De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een nieuw geloof Grieken en Romeinen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een nieuw geloof Grieken en Romeinen"— Transcript van de presentatie:

1 Een nieuw geloof Grieken en Romeinen
Vroegmoderne tijd Moderne tijd Prehistorie Oudheid Middeleeuwen 50 v. Chr. 500 1500 1800 Jagers & Boeren Grieken & Romeinen Monniken, ridders, steden & staten Grieken en Romeinen Een nieuw geloof Lees op blz. 30 en 31 ‘Germaanse goden’

2 Wodan Oppergod God van de strijd Hij had een paard met acht benen.
Deze heette Sleipnir. Hij had maar één oog. Het andere oog had hij ingewisseld voor alle kennis van de wereld.

3 Andere Germaanse goden
Donar: De god van de oorlog Hij had een hamer. Hiermee gooide hij altijd raak. De hamer kwam vanzelf weer terug in zijn hand. De mensen dachten dat Donar zorgde voor de donder. En dat de bliksem kwam door het gooien met de hamer. Freya: Deze godin werd gezien als de vrouw van Wodan. Ze was de godin van de vruchtbaarheid en het huwelijk. Tius: - Deze god werd gezien als de god van het recht.

4 De dagen van de week Zondag: De dag van de zon
Maandag: De dag van de maan Dinsdag: De dag van het ding. Op deze dag werd ook recht gesproken. Daarom werd deze dag ook wel Tiusdag genoemd. In het Engels zie je dat nog terug: ‘Tuesday’. Woensdag: de dag van Wodan Donderdag: de dag van Donar Vrijdag: de dag van Freya Zaterdag:

5 Het Christendom Lees op blz. 31 ‘Het christendom’
De mensen in het rijk van Karel de Grote geloofden in de Germaanse goden. Karel de Grote geloofde in één god. De keizer wilde andere mensen ook in één god laten geloven. Daarom stuurde hij zendelingen het rijk in. Willibrord en Bonifatius waren zendelingen. In 754 werd Bonifatius vermoord.

6 Maak in je werkboek blz. 46 & 47
Vroegmoderne tijd Moderne tijd Prehistorie Oudheid Middeleeuwen 50 v. Chr. 500 1500 1800 Jagers & Boeren Grieken & Romeinen Monniken, ridders, steden & staten Grieken en Romeinen Maak in je werkboek blz. 46 & 47


Download ppt "Een nieuw geloof Grieken en Romeinen"

Verwante presentaties


Ads door Google