De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemaakt door Lucas en Kim.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemaakt door Lucas en Kim."— Transcript van de presentatie:

1 Gemaakt door Lucas en Kim.
Napoleon Bonaparte Gemaakt door Lucas en Kim.

2 Dit is Napoleon Napoleon is een hele belangrijke man als militair leider van het Franse leger. In die periode en is verder bekend door zijn heerschappij als vorst in het Frankrijk van na de revolutie.

3 De geboorte van Napoleon
Hij werd geboren in Ajaccio op het eiland Corsica. De ouders van Napoleon sloten zich aan bij de Franse regering van Corsica. Toen Letizia Bonaparte (de moeder van Napoleon) op 15 augustus 1769 haar tweede kind ter wereld bracht zag ze geen kans meer om haar bed te bereiken. Napoleon werd geboren op het vloerkleed. Dat wordt tenminste beweerd. Het verhaal klopt met Napoleons eeuwige haast om zo gauw mogelijk te komen waar hij zijn wilde.

4 Snoepjes??? Ze hebben allerlei kleuren en smaken, zoals citroen, sinaasappel, salmiak en appel. De buitenkant is hard en van suiker, met binnenin een erg zuur wit poeder, dat vrijkomt wanneer de suikerlaag gesmolten is, of wanneer het snoepje doormidden gebeten wordt.

5 Wat heeft Napoleon overgenomen
Na de overwinningen in Italië ging hij naar Egypte want hij wilde ook gebieden in het Oosten hebben. De regering wilde eigenlijk dat hij oorlog voerde tegen Engeland, maar Napoleon zei dat de Engelsen het best bestreden konden worden door de Engelse handel in het Oosten te blokkeren. Hij kreeg gelijk en trok via Malta Egypte binnen. Al snel veroverde hij Egypte, maar Engeland won enkele dagen later een slag op zee en had daardoor het Middellandse zeegebied in handen waardoor Napoleons leger vast zat in Egypte. Ook Oostenrijk, Turkije, Rusland en Napels gingen in oorlog tegen de Fransen en hierdoor verloor Frankrijk al zijn bezittingen in Italië, op Genua na. Maar toen Napoleon hoorde wat er allemaal met Frankrijk gebeurde ontsnapte hij uit Egypte en trok naar Parijs.

6                                                                                                                                                                                                                                     dood van napoleon In 1821 stierf Napoleon (52) op zijn ballingsoord, het eiland St. Helena. Was de doodsoorzaak kanker, vergiftigde wijn of vergif in het behang van zijn slaapkamer?

7 Mama en Papa Van Napoleon.

8 De Honderd Dagen Inmiddels waren de Europese vorsten in Wenen samengekomen om te gaan praten over de toekomst van Europa. Op ELBA volgde Napoleon met grote belangstelling het enorme gekrakeel, dat al spoedig in Wenen losbarste. Hij begreep dat nog niet alles verloren was en wist van het eiland te ontsnappen. Op 1 maart 1815 landde hij met soldaten bij Cannes in Zuid-Frankrijk. Van alle kanten kwamen soldaten die zich bij Napoleon aansloten. In hoog tempo rukte het legertje op naar Parijs. De geallieerden trommelden hun troepen weer op en maakten zich gereed voor de strijd. Op 20 maart 1815 was Napoleon weer in het keizerlijk paleis. In alle haast vormde hij een leger van man, waarmee hij op 16 juni het leger van maarschalk Blücher te lijf ging. Als van ouds won hij de slag. Maar het Oostenrijks-Pruisische leger was niet vernietigd. Napoleon trok verder, de Engelse man Wellington tegemoet. Bij Waterloo in België kwam het tot de beslissende slag Op 18 juni 1815 werd Napoleon bij Waterloo voorgoed verslagen.

9 GELD!!!! Deze munt is 50 Frank

10                                                                                                                          En nog meer geld……

11                                                                                                                        Oud en nieuw geld Dit kleintje is 1 Franc, en er naast die van 5000 Franc, onder de grote is 1000 Franc , er naast is ook 1 Franc van de nieuwe Franse franc na Napoleon.

12 EINDE VAN ONZE POWER POINT . Door Lucas en Kim


Download ppt "Gemaakt door Lucas en Kim."

Verwante presentaties


Ads door Google