Medezeggenschapraad H. Henricusschool

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

De MR op Praktijkonderwijs Zeist
Programma Presentatie: samenwerking tussen lokaal overleg en de medezeggenshap; inventarisatie professionalisering Teun van Beusekom (NHTV) Willem-Jelle.
Medezeggenschap op de Julianaschool Wie zijn wij Waarvoor is er een MR Wat doen wij.
De vormgeving van medezeggenschap binnen passend onderwijs Bijeenkomst SWV d.d. 30 oktober 2012 Janine Eshuis VOS/ABB.
De eerste 100 dagen van de lokale bestuurder
Jaarplan MR K.B.S schooljaar
SCHOOLJAAR Jaarverslag MR 1 Jaarverslag MR schooljaar
Medezeggenschapsraad
Toekomstige ontwikkelingen Basisonderwijs Graft-de Rijp.
Agenda Informatiemarkt ALV Vogelwijk Energie(k) - aanvang uur Omzetting van Coöperatie naar Vereniging Vogelwijk Energie(k) – Samenstelling bestuur.
?.
Regeerakkoord en het sociale domein Commissie MZ, 8 april 2013.
MEDEZEGGENSCHAPSRAAD
Ouderavond 10 oktober 2012  Opening door Arie Schep (bestuur)20.00 uur  Samenvatting ouderavond juni20.10 uur  Nieuwe ontwikkelingen20.20 uur  Werkgroep.
Jaarvergadering OR Jaarverslag MR 2012/2013 Ruby Arts Voorzitter MR
Jaarvergadering OR Jaarverslag MR 2012 Ruby Arts Voorzitter MR Bs Petrus & Paulus.
Juridische aspecten swv passend onderwijs december 2012.
Medezeggenschap Het bestuur en het Directieteam nemen beleidsbesluiten Ouders, leerlingen en personeelsleden denken mee en beslissen soms mee Dit is geregeld.
Stichting Pensioenfonds ODS BV
MR 10 minuten MR in een notendop Agenda Wat doet een MR Samenstelling van de MR Jaarverslag Planning
SWV 2802 Bijeenkomst 26 november Johan Frisoschool Lansingerland.
SWV passend onderwijs i.o. Informatieavond mr 5 juni 2012.
MR De doelstellingen van de Medezeggenschapsraad (MR) zijn: Het behartigen van de belangen van kinderen, leerkrachten en ouders Stem geven aan het personeel.
Andere schooltijden Informeren.
De Medezeggenschapsraad
1. 2 Andere Tijden Vijf-gelijke-schooldagen-model. Agenda voor vanavond: Uitleg van het doel van deze avond. Wat zijn de schooltijden? Hoe ziet een dag.
Overleg GMR - R.v.T. Hoorn 5 april 2017.
KALENDERJAAR 2012/13 DE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DENKT EN BESLIST MEE OVER SCHOOLZAKEN EN LEVERT DAARMEE EEN BIJDRAGE AAN DE KWALITEIT VAN HET ONDERWIJS OP.
Onderzoek naar medezeggenschap binnen QliQ primair onderwijs
MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Waar staan we voor! Als medezeggenschapsraad bestaande uit leerkrachten en ouders willen wij mede vormgeven.
MR Vlinderbos jaarverslag 2009 – Wij zijn de MR! Oudergeleding: Carel Albertscontactpersoon Ouderraad Hans Waldercontactpersoon Directie Jeroen.
MR De Medezeggenschapsraad (MR) bestaat uit gelijk aantal leerkrachten en ouders MR Van Damschool bestaat uit: Inge Blok Ria van der Meijden Wijnand van.
Huurdersbijeenkomst 18 maart 2014
Bijeenkomst voor (G)MR passend onderwijs
Jaarverslag MR SCHOOLJAAR
Op weg naar de groenste school, resultaatverantwoordelijke teams (RT’s)
MR Pius X Wateringen Orgaan voor medezeggenschap (inspraak). De MR vertegenwoordigt de belangen van leerlingen, ouders en leerkrachten. Primair doel: behartigen.
De MedezeggenschapsRaad Inspraak in beleid. Programma Doel MR Taken en verantwoordelijkheden Samenstelling Werkwijze Inspraak: wat betekent dat voor jou?
Ouderavond toekomst Martinusschool Beegden.  Welkom  Doel van de avond informeren en afstemmen:  Wet en mogelijkheden  Historisch perspectief  Stand.
Jaarverslag & Thema-avond ‘Social media’ Medezeggenschapsraad 2014 – juni 2015.
Schooljaar 2015/2016.
 Wat is medezeggenschap?  Taak en rol van de MR?  Belangrijkste onderwerpen / Jaarverslag 2013 – 2014  Samenstelling MR  Vragen? ONDERWERPEN.
Medezeggenschapsraad
Informatieavond 1 september 2015.
Algemene Ledenvergadering 8 oktober Inleiding Welkom en opening door de voorzitter van de OV Ingekomen stukken en mededelingen Voorstellen Schooladviescommissie.
Medezeggenschapsraad Presentatie 29 Oktober 2015.
Wat is de (G)MR? Afvaardiging van ouders en personeel Inspraak en advies op de gang van zaken en beleid van de school Directeur is adviseur Vergaderingen.
Informatieavond Flora 21 september 2015 Oudervereniging Medezeggenschapsraad.
Medezeggenschapsraad Presentatie Informatiebijeenkomst 08 September 2014.
Inleiding  Cursusmateriaal: naslag  Doel: versterken van positie en functioneren GMR  Uitgangspunt: optimaal functioneren betrokken scholen  Werkvorm:
Medezeggenschap op de Trumakkers Informatieavond groep 1 en 2 6 september 2011.
Jaarverslag MR 2012 / 2013 De MR heeft het afgelopen schooljaar 8 keer vergaderd. In deze vergadering heeft de medezeggenschapsraad ingestemd met / of.
De MR en het schoolplan Bouwstenen voor de toekomst Utrecht, 22 januari 2015.
Medezeggenschapsraad Presentatie 25 Oktober 2016
Medezeggenschap bij De Eshoek
Medezeggenschap op de Dr.M.L. Kingschool
Bijeenkomst personeel 23 april 2013
Beantwoord kort de volgende vragen:
De Medezeggenschapsraad spreekt….
Medezeggenschap Raad (MR) St. Joan, Soerendonk
Medezeggenschapsraad
Jaarverslag medezeggenschapsraad
MR RK Josefschool Mede vormgeven aan beleid op school
Medezeggenschap? Ook voor u!
Medezeggenschap bij De Eshoek
Medezeggenschap? Ook voor u!
Jaarverslag 2017 – 2018 Medezeggenschapsraad Kbs De Howiblo
Terugkerende taken MR September ADVIES: schooljaarplan, teamscholing
Verzelfstandiging dislocatie Bossche Broek
Transcript van de presentatie:

Medezeggenschapraad H. Henricusschool

Agenda Medezeggenschapsraad in personen Wat doet de Medezeggenschapsraad

Medezeggenschapraad? Wettelijk verplicht om een MR te installeren: Wet van 30 november 2006 (Stb 2006, 658) wijziging 1 aug 2014 (passend onderwijs) Statuten Sarkon en afgeleide specifiek per school Medezeggenschap betekent met de directie praten, beslissen, denken en anticiperen op toekomstige ontwikkelingen. De medezeggenschapsraad is derhalve een beleidsvormend orgaan waarbij er recht is op instemming en advies op het SARKON / Henricus beleid en de uitvoering hierop.

Medezeggenschapsraad in personen samenstelling 2014-15 Adviseur Dennis Burger (directeur) Oudergeleding Frits van der Wilt (voorzitter) Menno Franke (vice vz) Monique Redeker (secretaris) Personeelsgeleding Betty Tops (sociale zaken) Kim van der Stoop (p&o) Kees Koorn (financiën) Gekozen voor een periode van 3 jaar

Rol van de MR Toetsen en Monitoren Initiëren Toetsen van voorgesteld beleid aan het wettelijk kader (Wet MR Scholen) Toetsen van de uitvoering van bestaand beleid Monitoren van de operationele uitvoering Toetsen en Monitoren Initiëren van beleid, ideeën en mogelijkheden voor school Initiëren

MR Jaarplan en Jaarverslag Per schooljaar is er een jaarplan van onderwerpen die besproken moeten worden Jaarplan Aan het eind van het schooljaar worden de resultaten van het plan in een jaarverslag vastgelegd. Jaarverslag

MR in het jaar verplichte onderwerpen Kw3 Jaarverslag en Jaarplan Scholings- behoeften (Voortgang) Jaarplan school Kw4 Personeels& Mobiliteits- beleid Arbo- en verzuimbeleid Kw1 Evaluatie ontruimingsplan Veiligheid in en rond school Formatieplan Zorgplan Kw2 Meerjarig schoolplan Vakantierooster Schoolgids Evaluatie schooljaar En alle belangrijke zaken die in een jaar voorbijkomen; Inspectie , Nieuwbouw/BredeSchool

Vergaderschema schooljaar 2014 - 2015 week 37 maandag 8 september 19.30 45 3 november 03 12 januari 10 2 maart 17 20 april 26 22 juni Wist u dat het vrij is om een vergadering van de MR te bezoeken, zonder rechten dat dan weer wel Verslagen van de vergaderingen worden via DigiDuif rondgestuurd en staan in het jaarverslag

Rol van de MR bij de plannen Brede School Plan brede school is een plan om op een locatie een school met additionele voorzieningen te realiseren van de Gemeente en de besturen van Surplus en Sarkon (De Kei, Henricus en Dentele). Door de MR van vooral De Kei en Henricus is bereikt dat wij een gesprekspartner zijn. En dat er daadwerkelijk inspraak is met de gemeente en de beide schoolbesturen. O.a. is bereikt dat er een matrix is waarin zaken worden afgewogen zoals Veiligheid, Locatie en Voorzieningen. De MR is sinds november 2013 betrokken. Het is uiteindelijk de gemeente die beslist waar de school komt en welk budget beschikbaar wordt gesteld. Tijdplanning bespreken brede school in gemeenteraad oktober 2014.

Heeft U vragen? Vandaag of op een ander moment, dat kan altijd. mr.hhenricus@gmail.com