Jeanne D’Arc.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tijd van steden en staten
Advertisements

België Onze geschiedenis.
Oorspronkelijk werd dit reeds rondgestuurd als een Word document.
CHAPEAU, MIJNHEER FILLON !!! Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 02/2010.
Historische helden Edward Jenner werd geboren in 1749 in Engeland. Als kind hield Edward al van wetenschap en natuur. Hij bracht uren door aan de oevers.
Geesten Ze zijn overal om ons heen... Geloof je het niet???
Jozua Hoofdstuk 9 Lopen en gedragen worden Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Kerstmis.
Er is een Kindeke. Er is een Kindeke Er is een Kindeke geboren op d’ aard; Er is een Kindeke geboren op d’ aard;
De Republiek in een tijd van vorsten Centralisatie en reformatie § 2.1.
Hitler aan de macht Paragraaf 2.
Hoe staatvorming begon in Frankrijk
Thema: VERTROUWEN Psalm 125: 1-2 Een bedevaartslied:
Een nieuw geloof Grieken en Romeinen
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
Napoleon Bonaparte Keizer van Frankrijk.
Eerste Wereldoorlog 6.4, Een vrede voor altijd?.
WO I.
Interbellum en Vrede van Versailles.
Middeleeuwen: Monniken en Ridders
Frankrijk voerde oorlog tegen landen die bang waren voor een revolutie
Vandaag: H.4 afronden Powerpoint over staatsvorming met als voorbeeld Bourgondië Tekst lezen en opdracht maken Verhaal vertellen over Jeanne d'Arc.
Van Laer Familiepuzzel 30 november 2002 Groep 1 Kroniek.
De Republiek in een tijd van vorsten
De Republiek in een tijd van vorsten Centralisatie en reformatie § 2.3.
Les 7 – Opkomst van de nationale staten
13 oktober 2013 Zoetermeer 1. de voorgeschiedenis in Handelingen 21:  Paulus arriveert in Jeruzalem (± 60 AD) 21:17  de ontmoeting met Jakobus e.a.
Napoleon Bonaparte Door LENKA en SOPHIA.
Gemaakt door Lucas en Kim.
Quiz ter afronding van hoofdstuk 2
Dekolonisatie.
Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten.
Beloofd is beloofd.
Hoofdstuk 2 W.O II.
Les 1 De wereld staat in brand
Goede Vrijdag 10 April 2009 Johannes 19 vers 1 en 2 Pilatus liet Jezus geselen en de soldaten vlochten een kroon van doorntakken en zetten die op zijn.
In het midden lag een grote dauwdruppel, zo groot als de mooiste parel.
harder onderging hij rond Joringel. de mantel pakte weg.
Berlijn+DDR en de Koude Oorlog
Canon Moerdijk levensecht
De dans Mijn spreekbeurt gaat over de dans. Ik heb het onderwerp gekozen, omdat het mijn hobby is en ik er veel over weet.
Historisch Overzicht hoofdstuk 4
Wereldoorlogen Kenmerk 40: Het voeren van twee wereldoorlogen: 43 A: verwoestingen op niet eerder vertoonde schaal door massavernietigingswapens.
Het verhaal van Pasen.
Hoofdstuk 1: De Eerste Wereldoorlog
Tijd van steden en staten ( n. Chr.)
Openb. 4: Ik, Johannes, had een visioen. Er stond een deur open in de hemel. En een stem zei: ‘Klim hierheen op, dan laat ik je zien wat er hierna.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Leg uit welk schilderij hoort bij de Republiek en waarom je dat denkt.
Paragraaf 2.2 Leven in de loopgraven.
Paragraaf 1.3 De Hervorming.
Tijd van steden en staten
Deze oorlog gaan we echt winnen!
Wat moet je weten aan het eind van de les?
De opkomst van nationale staten
Rond 1500 was Europa een standenmaatschappij
VredesverdragenVredesverdragen Genoemd naar een buitenwijk van Parijs net als Sèvres (Turkije) en St. Germain (Oostenrijk-Hongarije) Frankrijk, Engeland.
Context 1 De Republiek der Zeven Verenigde Nederland
1e WO Het verlies van Duitsland.
Staatsvorming en centralisatie
Groep 8, Hoofdstuk 6: Samenwerking in de wereld. In welk jaar begon de Tweede Wereldoorlog in Nederland? En in welk jaar eindigde hij ?
Revoluties in Europa.
Vader des Vaderlands 24 april juli  Zijn jeugd Willem wordt op 15 april 1533 geboren in Duitsland in slot Dillenburg Willem kreeg de titel.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
WE NOT SHOOT, YOU NOT SHOOT! De kerstbestanden tijdens de eerste wereldoorlog.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Vrede? Een valse start van het interbellum
Wereldoorlogen Kenmerken 40: Het voeren van twee wereldoorlogen: 43: Verwoestingen op niet eerder vertoonde schaal door massavernietigingswapens.
Transcript van de presentatie:

Jeanne D’Arc

Jeanne D’Arc 1412-1431 Geboren in een arm gezin (boerenmeisje) Uitverkoren om haar vaderland te redden Ontzette Orléans Bracht Karel VII naar Reims om gekroond te worden (1429) In 1430 door de Bourgondiërs (sterke Franse groepering) in handen genomen en uitgeleverd aan Engeland Werd als heks verbrand op 30 mei 1431 In 1920 heilig verklaard

Jeanne D’Arc Ontmoeting met de kroonprins Wandtapijt:ontmoeting in 1429 op het kasteel van Chinon Vergezeld door zes gewapende mannen Gegroet door Charles (droeg een gouden kroon) Dit was een teken dat hij recht had op de betwiste Franse troon

Jeanne D’Arc Wordt ook wel eens ‘de maagd van Orléans’ genoemd Moedig soldaat Droeg een harnas Had heel kort haar (als een man) Diep gelovig (vandaar dat ze nog maagd was) Bad altijd voor ze ten strijd trok

Jeanne D’Arc De dappere leider Liet inzien dat eerdere Franse nederlagen het resultaat waren van militaire fouten → Met betere tactieken waren overwinningen mogelijk In het begin volgden de troepen haar met tegenzin, tot ze inzagen dat ze wonnen wanneer ze haar bevelen opvolgden

Jeanne D’Arc Haar eerste overwinning Opheffen van de Engelse blokkade in Orléans in 1429 Vertrouwen van de troepen in haar nam toe Deze overwinning werd opgevolgd door successen in: Jargeau Meung Beaugency Patay

Jeanne D’Arc Er kwam een einde aan haar optreden toen ze op 24 mei 1430 gevangen werd genomen in Compiègne

Jeanne D’Arc Anekdote Tijdens WO II werd Frankrijk bezet door Duitsland De Franse verzetsorganisatie nam het Lotharingse kruis (oorspronkelijk het symbool van Jeanne D’Arc) als symbool omdat zij dezelfde strijd streed (namelijk de bevrijding van het land van een vreemde overheerser)