Engelen en de binnenkamer …. Engelen Paar zaken om te onthouden: Assigned to us, not by us … Ps. 103:20 Looft de HERE, gij zijn engelen, gij krachtige.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over ladders en engelen Gods wegen kennen Engelen - OT Genesis 3:24 24 En Hij verdreef de mens en Hij stelde ten oosten van de hof van Eden de cherubs.
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Commissie...wat heeft dat met eren te maken???. Wadisdadan? • een groep mensen binnen een grotere organisatie en door die organisatie ingesteld om een.
Het evangelie van Matteüs Een evangelie van kracht.
De rivier.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Video clip scheermesjes fabrikant….
Hoort Jezus onze gebeden wel?
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
De Heilige Geest in het Oude Testament
het koninklijk bruiloftsmaal
Gisteren hebben we gezocht naar wat het koninkrijk van God inhoudt.
Wat is het verschil tussen onze God en een totempaal?
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Maar wat zeg jij?.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Vaderdag 2013.
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
de weduwe en de stromende olie
1 Samuël 16:1-13 Samuël zalft David
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
"in geen ding bezorgd" 1.
de bloeiende staf van Aäron
De Ben Adam Psalm 8.
6 oktober 2013 Den Haag 1. tijd: ± 60 AD plaats: Caesarea 2.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
De 10 geboden Ik ben de Here God. Ik ben jouw God. Ik wil altijd voor jou zorgen. Hou daarom van Mij het meeste. Maak geen beeld van God. Gebruik de naam.
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
Help, ik heb hulp nodig!. Help, ik heb hulp nodig!
Eer hebben... als lijdend voorwerp en als onderwerp!
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Verbonden … Van boven bekeken
Raven en een weduwe Van boven bekeken – 7.
OVER WAT JE ZEGT EN WAT JE DOET
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Geloven en nu….
WELKOM OP TOV!.
TOV! Openingsavond Het thema is Spreuken. Bidden.
Welkom op TOV!.
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
God is trouw Hij gaf zijn woord
Christus als profeet. De profeet: de stem van God God wil het liefst met ieder persoonlijk spreken. In Israël (na de zondeval) is voorzien in personen.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Engelen.
To be a Christian without prayer is no more possible than to be alive without breathing.” – Martin Luther King.
Het snijvlak Van boven bekeken – 6.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Ds. Jasper Klapwijk Jezus leert je bidden Voorganger Thema
Spreken wij Gods Woord in deze wereld? Bidden wij voor deze wereld? Bestrijden wij onrecht in deze wereld? Zondag 12.
Dé sleutel van genade … Over macht en wachten - VYA 01 juni
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
19 En Jered leefde, nadat hij Henoch verwekt had, achthonderd jaar; en hij verwekte zonen en dochters. 20 Al de dagen van Jered waren negenhonderdtweeënzestig.
Hoofdstuk 6 Slechten van bolwerken
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
Olie in overvloed 2Koningen 4:1-7.
Vers 1 O allerhoogste Majesteit, die in het rijk der heerlijkheid de heem'len hebt tot Uwen troon, wij roepen U, in Uwen Zoon, die voor ons heeft genoeg.
Zondag 6 mei 2012 middagdienst 1 Psalm 84 : 1, 4 Als je bidt zal Hij je geven Gezang 456: 2, 3 Abba Vader Psalm 26 : 1, 5 Matheus 6: 5-8 Cat. Zondag 45:
1 donderdag 16 mei 2013 vanaf Hebreeen 4 14 donderdag 16 mei 2013 vanaf Hebreeen 4 14.
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
Op hoop van zegen of vol verwachting klopt ons hart?
de verheerlijking op de berg
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
‘Gristenen’ Ben jij christen of ben je christelijk?
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
Ik zet mij in voor uw verlangen (Zondag 49). Uw wil geschiede / laat uw wil gedaan worden.
Weest niet verbaasd als u de wereld haat;
Bidden om de hemel op aarde
Avondmaal (Traditioneel) proviand voor onderweg
Transcript van de presentatie:

Engelen en de binnenkamer …

Engelen Paar zaken om te onthouden: Assigned to us, not by us … Ps. 103:20 Looft de HERE, gij zijn engelen, gij krachtige helden die zijn woord volvoert, luisterend naar de klank van zijn woord.

Jehu (God tot Elia tijdens zijn ontmoeting met God in het suizen van een zachte koelte) ‘Voorts zult gij Jehu, de zoon van Nimsi, zalven tot koning over Israël; en Elisa, de zoon van Safat, uit Abel- Mechola, zult gij zalven tot profeet in uw plaats.’ 1 Kon.19:13

Jehu Vervuld door Elisa, stuurt jonge profeet met de opdracht: Ga bij hem (Jehu) binnen, doe hem opstaan uit midden van zijn wapenbroeders breng hem in de binnenkamer. Neem dan kruik met olie, giet ze uit over zijn hoofd en zeg: Zo spreekt de HERE: Ik zalf u tot koning over Israël. 2 Kon. 9:1-3

Geroepen of uitverkoren Want velen zijn geroepen, maar weinigen uitverkoren. Mat.22:10 Jezus zegt meermalen ‘kom tot mij…’ Alle bruiloftsgasten hadden een excuus Twee dingen nodig: – Opstaan en komen – Een bruiloftsmantel (bekleed met de klederen des Heils) – Parallel met Jehu

Binnenkamer Maar jij, wanneer je bidt, ga in je binnenkamer, sluit uw deur en bid tot jouw Vader in het verborgene … Bidt dan zo: Onze Vader die in de hemel is, uw naam worde geheiligd; uw Koninkrijk kome; uw wil geschiede, gelijk in de hemel zo ook op de aarde … Math. 6:6-10

Engelen Toewijzing en samenwerken met engelen is gekoppeld aan zalving: Opstaan vanuit midden van je wapenbroeders In de binnenkamer komen Daar ontvang je de zicht & zalving Bij zalving horen engelen Vanuit je opdracht spreken (Ps. 103:20)