De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

G!DS Basismodule Trainingsdag 2 Naam, functie Datum, plaats.

Verwante presentaties


Presentatie over: "G!DS Basismodule Trainingsdag 2 Naam, functie Datum, plaats."— Transcript van de presentatie:

1 G!DS Basismodule Trainingsdag 2 Naam, functie Datum, plaats

2 Programma  Oefeningen bespreken  Korte herhaling trainingsdag 1  Producten invoeren  Werking van profielen  Afronding

3 Oefeningen  Laat zien:  Wat heb je ingevoerd?  Wat ging goed?  Waar liep je tegenaan?  Waar wil je nog wat extra uitleg over?  Heb je nog opmerkingen?

4 Korte herhaling dag 1  Contract aanmaken, organisatie invoeren.  Complexe organisaties.

5 Producten invoeren

6 Vooraf  Een product hoort bij een organisatie.  Kies eerst een juiste productsoort.

7  Zorg dat je in de pagina “Mijn organisatie” zit

8  Selecteer in het menu aan de linkerkant van je scherm “Contracten”.

9  Kies de organisatie waaraan je een product wil toevoegen, en open deze.

10

11  Klik op “Producten” om alle ingevoerde producten te bekijken en eventueel aan te passen.  Klik op “Nieuw product” om een nieuw product in te voeren.

12

13  Vul, net als bij het aanmaken van de organisatie en het contract, zo veel mogelijk informatie in.  Kies de juiste productsoort. Hierdoor zullen er extra tabs verschijnen.

14  Kies via de keuzestructuur of zoek via de zoekmogelijkheid.

15  De tab wat bij deze productsoort hoort verschijnt.  Er zijn vele soorten producten, kies daarom de juiste.

16 Waarom productsoorten?  Het indelen van de producten in productsoorten, zorgt er voor dat websites gebruik kunnen maken van de velden voor vergelijkingen.  Hiervoor moet van één productsoort wel dezelfde soort velden ingevuld worden, anders kan een bezoeker niets vergelijken.

17 Bijvoorbeeld… http://www.lokaalloket.nl/s-hertogenbosch/

18  Is het product niet op dezelfde locatie als waar de organisatie is gevestigd, geef dan aan, dat het product een andere locatie heeft. Het tabblad “Locatie/contact” wordt dan beschikbaar.

19  Ook bij een product is het mogelijk om in het tabblad “Extra contact” overige contact- informatie in te voeren.  Kies hiervoor Toevoegen en voer de juiste informatie in.

20  Productspecifieke bestanden kunnen toegevoegd worden.  Denk aan een folder waarin het product uitgelegd wordt.  Klik op Toevoegen en kies een bestand.

21  Op het tabblad “Links” is het mogelijk een link toe te voegen naar meer digitale informatie over het product.  Kies “Toevoegen” en vul het scherm in.

22  In de producttab staan productafhankelijke velden. Denk aan de trefwoorden.  Dit verschilt dus per productsoort.

23  Ook is het mogelijk een agenda of de naam van de docent toe te voegen.  Voeg ook de kosten toe.

24  Eventuele bijzonderheden aan het product kunnen ook gemeld worden.

25

26 Andere productsoort  Bij bijvoorbeeld “Maatschappelijk werk” zijn er veel meer tabs zichtbaar, veel meer velden in te voeren.

27 Bijvoorbeeld: Voor wie?

28 …of: Waar? (Doelgebied)

29 Lunch

30 Zelf aan de slag  Zie oefeningenblad  Ga naar de trainingsomgeving van G!DS: www.gids2.nl/zandbak www.gids2.nl/zandbak  Denk aan:  Kiezen van de juiste productsoorten.  Aanvinken van trefwoorden.  Zo veel mogelijk informatie invullen.

31 Werking van profielen

32 Wat is een profiel?  Een profiel is een soort filter op G!DS.  Er zijn landelijk veel organisaties en informatie in G!DS ingevoerd.  Een website haalt informatie uit G!DS en toont dit op de site.  Echter, een website is vaak lokaal of regionaal.

33 Wat is een profiel? – 2  Als er voor elke website alle informatie uit G!DS gehaald moet worden, betekent dat:  Heel veel overtollige informatie die je voor je eigen website binnen haalt; veel ruis.  Het erg veel vergt van de server waarop G!DS is geïnstalleerd.

34 Wat is een profiel? – 3  In een profiel geef je aan welke informatie er uit G!DS gehaald moet worden.  Het profiel wordt aan de website gekoppeld. De website vraagt dan alleen de informatie uit een profiel op, en niet alle informatie uit de hele G!DS.

35 Informatie in G!DS Bepaald deel informatie uit G!DS Opgesteld profiel: Postcodegebied Organisatiesoorten Etc.

36 Wie kan een profiel aanmaken?  Alleen uitvoerbeheerders kunnen profielen aanmaken.  Hier is een speciale training voor.  Neem contact op met provinciaal servicemanagement hiervoor.

37 Linken aan website?  Op aanvraag maakt landelijke G!DS helpdesk een websiteaccount aan voor websitebouwer.  Het profiel kan dan gekoppeld worden met de website.

38 Afronding

39 Oefenen  Oefen in de trainingsomgeving van G!DS, te vinden via www.gids2.nl/zandbak.www.gids2.nl/zandbak  Opdrachten op papier/ via mail.  Probeer dit voor de volgende keer af te hebben. Schrijf je vragen en opmerkingen op!

40 Je staat er niet alleen voor  Helpdesk en vragen: Provinciaal servicemanagement  Opleidingen: Provinciaal servicemanagement  Handleidingen: te vinden in G!DS  Én…

41 G!DS helpt je! Je wordt door G!DS begeleid door vooraf opgestelde formats.

42 Dank voor uw aandacht! Vragen?


Download ppt "G!DS Basismodule Trainingsdag 2 Naam, functie Datum, plaats."

Verwante presentaties


Ads door Google