Aan de slag met de BETERapp

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Aandacht voor het steunend netwerk
Advertisements

Lindenhout gaat 2.0, jij ook?
Verborgen vormen van pesten
Voorbij & Do Met enkele foto’s van Giovanni.
Duizenden mensen in de zorg zetten zich in 26 JUNI CHANGE DAY NEDERLAND Iedere dag staan er duizenden mensen in de zorg klaar om anderen te helpen. Zij.
Welkom Mijzelf voorstellen aan de hand van een recente gebeurtenis waarbij ik ‘in mijn vuur stond’ Wat gaan we doen vandaag.
toolbox deco-procedure
Powerpoint gemaakt door
‘Het spel waarbij je supersnel een beroemd persoon moet raden!’
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
OM EVEN OVER NA TE DENKEN.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Kats en coaching doe, leer, ontwikkel jezelf
Lennard van der Poel en Mike van Holsteijn, Bloei NL
Oplossingsgericht coachen
De schaduw en het licht Tekst Toon Hermans Muziek James Galway
Handleiding Cency.nl Versie april De openingspagina toont foto’s van mogelijke voornemens.
Benieuwd naar wie ik ben ...
Vrienden zijn er om je te steunen
Beroepsvaardigheden onderdeel van SBC
Inleiding Komende periode gaan we het hebben over kinderen die ziek-zijn: Verzorging, Het herkennen van de symptomen/de klachten Wat kun/moet je doen.
Een website ontwerpen met Peter en Tink
VLECHTWERKEN IN PRAKTIJK LOOPBAANONTWIKKELING Bea Janssens
Iedereen coach naar Jef Clement.
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
G!DS Basismodule Trainingsdag 2 Naam, functie Datum, plaats.
Lennard van der Poel en Mike van Holsteijn, Bloei NL
Wie ik ben.
Met handen en voeten geloven 1
Zo ga ik door.
Werken met de BETERapp Een hulpverlener vertelt: ‘Een herstelproces kenmerkt zich door terugval. Helaas vindt zo'n terugval normaliter niet plaats als.
Wat is een netwerk? Een vaste groep gemeenteleden die elkaar helpt om Jezus te volgen in hun dagelijks leven. Netwerken.
Instructie eBook Pack via ELO.
CanDo Coaching.
Gezondheid, basis voor jouw toekomst!
DIGITALE COLLAGE ESTHER
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Vrienden.
Ken je kracht…Deel je kracht…
QR Payment Dit is het startscherm van de app. De applicatie wordt ondersteund door het iOS platform en het Android platform. Ik wens u veel plezier met.
Start Dit is een prototype van een applicatie waarop je evaluaties en onderzoeken kan vinden die jouw hulp nodig hebben. Je kan er ook je eigen evaluatie.
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
Waar moet je op letten in deze loopbaan?
Gevorderde programmeer les
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Praktische handleiding voor De digitale community op Part-up.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Sowebatraining bovenbouw. Doel van de Sowebalessen! Het aanleren van sociaal competent gedrag en de daarbij behorende vaardigheden Het aanleren van sociale.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Instructie eBook Pack via Entree-account (met activeringscode)
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Zelfhulpgroepen voor allochtonen werkt! Zelfhulpgroepen voor allochtonen werkt!
Zin!Ja Hasselt 21 april  Informatie die de ontvanger aan de zender overdraagt in reactie op de communicatieactiviteit van de zender  Een.
Stappenplan Toegang tot eBook Pack via ELO/schoolportaal.
Talent in Ontwikkeling
Netwerkmarketing Hoe vindt je nieuwe klanten? In deze training 1.Je 100+ lijst 2.Je dagelijkse bezigheden 3.Verandering van denken.
Het effect van de kernset op de triagist Wat te doen om de triagist verder te helpen? Hoe wordt het triagegesprek weer van de triagist? Rita Nieuwenhuis.
Leer weer jezelf te zijn
Met STAR(R) meer zicht op competentieontwikkeling
Les 1 zgk kwaliteitszorg.
Titel Stap 1 Aanleiding Stap 2 Als we niets doen Stap 4 Aanpak
Start Aandacht voor levensvragen en liefdevolle zorg in uw organisatie
Studie vaardigheden Thema 2 : Plannen.
ADR's & SCAN CARDS.
Hoe verhogen we de betrokkenheid van alle collega’s?
Klare Taal Bedrijf X Klare Taal maakt je bewust van je eigen mentale stemmingen. Spreek een ander aan in groen, dan heb je het hoogste rendement.
installeren en gebruik
Transcript van de presentatie:

Aan de slag met de BETERapp Twee quotes van cliënten – Clienten foto? Een hulpverlener vertelt: ‘Waarom ik de BETERapp gebruik? Ik wil er zijn voor mijn cliënten en ze begeleiden in hun veranderingsproces. Veranderen is een continue proces, dat doe je juist tussen de sessies door, op die momenten dat je last hebt van je klacht.’

Stap 1: Download de BETERapp Links – Zoek in de App Store op BETER, Play Store BETERapp Zoek in de App Store en de Play Store op BETER. https://itunes.apple.com/nl/app/beter/id826438373?mt=8 https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.bloei.beterapp

Stap 2: Stel je doel Een cliënt vertelt: ‘De app helpt mij mijn doelen te behalen. Ik denk dat een hoop hulpbehoevenden het als prettig zullen ervaren dat behandelaars zo op de hoogte zijn van hoe het met je gaat. Dit scheelt tijd en uitleg en er ontstaat een nieuwe manier van behandelen. Het is een gebruiksvriendelijke app met een heleboel voordelen. ☺’ Stel in de app jouw doel in. Bepaal daarna welke activiteiten je uit gaat voeren om dit doel te behalen. Maak het zo concreet mogelijk! Stel je doel in – Combineren hoofddoel en activiteiten – voorbeeld schermpjes

Stap 3: Houd bij hoe het gaat Een cliënt vertelt: ‘Ik vind het fijn om terug te zien hoe ik me voelde en waarom ik me zo voelde. De app is een soort trouwe vriend geworden.’ Houd bij hoe het gaat – weekoverzicht – cliënt quote Geef dagelijks aan hoe je je voelt en of je aan jouw activiteiten hebt gewerkt. Bekijk op het weekoverzicht je voortgang. 1: 2:

Stap 4: Koppel met iemand die je helpt De hulpverlener logt in op mijn.beterapp.nl, klikt op ‘gekoppelde personen’ en klikt op ‘+ persoon toevoegen’. Scan met jouw app de QR code die verschijnt op het scherm van de hulpverlener. Ga in jouw app via het menu naar de netwerkpagina en klik op ‘voeg iemand toe’. Idem. Vanuit cliënt geschreven Een cliënt vertelt: ‘Het idee dat behandelaars mee kunnen kijken geeft me het gevoel dat er iemand achter me staat en me moed in kan praten. De BETERapp is absoluut een aanvulling op de reguliere behandeling.’

Stap 5: Je hulpverlener volgt je Een hulpverlener vertelt: ‘Het simpele feit dat er op afstand iemand is die cliënten begeleidt, maakt dat ze zich gesteund voelen en weer vertrouwen krijgen in de toekomst. Op die momenten dat ze het zo nodig hebben, is daar hun digitale coach.’ Een cliënt vertelt: ‘Ik raak geëmotioneerd door het feit dat er iemand is die met me meeloopt op weg naar mijn doel. Het is niet big brother is watching you, maar big sister is watching you.’ De hulpverlener kan jouw voortgang volgen in zijn webapp. Zo kan hij goed zien hoe het met je gaat. Je behandelaar volgt je. – Quotes aanpasse

Stap 6: Steun van jouw netwerk Een hulpverlener vertelt: ‘Als ik merk dat de cliënt goed bezig is, geef ik een compliment. Wat minstens zo belangrijk is, is de cliënt in een notitie laten beschrijven hoe hij die verandering tot stand heeft gebracht; als de cliënt inzicht krijgt in zijn proces van veranderen, dan is the sky the limit.’ Jouw hulpverlener kan je coachen door notities over de behandeling, tips en trucs of complimenten achter te laten op jouw tijdlijn. Zo is hulp altijd dichtbij! Stap 6, tijdlijn van cliënt mobiel, bericht van de coach komt binnen.

Stap 7: Betrek jouw netwerk Een cliënt vertelt: ‘Na een ongeluk moest ik opnieuw leren lopen. Het is belangrijk om positief te blijven en stap voor stap verder te komen. De app helpt me actief te blijven. Omdat ook mijn vrienden me volgen krijg ik veel positieve reacties als ik goed bezig ben. Als het even tegenzit is een steunende opmerking nooit ver weg.’ Schakel meerdere helpers bij. Denk aan een mantelzorger, een familielid, een collega die vaak voor je klaar staat of een beste vriend die je altijd steunt. Zo ontstaat er een sterk netwerk waarop je terug kunt vallen. Cliënten scherm netwerk, andere mensen bijschakelen.

Stap 8: Vragen of opmerkingen? Deel je ervaringen met ons! Stel je vragen of geef je tips aan Bloei. Kijk op www.beterapp.nl of neem contact op via info@bloei.nl of 070-392 59 08 Vragen, verbeteringen, tips, bug, website verwijzing.