 2013 Ellen Loykens Molendrift
Inrichting Sociaal Domein Drechterland
LEA en Zorg: ZAT’s als voorwaarde voor passende onderwijstrajecten in goede afstemming met CJG en borging in LEA Gerard Bouma
MBO passend onderwijs
Welkom in het Centrum voor Jeugd en Gezin in Kralingen Crooswijk
Integraal handelingsgericht adviseren doe je samen Portefeuillehoudersoverleg Jeugd, stadsregio Rotterdam donderdag 21 april 2011.
Raalte - Heino 31 maart t/m 4 april 2008 Verwondert, vermaakt en verbindt!
Tegel 1: Versterken preventie Tegel 2: Kennisinfra Tegel 3: Toerusten professionals Tegel 4: ZAT Tegel 5: CJG Tegel 6 en 8: Effectief portfolio Tegel.
Harmonisatieplannen kabinet
De Lokale Educatieve Agenda en de Centra voor Jeugd en Gezin.
Gemeente en onderwijs een sterk koppel Afstemming ZAT, passend onderwijs en CJG in LEA Datum 12 januari 2010 NJi Onderwijs.
Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Historie Operatie Jong: Kind centraal en geen kind tussen het wal en het schip Gideonsgemeenten: Opvoed-
Netwerken met en voor ouders CREATIEVE DIALOOG NCJ Jaarcongres.
‘GEZONDE JEUGD GEDEELDE ZORG’
Lianne Ringoir, projectmanager
TIENERZWANGERSCHAP BINNEN DE SCHOOLCONTEXT IVIO Binnenhof Gent
Passend Onderwijs: algemeen POVO 13 november 2008 Ben Verbruggen SOM.
SBB Summercourse, 18 juli Wat is sociaal kapitaal? “Alle mogelijke middelen van mensen uit het netwerk die ter beschikking komen voor een persoon.
Uitvoeringskader toegang en toeleiding Jeugdhulp
Zorg voor jeugd in Achtkarspelen. Waarom jeugdwet? Jeugdzorgstelsel is versnipperd Samenwerking schiet tekort Druk op gespecialiseerde zorg te groot Afwijkend.
SUPPORTTEAM NAH Vlaams-Brabant Sociale Plattegrond - oktober 2014.
Zorgplicht in passend onderwijs
Samenwerking gemeente/CJG en Onderwijs Peter van Kerkhof, projectmedewerker CJG Den Bosch.
Basisteam jeugd en gezin “de basis van het nieuwe Jeugdstelsel” Voorlichting VO 22 januari 2015.
Zorgtoewijzing Passend Onderwijs. Nieuwe aanpak zorgtoewijzing Deze power point geeft een korte impressie van de nieuwe ontwikkelingen van Passend onderwijs.
Trojka Een nieuwe manier van indiceren. DE GESCHIEDENIS De Trojka is ontstaan in het kader van passend onderwijs en de ontwikkeling Centrum Jeugd en gezin.
Presentatie onderdeel CJG Route 1 Kind – 1 Gezin – 1 Plan Rendement
Voortijdig schoolverlaten
Programma Introductie. Monitoring Functies van het ZAT Samenwerken in een ZAT Aanbevelingen.
Door Martine Pauptit, consulente Onderwijszorgloket Koers VO
“Deurbroez´n” Decentraliseren vanuit gemeentelijk perspectief´
Platform Informele Zorg Bladel Cliëntondersteuning Woensdag 29 april 19:30 – 21:30 uur.
Doel ZAT “Zo veel mogelijk kinderen en hun gezinnen zo vroeg en zo snel mogelijk goede en afgestemde zorg bieden en leerkrachten in de klas ondersteunen.
Wat is het doel?  Ouders komen tot een zelfstandige omgangsregeling - met ondersteuning van de begeleiders van Humanitas - in een periode van 3 tot 6.
Toegang Jeugdhulp Zutphen
Welkom!! Namens de Ouderraad. Wat is een ouderraad? We zijn een groep enthousiaste ouders die graag iets extra betekenen voor de school en de kinderen.
Veiligheidshuis Centra Jeugd en Gezin Agenda 21.30Inleiding door Burgemeester en Wethouder - Stand van zaken / Plan van aanpak - Samenhang 21.40Presentatie.
Aanpak Transitie Jeugdzorg vanuit perspectief zorginstellingen Den Helder, 27 januari 2012 Lucy Schmitz (kernbestuur BOJOZ)
Presentatie Gemeente Heeze-Leende Transitie jeugdzorg Aanleiding Hoofdlijnen concept jeugdwet Reikwijdte Gebruik jeugdzorg Samenwerking Model.
TASK FORCE JEUGD Zeeland Centra voor Jeugd en Gezin: Afspraken binnen Zeeland en beleidsruimte gemeenten.
Stimulansz Wetsvoorstel Jeugd De Jeugdwet Juli 2013.
Marion van de Sande De Haagse Hogeschool NOT, 29 januari 2011 Ouderbetrokkenheid: nut of noodzaak?
Presentatie BIO CJG 9 april Avond programma 1.Doorkijk Centrum Jeugd en Gezin 2.Interactieve vragenronde 3.Doorkijk transitie jeugdzorg 4.Interactieve.
1 30/05/ Transformatie Zorg voor Jeugd Bijeenkomst “Veiligheid en transitie van de jeugdzorg” 24 juni 2014 Gemeente Utrecht Paul van Dijk.
Samenwerken en niet concurreren binnen SPIL Eindhoven
Schoolmaatschappelijk werk. Betekenis Schoolmaatschappelijk werk biedt een goede aanvulling voor vragen die niet direct onderwijs gerelateerd zijn. Schoolmaatschappelijk.
Het brede school ondersteuningsteam BSOT. Uitgangspunten preventief werken / vroeg signaleren samenwerken met alle instanties en ouders snelheid van.
Transities sociale domein VV Uitleg Introductiefilmpje roltraproltrap Kanteling Het gesprek Begrippen.
In contact blijven en overleggen met de gemeente provincie en alle andere belanghebbenden. Communiceren met de inwoners van Lomm Uitvoeren van de maatregelenkaart.
Experimenten Ambulante Jeugdzorg zonder indicatie Nijmegen en regio Noord-Veluwe Doel Doelgroep Afsprakenkader Werkwijze Overeenkomsten en verschillen.
Ouderinformatieavond Andere schooltijden Het belang van alle kinderen staat voorop!
Gemeente bepaalt wie zorg krijgt \ 6. Toelaten nieuwe aanbieders op de markt of afspraken maken bestaande partijen Ingrediënten sturingskader jeugdzorg.
Stichting Jeugdformaat
Workshop inspraak gemeentelijk jeugdbeleid
Inhoud presentatie Visie Organisatie Coördinator Plan van aanpak
Voorstelling Informatie Punt Onderwijs LOP Basis, juni 2014
Annemarie Dam - Kwakman
Transcript van de presentatie:

CJG Schouwen-Duiveland1 het CJG en zorgstructuren in de school Leeman h

CJG Schouwen-Duiveland2 Het CJG komt eraan CJG is een uitwerking van Rijksbeleid Doel: betere coördinatie en afstemming van hulp en zorg aan kinderen en ouders Ontlasting van achterliggende jeugdzorg door beter aanbod dichterbij de ouders en kinderen

CJG Schouwen-Duiveland3 CJG in Schouwen-Duiveland Gemeente is begonnen met ontwerp CJG Pilotproject in provincie Zeeland Looptijd Streven: CJG als ‘netwerk’organisatie in april a.s. van start CJG-functies worden geleidelijk uitgerold als organisatie ervoor klaar is

CJG Schouwen-Duiveland4 CJG en het onderwijs CJG heeft een ‘frontoffice’ en ‘backoffice’ Frontoffice: laagdrempelige toegang voor meldingen en vragen Backoffice: welzijns- en zorginstellingen werken in netwerk samen Voor onderwijs een eigen frontoffice: zorgloket WSNS

CJG Schouwen-Duiveland5 Zorgloket/ZAT en CJG Streven bij vorming CJG: de zorgstructuur van het onderwijs zo ver mogelijk integreren in het CJG Scholen en leerkrachten blijven via hun eigen ‘route’ melden en communiceren CJG moet contact en communicatie over leerlingen waarborgen

CJG Schouwen-Duiveland6 Afbakening van de vraag In een gesprek met het ‘zorgloket’ vaststellen: is het probleem in de onderwijssituatie gerelateerd aan psychosociale klachten van het kind Of is er (het vermoeden van) ‘achterliggende’ problematiek in het gezin Vaak is een leer- of gedragsprobleem op school een uiting van problemen in de thuissituatie.

CJG Schouwen-Duiveland7 Via ZAT naar CJG Als een ZAT bijeen wordt geroepen, zitten er personen en instanties om tafel die ook samenwerken in het CJG Streven: voor de school mag het geen verschil uitmaken of je door A of door B geholpen wordt; als het probleem maar wordt opgelost CJG waarborgt communicatie tussen instellingen

CJG Schouwen-Duiveland8 Zorgregisseur De zorgregisseur is een onafhankelijke functionaris die namens de gemeente de inzet van meerdere hulpverleners in een gezin regisseert en bewaakt De zorgregisseur ziet er op toe dat een afgesproken zorgplan wordt uitgevoerd (eventueel met doorzettingsmacht)

CJG Schouwen-Duiveland9 Afstemming en terugkoppeling via zorgregisseur De zorgregisseur moet waarborgen dat de communicatie en terugkoppeling tussen zorginstellingen en onderwijs goed verloopt Het schoolmaatschappelijk werk / de coördinator van het ZAT draagt zorg voor goed contact met de zorgregisseur