De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?"— Transcript van de presentatie:

1 Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
obs `t Holtpad Nijeholtpade

2 PowerPoint Powerpoint is een programma waarbij je op een leuke manier kan presenteren. Je kunt hier ontzettend veel mee, maar hier wordt de basis uitgelegd. Powerpoint is niet bedoeld voor hele lange teksten. Het is geen werkstuk. Je schrijft korte zinnen / steekwoorden op en hier vertel je bij. Succes!

3 Youtube Op youtube vind je ontzettend veel filmpjes over het maken van PowerPoints. Youtube: PowerPoint Nederlands Hier vind je tal van filmpjes die je kunnen helpen met het maken van een presentatie.

4 We gaan beginnen!

5 Als je hier klikt, kun je gelijk je tekst invoeren.
Stap 1 Open PowerPoint op je computer. Je ziet nu gelijk het begin scherm verschijnen. Klik hier voor een nieuwe dia. Of ctrl+m Hier kun je al je opties bekijken. Als je iets wilt, zoek dan binnen deze tabbladen naar wat je wilt. Deze opties moet je gewoon uitproberen, zo leer je het makkelijkst werken met PowerPoint. Als je hier klikt, kun je gelijk je tekst invoeren.

6 Stap 2 Bedenk wat je op welke dia wilt zetten. Maak een opbouw.
Bijvoorbeeld: Dia 1: titel Dia 2: inhoud van je prestatie Waar ga je het over houden? Dia 3 en verder: uitwerken presentatie. In PowerPoint werk je met steekwoorden. Schrijf geen hele zinnen op. Je gebruikt de woorden als steun voor je verhaal.

7 Stap 3 Je hebt je tekst klaar. Heb je foto’s / afbeeldingen van internet? Je kunt ze via internet kopiëren en plakken in deze presentatie. Zoek de afbeelding op. Ga er op staan met je muis. Klik op je rechtmuisknop, klik op kopiëren. Ga op de goede plek in je prestatie staan. Klik op je rechtmuisknop, klik op plakken. Heb je foto’s van je computer? Klik bovenin op ‘invoegen’. Klik dan op ‘afbeelding’. Zoek het bestand op op je computer. Afbeeldingen zomaar van internet gebruiken is strafbaar. Je moet altijd de bron erbij vermelden. Dus zet erbij waar je de foto vandaan hebt.

8 Stap 4 Wil je ook een filmpje laten zien? Een filmpje dat op je computer staat: Klik op invoegen. Klik op video. Klik op video uit bestand. Zoek je video op en klik deze aan. Je video staat nu in je presentatie. Een filmpje van een website, bijvoorbeeld youtube. Dit kan op twee manieren. Manier 1 Manier 2 Zoek het filmpje op op youtube. Klik op invoegen. Kopieer het webadres. Klik op video. Ga terug naar je presentatie Klik op video van website. Klik op invoegen. Plak hier de invoercode en klik op ok. Klik op hyperlink Het filmpje zit nu in de presentatie. Plak bij adres het webadres in. Hoe kom je aan de invoercode? Zet bij ‘weer te geven tekst’ bijvoorbeeld filmpje. Zoek het filmpje op. Klik op delen. Klik op ok. Klik op insluiten. Hier verschijnt ook code. Als je de link aanklikt ga je nu naar de website toe. Deze moet je kopiëren en plakken. Nadeel manier 1: het laden naar de website duurt soms lang Nadeel manier 2: je moet de juiste programma’s op je computer hebben, anders kan het filmpje niet worden afgespeeld.

9 Stap 5 Je presentatie aankleden.
Achtergrond: Dit kan op verschillende manieren. - Klik op ontwerpen. Hier verschijnen allemaal soorten achtergronden. Klik er een aan die je leuk vindt. - Ga op een dia staan. Klik op je rechtermuisknop. Klik op achtergrond bewerken. En maak hier je achtergrond zoals je hem wilt hebben. - Je kunt ook een foto zoeken op internet. En deze als achtergrond in je presentatie zetten. (zie deze pagina) Je kopieert de foto van het internet en plak hem in je presentatie. Dan maak je hem zo groot dat hij op de hele dia past. Dan klik je op je rechtermuisknop, klik op ‘naar achtergrond’. Nu kan het zijn dat je door de kleuren je tekst niet meer goed kunt lezen. Wil je hem zo als deze hebben? Klik op de afbeelding. Dan verschijnt bovenin een tabblad opmaak. Klik op kleur en klik aan welke je wilt hebben. Foto poes:

10 Overgangen. Als je leuke effecten in je presentatie wilt, kun je kiezen voor overgangen. Klik op het tabblad overgangen en kies welke je wilt. Wil je voor elke dia dezelfde overgang? Klik dan ‘op alles toepassen’ Je kunt ook een geluid toevoegen bij de overgangen, soms is dit storend tijdens je presentatie. Denk dus goed na of je dit wilt. Geef dan ook aan hoe lang je wilt dat het geluid duurt. Hoe wil je naar de volgende dia gaan? Bij een presentatie is het handig als je hier ‘bij muisklik’ aangeeft.

11 Ook hier moet je alles gewoon even uitproberen, je leert het vanzelf.
Animaties: Wil je ook leuke animaties toevoegen? Bijvoorbeeld dat elke regel om de beurt binnenvliegt of zoals dit konijntje aan het huppen is? Dan kan allemaal bij tabblad ‘animaties’. Klik op een regel of een plaatje en klik een animatie aan. Kijk wat er gebeuren gaat. Hier kun je je animaties kiezen. Als je hierop klikt start de animatie automatisch. Kies hier hoe je wilt dat de animatie start, hoe lang het duurt en wanneer die begint. Ook hier moet je alles gewoon even uitproberen, je leert het vanzelf. Hier kun je je animaties bewerken of andere invoegen. Hier kun je je animaties volgorde wijzigen. foto konijn:

12 Stap 6 Tabblad diavoorstelling. Hier kun je je voorstelling bekijken. Is het duidelijk? Bekijk of alles gaat zoals je wilt. Zijn de overgangen en animaties goed zo? Is het niet te druk? Laat nu je presentatie aan iemand zien. Wat vindt deze persoon ervan? Goed? Dan is je presentatie klaar!

13 Ik hoop dat je wat aan de presentatie hebt gehad.
Einde Ik hoop dat je wat aan de presentatie hebt gehad.


Download ppt "Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?"

Verwante presentaties


Ads door Google