Gemeentebrede Bijbelstudie Spreken over God met niet-christenen Het voeren van een getuigend gesprek 1 e avond: DURF JE WEL?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Van schaamte naar vrijmoedigheid
De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
Als vreemdeling op weg naar Huis
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Tussen Pasen en Pinksteren.
De Heilige Geest in het Oude Testament
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
HOEZO BIDDEN?.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Jezus verliest de liefde van mensen
…..overrompeld door verdriet
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Welkom.
Zie hoe Jezus daar loopt....
God is trouw Hij gaf zijn woord
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Het is volbracht Mt. 26:31-56 Amerongen 2011 Philip Nunn.
Bidden: Les 5 God, hoort u mij?
In de leerschool van het gebed
Wie is God voor jou?.
[4] 1 Terwijl Petrus en Johannes de menigte nog toespraken, kwamen de priesters, het hoofd van de tempelwacht en de Sadduceeën op hen af,
Welkom op TOV!.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Zing voor de Heer een nieuw lied, vertel iedereen hoe groot Hij is!
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
Romeinen Denken en Dienen.
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
Leven zoals past bij God
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Openb. 4: Ik, Johannes, had een visioen. Er stond een deur open in de hemel. En een stem zei: ‘Klim hierheen op, dan laat ik je zien wat er hierna.
Preek Jakobus 2:
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
3e Advenszondag 13 december 2015
Welkom op 3 jan. Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling: G. Lindenberg Organist: J. Tijssen Lezing: Matth. 2: 1-12.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
Voorganger: ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 9 – 20.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
Gemeenteproject ‘Samen één’
Voor of tegen Jezus Handelingen 4, 1-31.
Transcript van de presentatie:

Gemeentebrede Bijbelstudie Spreken over God met niet-christenen Het voeren van een getuigend gesprek 1 e avond: DURF JE WEL?

Handelingen 4: Nadat Petrus en Johannes waren vrijgelaten, gingen ze naar de leerlingen en vertelden wat de hogepriesters en de oudsten hadden gezegd. 24 Toen de leerlingen dat hoorden, riepen ze God eensgezind aan met de woorden: ‘Heer, u hebt de hemel en de aarde en de zee geschapen en alles wat daar leeft, 25 u hebt door de heilige Geest, bij monde van onze voorvader David, uw dienaar, gezegd: “Waarom snoeven de volken en beramen de volksstammen zinloze plannen? 26 De koningen van de aarde zijn aangetreden en de heersers spannen samen tegen de Heer en zijn gezalfde.” 27 Want inderdaad, in deze stad hebben allen samengespannen tegen Jezus, uw heilige dienaar, die door u is gezalfd: Herodes, Pontius Pilatus, alle volken en ook de stammen van Israël, 28 om datgene te doen waarvan u had bepaald en voorbestemd dat het moest gebeuren. 29 Welnu, Heer, sla ook nu acht op hun dreigementen en stel ons, uw dienaren, in staat om vrijmoedig over uw boodschap te spreken 30 door ons bij te staan, zodat zieken genezing vinden en er tekenen en wonderen gebeuren in de naam van Jezus, uw heilige dienaar.’ 31 Toen ze hun gebed beëindigd hadden, begon de plaats waar ze bijeen waren te beven, en allen werden vervuld van de heilige Geest en spraken vrijmoedig over de boodschap van God.

Denk aan een situatie waarin je over God had kunnen praten maar het niet hebt gedaan. Wat weerhield je ervan?

Contacten leggen Relaties opbouwen Bewust contacten leggen Ideeën Aansluiten bij je eigen interesses!

(Verborgen) angsten Delen van je eigen geloofsbeleving Moeilijke vragen Jezelf blootgeven Echte ontmoeting Confrontatie met de pijn/zorgen van de ander

Tips/bemoediging Accepteer je eigen twijfels Durf de controle uit handen te geven Maak het beeld dat je van de ander hebt concreet Sommige angsten zijn terecht. Bang zijn mag! Verberg je eigen onzekerheid niet Bijbelse helden waren ook bang Angst versterkt onze afhankelijkheid

Aan de slag met je angst Bid Oefen Wat is het ergste wat er kan gebeuren? Bereid je voor (volg deze serie gemeentebrede Bijbelstudies ) Je bent niet alleen verantwoordelijk

Als christenen onderling Bagatelliseer angst om het evangelie te delen niet Kijk niet neer op wie bang is over God te spreken Wees open naar elkaar over angst Bemoedig elkaar

Leg aan je buurman/buurvrouw het evangelie uit in vijf zinnen. Vermijd kerkelijke ‘vaktaal’. De buurman/buurvrouw mag lastige vragen stellen! Wissel daarna van rol. Oefening: Wat geloof je?

Oefening: waarom geloof je? Vorm opnieuw tweetallen. Leg elkaar in begrijpelijk Nederlands uit waarom je gelooft.

Wat is het belangrijkste dat je deze avond hebt geleerd?

Liedboek 95: 1 en 3 1 Nu bidden wij met ootmoed en ontzag de Vader aan, wiens naam aan elk geslacht in hemel en op aarde aanzijn gaf, dat, naar zijn heerlijk wezen, Hij ons de kracht des Heil'gen Geestes geve en de Messias bij ons intrek neme. Zijn liefde is de grondslag van ons leven, de oorsprong van ons hart.

3 Hem nu die in ons werkt en ons geleidt, die verder gaat dan al ons bidden reikt en meer is dan ons diepste denken peilt, zij heerlijkheid en glorie in de gemeente die Hij heeft verkoren, in elk geslacht dat van zijn naam zal horen, door Jezus Christus, nu gelijk tevoren en tot in eeuwigheid.

Bedankt dat je er was! Op 21 en 28 mei hopen we weer een gemeentebrede Bijbelstudie te houden. Van harte welkom!