ADVIESCOMMISSIE MILIEUBEHEER SOEST 1980 – 2005 Postbus 2000, 3760 CA Soest. Geachte heer, mevrouw, Hierbij hebben wij het genoegen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Verkiezing Project van het Jaar 2012
Advertisements

Welkom op de Wmo ledenbijeenkomst W. Kuiper, lid directieraad VNG 29 maart 2006.
Drank- en Horecaverordening Gemeente Vlagtwedde 2014.
Jong MKB Working Dinners® Continuïteit en Groei. Introductie •Jong MKB Working Dinners is een nieuw landelijk initiatief dat wordt ontwikkeld, met het.
Kansen voor een duurzaam Hillegersberg-Schiebroek
Stichting Vrienden van Thomas
Jaarverslag 2005 Dorpsraad America. Taken en bevoegdheden •Behartigt belangen dorp •Doel: –In stand houden, cq bevorderen welzijn bevolking in breedste.
DE DAG VAN DE WETHOUDER WORKSHOP WETHOUDER BLIJVEN IS INVESTEREN AAN DE VOORKANT WETHOUDERSVERENIGING 23 november 2011, Deventer.
Concept Voorstellen. De Concepten  Website & QR Code  Website & Mobile App  Website & Advertising.
Officiële opening website dorpsraad Albergen
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Toekomst bestendig wonen
Gebiedsplan Hillesluis
Noteview / Handout Welkom!
Welkom e.v.a.. Energie Gilze Rijen is een initiatief van Club Klimaatneutraal Gilze- Rijen Opgericht in 2009 met als doel een beweging te starten naar.
Agenda Informatiemarkt ALV Vogelwijk Energie(k) - aanvang uur Omzetting van Coöperatie naar Vereniging Vogelwijk Energie(k) – Samenstelling bestuur.
Nieuwsbrief 12 april 2013 Agenda: Maandag 15 april: groep 3 Blijde wei Dinsdag 16 april: groep 4 Blijde wei Woensdag 17 april: Juffendag/Lustrum Maandag.
WMO - Communicatie- Inspraak belangenbehartigers Praktijk WMO-adviesraad in de gemeente Brummen.
Motie Bij politiek relevante aanbestedingen de gemeenteraad in de gelegenheid stellen vooraf kaders te stellen ten behoeve van het op stellen van het Programma.
in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Gezond oud worden KLANKBORDGROEP Donderdag 6 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
Voorontwerp bestemmingsplan ‘Hof van Cranendonck’
Wijkambitie Zuidwest Wijkdialoog 29 november 2011.
27 maart 2008 Durft u in te zetten op onze jeugd?.
Welkom in deze eredienst
concern 1 naam mei Vanaf 1 juni 1 logo.
Gebiedscommissies Rotterdam Vanaf 19 maart 2014 geen deelgemeenten meer, maar…
Startbijeenkomst Landelijk Expertisecentrum Transportveiligheid
Informatieavond Waterdonken 26 februari 2013
Van Harte Welkom in Grou
in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West
In de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West Welkom.
in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Naar een nieuw besturingsmodel
Openbare vergadering 26 november Activiteiten Dorpsplatform 2012 Contact met Gemeente Ondersteuning van burgerinitiatieven Buurtbusproject AED project.
Gebiedsvisie Groningen-West
Stand van zaken Wessel Hendertink Bestuurslid
Gemeente Zoetermeer Voorontwerpbestemmingsplan Zorghart.
Ouderavond 2012 Ouderavond 2012 Welkom Welkom. Doel van de avond Doel van de avond Nader kennis maken met elkaar. Nader kennis maken met elkaar. Reilen.
WELKOM.
“Commissie Kerkopbouw Zeist” Ingesteld door de Centrale Kerkenraad op 3 december 2003 Ingesteld door de Centrale Kerkenraad op 3 december 2003 Mijn naam.
Ouderraad De Kinderkei. Waarom een ouderraad? Bij de wet geregeld ‘orgaan’, GGD (Gemeenschappelijke Gezondheids Dienst) Voor de gemeenschappelijke belangen.
Bijeenkomst voor (G)MR passend onderwijs
Welkom op donderdag 22 januari 2015 Vanaf 17:00 tot 19:00 uur (incl
O.B. PWA Beu sichem I 6 november straks krijgen we een mooie frisse school.
Welkom Bij de onafhankelijke partij voor elke Bestenaar.
Toekomstig wonen in Diessen
19 april 2011 Bestemmingsplan Pernis & Stad- en Milieubenadering Pernis, duurzaam dorp aan de Maas.
Groenvisie Amersfoort
1 Collegewerkconferentie Holland Rijnland 10 juli 2014 #KRACHT15.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Bewonersavonden agenda Strategische toekomstvisie Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, 4, 5 en 17 november 2008 Jeroen Haan.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Basisschool Op De Horst
 Wat is medezeggenschap?  Taak en rol van de MR?  Belangrijkste onderwerpen / Jaarverslag 2013 – 2014  Samenstelling MR  Vragen? ONDERWERPEN.
Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Presentatie krimp en leefbaarheid 7 februari 2013.
Gemeenschappelijke Regeling GGD Zeeland. Opzet presentatie 1.Reden bestaan GR GGD Zeeland 2.Visie op Publieke Gezondheid in Zeeland 3.Bestuurlijke verantwoordelijkheid.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Revoluties in Europa. Les 4 In het Gemeentehuis Doelen van les 4 Je kunt beschrijven welke taken burgemeester, wethouders en raadsleden uitvoeren. Je.
Samenvatting voorstellen Metropoolregio Rotterdam Den Haag Commissie Bestuur, Leefomgeving en Duurzaamheid Gemeente Delft 25 juni 2013.
Hoe wordt ons land bestuurd?
Openbare vergadering 30 januari :00 uur
Oprichting Regionaal Landschap Schelde–Durme vzw
Gemeenschappelijke regeling Publieke Gezondheid & Zorg
Medezeggenschap bij De Eshoek
A woningen Industrie gebied A 12 industriegebied A 2.
Transcript van de presentatie:

ADVIESCOMMISSIE MILIEUBEHEER SOEST 1980 – 2005 Postbus 2000, 3760 CA Soest. Geachte heer, mevrouw, Hierbij hebben wij het genoegen u uit te nodigen voor de bijzondere openbare vergadering van de Adviescommissie Milieubeheer van de gemeente Soest op 26 april 2005, aanvang uur, raadszaal van de gemeente Soest (zaal open uur). Onze commissie bestaat dit jaar 25 jaar. We zijn als adviseur voor de gemeenteraad, het college en de ambtelijke diensten ingesteld op 20 maart 1980, in de periode dat ons land werd opgeschrikt door forse bodemvervuilingen, zoals in Lekkerkerk. In de bijlage bij deze uitnodiging treft u enige informatie aan over onze commissie. De jaarverslagen van de afgelopen jaren kunt u vinden op de website van de gemeente, de link staat eveneens in de bijlage. Onze jubileumvergadering is een goede gelegenheid om te bezien of we kunnen vaststellen, dat Soest het nog steeds waard is en zal blijven om er te wonen. Peter Veen, jarenlang een gerenommeerd lid van de commissie zal, nu hij is verhuisd naar Nunspeet, zijn visie geven op de natuur in Soest. Hij zal terugkijken, maar vast ook niet aarzelen zijn visie te geven op de toekomst. De avond zal ook in het teken staan van de ecologische hoofdstructuur. Soest ligt op de scheiding van de Utrechtse Heuvelrug, die conform provinciaal beleid “geheeld” moet worden. Naast het project “Heel de Heuvelrug” speelt ook de ontwikkeling van het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland (Nota Ruimte). Waar liggen de kansen voor Soest, wat zouden we zelf willen? Daar gaan we het over hebben. Het belooft dus een interessante avond te worden waarvoor we graag de leden van de gemeenteraad, het college, ambtenaren van de gemeente Soest, buurgemeenten, provincie, vertegenwoordigers van de groene verenigingen en andere belangstellenden willen uitnodigen. Graag vragen wij u, indien u deze vergadering zou willen bijwonen u aan te melden bij de secretaris van de commissie, de heer Piet Klandermans, zo mogelijk via het e ‑ mailadres: Met hartelijke groet Hans Kampf Voorzitter Adviescommissie Milieubeheer

ADVIESCOMMISSIE MILIEUBEHEER SOEST 1980 – 2005 Postbus 2000, 3760 CA Soest. Aanmelding voor de Jubileumvergadering d.d. 26 april 2004 Organisatie: Naam: Adres: Telefoon: De commissie telt maximaal negen leden en is thans als volgt samengesteld: de heer A.H.M. Bresser (milieubeleid en leefbaarheid) mevrouw C.R. van Gool (hydro-ecologie, landschap) de heer J.J. Hink (milieuonderzoek, bodem, grondwater, slib, afval) de heer H. Kampf, voorzitter (ecologie, educatie, natuurbeheer) mevrouw J.M. Samsom (energie en communicatie) de heer T. Schneider, plaatsvervangend voorzitter (milieuonderzoek en -beleid) de heer P.J.W. Toonen (handhaving, vergunningverlening en riolering) De heer P.G. Klandermans, stafadviseur/projectmanager van de gemeente Soest, fungeert als secretaris van de adviescommissie. De Adviescommissie Milieubeheer staat vermeld op de gemeentelijke website: ADVIESCOMMISSIE MILIEUBEHEER De Adviescommissie Milieubeheer heeft tot taak het gemeentebestuur te adviseren met betrekking tot het gemeentelijk milieubeleid in brede zin. Zij adviseert gevraagd en ongevraagd (Verordening die de taak, samenstelling en werkwijze regelt van de Adviescommissie Milieubeheer 1998).

ADVIESCOMMISSIE MILIEUBEHEER SOEST 1980 – 2005 Postbus 2000, 3760 CA Soest. 1.WELKOM DOOR HANS KAMPF INTRODUCTIE TON SCHNEIDER ALS AVONDVOORZITTER 2.JUBILEUMREDE DOOR DE BURGEMEESTER 3.25 JAAR NATUUR EN MILIEU IN SOEST PETER VEEN KIJKT ACHTER- EN VOORUIT 4.DE NATIONALE ECOLOGISCHE HOOFDSTRUCTUUR VERTONING VAN DE EHS-FILM VAN HET MINISTERIE VAN LNV 5.SOEST GROEN EN LEEFBAAR I HANS KAMPF GEEFT ZIJN VISIE OP HEEL DE HEUVELRUG EN EEN GEZOND EEMLAND 6.DE DROMEN VAN DE WETHOUDER(S) BUITEN DIENST 7.RECEPTIE VOORLOPIGE AGENDA BIJZONDERE VERGADERING ADVIESCOMMISSIE MILIEUBEHEER Raadszaal Gemeentehuis, 26 april 2005, uur (zaal open uur)