De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jaarverslag 2017 – 2018 Medezeggenschapsraad Kbs De Howiblo

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jaarverslag 2017 – 2018 Medezeggenschapsraad Kbs De Howiblo"— Transcript van de presentatie:

1 Jaarverslag 2017 – 2018 Medezeggenschapsraad Kbs De Howiblo
November 2018

2 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de MR over het schooljaar Middels dit jaarverslag geeft de Medezeggenschapsraad (MR) een kort overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen van het schooljaar , maar blikken we ook alvast vooruit naar het huidige schooljaar. Als MR hebben we een advies- of instemmingsrecht op een groot aantal onderwerpen. We houden ons vooral bezig met de belangen van de school als geheel. Heeft u een vraag of een suggestie hoe we op de Howiblo zaken nog beter kunnen aanpakken? Laat het ons dan weten! U kunt ons via mail bereiken op of een van de MR leden aanspreken op het schoolplein. Namens de Medezeggenschapsraad van de Howiblo Marc Jansen (voorzitter)

3 Evaluatie   Om te bewerkstellingen dat de directie, OV en MR nog beter met elkaar samenwerken, heeft er met ingang van schooljaar regulier informeel overleg plaatsgevonden tussen de Directie, de voorzitter MR en voorzitter OV. Doel hiervan is om de lijnen binnen deze driehoek nog korter te houden en zaken in een vroegtijdig stadium met elkaar te bespreken. Deze overleggen zijn door de deelnemers als zeer waardevol ervaren en zullen ook in het huidige schooljaar worden voortgezet. Er is uitgebreid met de OV gesproken over de wens om de komende 5 jaar stapsgewijs de ouderbijdrage te verhogen. De MR deelt de mening van de OV dat het van groot belang is dat we de kinderen op De Howiblo een verscheidenheid aan activiteiten blijven bieden en we ze op deze manier een zo breed mogelijk onderwijs blijven bieden. De MR is dan ook akkoord gegaan met deze verhoging. Een terugkerend thema in de vergaderingen van de MR is de visie op de krimp van het aantal leerlingen en de mogelijke effecten op de groepsindeling en de formatie. Hierbij is uiteraard ook geëvalueerd hoe de wijzigingen in de groepsindeling van het afgelopen schooljaar is ervaren. Voor het huidige schooljaar heeft dit geresulteerd in een indeling met 12 groepen met drie groepen 1 / 2, één groep 3, één groep 4 en één combinatieklas groep 7/8 (naast een groep 7 en een groep 8). Van de overige groepen zijn er ieder 2. De komende periode zal er uiteraard uitvoering met de directie worden gesproken over de toekomst. Een regulier onderwerp tijdens iedere MR vergadering is de Tussenschoolse opvang (TSO). Hierbij heeft gedurende het jaar een ouder gebruik gemaakt van het inloop halfuur om te spreken over een aantal incidenten die zich hebben voorgedaan tijdens het overblijven bij VVM. Naar aanleiding hiervan is de MR in gesprek gegaan met TSO-werkgroep over passende maatregelen.

4 De MR beoordeelt ieder jaar de begroting en heeft deze goedgekeurd
De MR beoordeelt ieder jaar de begroting en heeft deze goedgekeurd. Helaas is gebleken dat de doorlooptijd van het begrotingsproces ieder jaar zeer kort is. Hierdoor is er onvoldoende gelegenheid om met alle partijen zorgvuldig af te stemmen. De MR heeft dan ook aan de directie een advies uitgebracht voor een aangepast proces voor de totstandkoming van de begroting. Het formatieplan hangt nauw samen met de begroting en de personeelsgeleding van de MR beoordeelt ieder jaar dan ook het formatieplan. Na overleg met de directie is deze goedgekeurd. Het vakantierooster is ter goedkeuring aan de MR voorgelegd. De MR heeft hierbij met name met de directie de timing van de studiedagen besproken en de MR heeft hiermee ingestemd. De gesprekken rondom de nieuwbouw van het scholencomplex op Sportpark Hofland zijn het afgelopen schooljaar opgestart. Een project waar veel tijdsdruk opstaat. De MR is zowel vanuit de leerkrachtgeleding als de oudergeleding betrokken bij de invulling van de nieuwbouw. Vanwege de enorme werkdruk en de in verhouding lage salarissen in het onderwijs, heeft er een landelijke staking van de leraren plaatsgevonden. De volledige MR heeft haar steun uitgesproken. Uiteindelijk heeft de overheid besloten om meer middelen ter beschikking te stellen die zullen worden aangewend voor werkdruk verlaging.

5 De Howiblo wil mogelijk in aanmerking komen voor het vignet De Gezonde School. Hiervoor is aan het eind van het schooljaar onder het MR-Panel een korte enquete uitgezet. Tijdens de eerste vergadering zullen de resultaten van het MR-Panel worden geëvalueerd. Aan het einde van het schooljaar is er een oproep gedaan aan ouders om zich kandidaat te stellen voor de MR, aangezien voor 2 ouders hun termijn was verstreken. Hieraan hebben geen ouders gehoor gegeven. Zowel Marc Jansen als Renzo Verheul hadden reeds aangegeven zich herkiesbaar te stellen voor een volgende periode van 3 jaar, waardoor er geen verkiezingen nodig zijn. Tijdens het schooljaar zetten wij ons als MR wederom vol overgave in voor de belangen van de Howiblo als geheel. Belangrijke onderwerpen tijdens dit schooljaar zullen zijn: De krimp van het aantal leerlingen en effect op groepsindeling en personele bezetting De nieuwbouw De TSO Het formatieplan De begroting


Download ppt "Jaarverslag 2017 – 2018 Medezeggenschapsraad Kbs De Howiblo"

Verwante presentaties


Ads door Google