Zondag 25 HC Franeker 17 oktober 2010

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De houding van een discipel
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Woord van Leven Januari 2008.
Woord van Leven Januari 2010.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Tussen Pasen en Pinksteren.
Discipelschap.
Het dak eraf Marcus21-12.
Zonde, de grootste vijand
9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad
Het profiel van een christen
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
Welkom in de samenkomst
Denkstof seizoen 3 aflevering 12
28 En het geschiedde, toen Jezus deze woorden geëeindigd had, dat de scharen versteld stonden over zijn leer, 29 want Hij leerde hen als gezaghebbende.
De visie is Jezus One for all.
Romeinen Denken en Dienen.
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
Thema voor vanavond is:
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Getalsmatige groei (???) managment 1. Hand. 1:15 In die dagen stond Petrus op te midden van de leerlingen–er was een groep van ongeveer honderdtwintig.
Alles draait om liefde!.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Verlangens van God.
Verlangen naar licht.
Met handen en voeten geloven 1
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 21 HC Franeker 12 september 2010 Thema: Wat moet je nou weer met de kerk?
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 oktober 2014 “U bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Preek Jakobus 2:
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
De preek gaat over Handelingen 2: 41 – 47
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Welkom in de samenkomst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Ga dan op weg… De missie van de Verlosser
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
… DOOR LEVENDE CHRISTENEN Leerdienst evangelisatie - 2 LEEF HET DOOR! 1.God wil dat het doorgaat 2.door levende christenen 3.door een bewegende kerk Gods.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
De Brug Nieuwkoop 29 mei 2016 Gert Visscher. " Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk."
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
INLEIDING JV ICHTHUS – 23/09/’16
Kerk 2.0 Als je de kerk ‘afpelt’ tot op de kern, wat vind je daar diep van binnen?
Les 10 Helden in de kerk Wat doe ik hier vandaag?
In de lessen 1 t/m 5 leer je over de kerk
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
1 Korinthiërs 13:1-3 / 13:13 Al ware het, dat ik met de tongen der mensen en der engelen sprak, maar had de liefde niet, ik ware schallend koper of een.
Transcript van de presentatie:

Zondag 25 HC Franeker 17 oktober 2010 Thema: Hoe word je een gelovige? Welkom in de kerk Zondag 25 HC Franeker 17 oktober 2010

Hoe word je een gelovige? Zondag 25 HC Franeker 17 oktober 2010

Dat heb ik niet, hoe krijg je dat? ‘Ik heb dat niet’ ‘Vroeger…; maar nu …’ ‘Eerst de boel in mijn leven op de rails, dan ga ik over God nadenken’ ‘Ik kan jou dat niet geven’

Hoe word je een christen? Hoe helpen wij elkaar om te geloven?

Handelingen 2,43-47 Degenen die zijn woorden aanvaardden, lieten zich dopen; op die dag breidde het aantal leerlingen zich uit met ongeveer drieduizend. Ze bleven trouw aan het onderricht van de apostelen, vormden met elkaar een gemeenschap, braken het brood en wijdden zich aan het gebed. De vele tekenen en wonderen die de apostelen verrichtten, vervulden iedereen met ontzag. Allen die het geloof hadden aanvaard, bleven bijeen en hadden alles gemeenschappelijk.

Handelingen 2,43-47 Ze verkochten al hun bezittingen en verdeelden de opbrengst onder degenen die iets nodig hadden. Elke dag kwamen ze trouw en eensgezind samen in de tempel, braken het brood bij elkaar thuis en gebruikten hun maaltijden in een geest van eenvoud en vol vreugde. Ze loofden God en stonden in de gunst bij het hele volk. De Heer breidde hun aantal dagelijks uit met mensen die gered wilden worden.

1. De Heer, de Geest Handelingen 2,47: De Heer breidde hun aantal dagelijks uit met mensen die gered wilden worden. Handelingen 9,4: Hij viel op de grond en hoorde een stem tegen hem zeggen: ‘Saul, Saul, waarom vervolg je mij?’ Handelingen 16,14: Een van onze toehoorsters was een vrouw uit Tyatira die in purperstoffen handelde; ze heette Lydia en vereerde God. De Heer opende haar hart voor de woorden van Paulus.

1. De Heer, de Geest God is gelukkig groter dan onze onmacht Maar wat zullen wij dan?

2. Laat jezelf het evangelie verkondigen Handelingen 2,41.42 Degenen die zijn woorden aanvaardden, lieten zich dopen; op die dag breidde het aantal leerlingen zich uit met ongeveer drieduizend. Ze bleven trouw aan het onderricht van de apostelen …

2. Laat jezelf het evangelie verkondigen Evangelie - goed nieuws: Gods rijk is door Jezus Christus open voor ieder die wil Waar gaat dat evangelie over? Wat heeft het jou persoonlijk te zeggen? Niet afwachten maar actief op zoek gaan Geloof: reactie op het evangelie – ‘ja ik wil!’

3. Doop, avondmaal: het is voor mij Handelingen 2,41.46: Degenen die zijn woorden aanvaardden, lieten zich dopen; … Elke dag kwamen ze trouw en eensgezind samen in de tempel, braken het brood bij elkaar thuis en gebruikten hun maaltijden in een geest van eenvoud en vol vreugde.

3. Doop, avondmaal: het is voor mij Doop: Gods belofte aan mij Avondmaal: ik eet brood, ik drink wijn, Christus komt in mij Vier het zo dat het binnenkomt Doen wij dat? Oefen jezelf: Kijk terug op je doop Richt je bewust op één aspect van het avondmaal

Evangelie, doop, avondmaal: daar omheen staat een gemeente

4. Gemeenschap van christenen: daar gebeurt het Ze bleven trouw aan het onderricht van de apostelen, vormden met elkaar een gemeenschap, braken het brood en wijdden zich aan het gebed. … Allen die het geloof hadden aanvaard, bleven bijeen en hadden alles gemeenschappelijk. … Elke dag kwamen ze trouw en eensgezind samen in de tempel, braken het brood bij elkaar thuis en gebruikten hun maaltijden in een geest van eenvoud en vol vreugde. Ze loofden God en stonden in de gunst bij het hele volk. De Heer breidde hun aantal dagelijks uit met mensen die gered wilden worden.

4. Gemeenschap van christenen: daar gebeurt het Ze bleven trouw aan het onderricht van de apostelen, vormden met elkaar een gemeenschap, braken het brood en wijdden zich aan het gebed. … Allen die het geloof hadden aanvaard, bleven bijeen en hadden alles gemeenschappelijk. … Elke dag kwamen ze trouw en eensgezind samen in de tempel, braken het brood bij elkaar thuis en gebruikten hun maaltijden in een geest van eenvoud en vol vreugde. Ze loofden God en stonden in de gunst bij het hele volk. De Heer breidde hun aantal dagelijks uit met mensen die gered wilden worden.

4. Gemeenschap van christenen: daar gebeurt het Zoek andere christenen op (vrienden, kring, gemeente) Denk daar samen na over wat het goede nieuws jou te zeggen heeft Laat je door hen versterken in jouw geloof Versterk hen in hun geloof Neem vrienden mee (of kan dat niet?)

5. Gemeenschap van christenen: geen obstakel maar middel 1 Petrus 2,11-15: … ik vraag u dringend niet toe te geven aan zelfzuchtige verlangens, die uw ziel in gevaar brengen. Leid te midden van de ongelovigen een goed leven, opdat zij die u nu voor misdadigers uitmaken, door uw goede daden tot inzicht komen en God eer bewijzen op de dag waarop hij komt rechtspreken. 13 Erken omwille van de Heer het gezag van de bestuurders die door de mensen zijn aangesteld: … God wil namelijk dat u door het goede te doen onwetende dwazen de mond snoert.

5. Gemeenschap van christenen: geen obstakel maar middel 1 Petrus 3,1-2: Voor u, vrouwen, geldt hetzelfde: erken het gezag van uw man. Dan zullen mannen die weigeren Gods boodschap te aanvaarden daarvoor gewonnen worden door het gedrag van hun vrouw, zonder dat zij iets hoeft te zeggen, 2 omdat ze zien hoe zuiver u leeft uit ontzag voor God.

5. Gemeenschap van christenen: geen obstakel maar middel Sta anderen niet in de weg om te geloven Wees bruikbaar voor God - gebedspunt! Zodat anderen gaan geloven mee dankzij jou

6. Meedoen als middel tot geloofsgroei 1 Johannes 4: 11 Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. 12 Niemand heeft God ooit gezien. Maar als we elkaar liefhebben, blijft God in ons en is zijn liefde in ons ten volle werkelijkheid geworden. 13 Dat wij in hem blijven en hij in ons, weten we doordat hij ons heeft laten delen in zijn Geest. … 15 Als iemand belijdt dat Jezus de Zoon van God is, blijft God in hem en blijft hij in God.16 Wij hebben Gods liefde, die in ons is, leren kennen en vertrouwen daarop. God is liefde. Wie in de liefde blijft, blijft in God, en God blijft in hem.

6. Meedoen als middel tot geloofsgroei Het hoort bij elkaar en versterkt elkaar: Elkaar liefhebben In de liefde blijven In God blijven Heb lief en blijf in God!

Hoe word je een christen? Hoe helpen wij elkaar om te geloven?

Conclusie God geeft geloof Betrek het evangelie op jezelf – verkondiging, doop, avondmaal Zoek dat op, neem anderen mee: gemeenschap van christenen Leef zo in gemeenschap dat je het evangelie ondersteunt, niet afbreekt In gemeenschap groeit het geloof