De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Interbellum en Vrede van Versailles.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Interbellum en Vrede van Versailles."— Transcript van de presentatie:

1 Interbellum en Vrede van Versailles.
Paragraaf 3.1

2 Interbellum Periode tussen 1919 en 1939.
1919: einde WO I door het tekenen van net vredesverdrag 1939: begin WO II.

3 1918 November 1918: einde Eerste Wereldoorlog. Duitsland geeft zich over. 1919: tekenen van vredesverdrag in Versailles. Vrede van Versailles. Vrede was bedoeld om Duitsland te straffen. Duitsland mocht nooit meer zo sterk worden.

4 Vrede van Versailles: Duitsland had alle schuld van WO I gekregen. Door deze vrede moesten ze: Oorlogsschade betalen in goud: herstelbetalingen. Gebieden afstaan Kolonies afstaan Leger mocht maar max soldaten zijn Geen leger in gebied dat grensde aan Frankrijk. Dit was het Rijnland. Dus demilitarisatie.

5 Europa Doordat Duitsland land verloor, kwamen er nieuwe landen in Europa: Polen, Hongarije, en nieuwe grenzen bij België, Denemarken en Frankrijk.

6

7 Let op de Poolse corridor: een stuk land naar de zee toe, waardoor Danzig los ligt van Duitsland.

8 1919 Duitsland Groepen van Communisten , Nationalisten en democraten ruzieden voor de macht. Januari 1919: vrije verkiezingen. Duitsland werd een parlementaire democratie. ( verkiezingen om een parlement te kiezen. )

9 Socialistische Partij Duitsland werd de grootste partij.
Duitsland heette nu: Republiek van Weimar.

10

11 Republiek van Weimar Naam van het nieuwe bestuur in Duitsland.
Zij moesten de Vrede van Versailles tekenen, omdat de keizer was gevlucht. Het Duitse volk was niet blij met dit bestuur. De Republiek van Weimar kreeg overal de schuld van. De Duitsers vonden de Vrede te streng.

12 Volkenbond President van de VS: W. Wilson wilde oorlog in de toekomst voorkomen. Hij wilde een volkenbond oprichten. In die volkenbond zouden landen met elkaar kunnen praten, over hun problemen, om zo oorlog te voorkomen.

13

14 Volkenbond mislukt: Senaat van de VS wilde niets te maken hebben met problemen van Europa, dus deed zelf niet mee. Duitsland mocht geen lid worden: verliezer Rusland mocht geen lid worden: hij was een verrader.

15

16 Volkenbond Succes: geen oorlog tussen Bulgarije en Griekenland over grensproblemen. Goede verdeling van de gebieden van het oude Turkse Rijk. De bond kon alleen geen oorlog voorkomen. Tweede Wereldoorlog begon toch In 1946: Volkenbond stopt. Opvolger: Verenigde Naties.

17 Einde paragraaf 1


Download ppt "Interbellum en Vrede van Versailles."

Verwante presentaties


Ads door Google