De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verzelfstandiging dislocatie Bossche Broek

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verzelfstandiging dislocatie Bossche Broek"— Transcript van de presentatie:

1 Verzelfstandiging dislocatie Bossche Broek
Toelichting MR vergadering 6 november 2018

2 AGENDA Voorgeschiedenis Wat vragen we van de MR en waarom
Globale tijdsplanning verdere verloop traject Vragen

3 Voorgeschiedenis Kindcentrum het Bossche Broek is ontstaan  uit de fusie tussen de R.K. Basisschool St. Aloysius en de R.K.Basisschool Keysershoff op 1 augustus 1994; Het kindcentrum is gevestigd op twee locaties in de wijken Centrum en Zuid; Het streven van bestuur Signum en directie Bossche Broek is altijd geweest om te komen tot één integraal kindcentrum. In het kader van de beoogde nieuwbouw is er door de gemeente ‘s-Hertogenbosch in het voorjaar 2018 een haalbaarheidsstudie uitgevoerd; Conclusie; de realisatie van een nieuw IKC op één locatie behoort niet tot de mogelijkheden behoort. Het streven van één nieuw integraal kindcentrum op één locatie is daarmee niet realiseerbaar . Kindcentrum Het Bossche Broek is ontstaan uit de fusie tussen de R.K. Basisschool St. Aloysius en de R.K.Basisschool Keysershoff op 1 augustus Het kindcentrum is gevestigd op twee locaties in de wijken Centrum en Zuid. Beide locaties voldoen niet meer aan de hedendaagse onderwijsvraag en de gebouwen zijn dusdanig verouderd, dat er op korte termijn iets dient te gebeuren. Daarbij is het altijd de voorkeur geweest om te komen tot één nieuw IKC op één locatie. In dat kader is er door de gemeente ’s-Hertogenbosch een haalbaarheidsstudie verricht (bijlage 1). De conclusie uit deze haalbaarheidsstudie laat zien dat de realisatie van een nieuw IKC op één locatie niet tot de mogelijkheden behoort. Het streven van één nieuw integraal kindcentrum op één locatie is daarmee niet realiseerbaar .

4 Bestuurlijke afweging
Het doel om te komen tot één IKC op één locatie blijkt niet mogelijk; Stadsfoto en Kindcentrum monitor laten zien dat bestuurlijke actie nodig is om de verdere kindcentrum ontwikkeling niet in het gedrang te laten komen; We opteren dan ook voor twee zelfstandige KC’s op de huidige locaties met een eigen directeur; Om zelfstandige locaties te kunnen ontwikkelen kunnen we nu een beroep doen op het traject “verzelfstandiging dislocatie”, waardoor we in de bekostiging recht hebben op twee directeuren. Als bestuur geconfronteerd met het feit dat het doel van 1 Kc op 1 locatie niet mogelijk is. Wat dan? De Stadsfoto en Kindcentrum monitor laten zien dat actie noodzakelijk is. Noodzakelijk om de verdere kindcentrumontwikkeling vorm te geven en om tegemoet te blijven komen aan de eisen van hedendaags onderwijs. Al snel kwam het bestuur tot de conclusie dat permanente aansturing op beide locaties nodig is om door te ontwikkelen. Om te voorzien in bekostiging van twee directeuren kan men het traject “verzelfstandiging dislocatie” door lopen bij het ministerie. Heel platgezegd vraag je hiermee een stand-alone BRIN nummer aan waardoor er in bekostiging van twee directeuren kan worden voor zien.

5 Gevraagd besluit Gevraagd besluit
Het College van Bestuur vraagt de MR van het Bossche Broek om in te stemmen met de aanvraag van een BRIN nummer voor de dislocatie van het Bossche Broek.

6 Globale tijdsplanning
Voortraject Juni – Sept 2018 Voorgenomen besluit CvB voor instemming bij MR + indienen bij DUO: November 2018 Behandeling IHP gemeente December 2018 Opstellen profielen nieuwe directeuren inclusief organisatiemodel December 2018 Profilering definitief vaststellen / Formatiegesprek Hoofd P&O Januari 2019 Formatieverdeling in MR Maart 2019 Eerste concept taak-/werkverdeling April 2019 Besluit DUO (al dan niet toekennen BRIN nummer) April 2019 KC plan, jaarplan en kindcentrumgids per locatie voorleggen aan MR Juni 2019 Voorgenomen formele start twee zelfstandige kindcentra Augustus 2019 Na : wordt ontwikkeling verder doorgezet gekoppeld aan het nieuwe strategisch beleidsplan van Signum.


Download ppt "Verzelfstandiging dislocatie Bossche Broek"

Verwante presentaties


Ads door Google