De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Klare Taal Bedrijf X --2018 Klare Taal maakt je bewust van je eigen mentale stemmingen. Spreek een ander aan in groen, dan heb je het hoogste rendement.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Klare Taal Bedrijf X --2018 Klare Taal maakt je bewust van je eigen mentale stemmingen. Spreek een ander aan in groen, dan heb je het hoogste rendement."— Transcript van de presentatie:

1 Klare Taal Bedrijf X --2018 Klare Taal maakt je bewust van je eigen mentale stemmingen. Spreek een ander aan in groen, dan heb je het hoogste rendement.

2 Waarom hebben sporters een coach nodig?
KLARE TAAL Waarom hebben sporters een coach nodig? Ieder mens heeft blinde vlekken. Sta open voor de spiegeling van de ander. Ieder team is een optelsom van kwaliteiten.

3 MENTALE STEMMINGEN MENTALE VEERKRACHT Jouw mentale stemmingen zijn dynamisch en vluchtig. Er is weinig voor nodig om ze te veranderen (beïnvloeden).

4 UITGANGSPUNTEN KLARE TAAL
Jij bent verantwoordelijk voor je eigen mentale stemming. Mentale stemmingen zijn besmettelijk. Bewustwording van deze stemmingen verhoogt het nemen (en geven) van verantwoordelijkheid en beïnvloedt de mentale veerkracht.

5 WAARAAN HERKEN JE JE UITDAGING?
Tijdens een uitgedaagd moment: Zit je ‘in het moment’ en zie je kansen, ook bij tegenslagen. Uitdaging is de enige mentale stemming waarin je een oprecht persoonlijk compliment kunt maken. Het ontvangen van complimenten geeft zelfvertrouwen.

6 Het benoemen van de persoonlijke kwaliteiten van de ander:
COMPLIMENTEREN Het benoemen van de persoonlijke kwaliteiten van de ander: “Wat ik zo goed vind aan jou is…” Het geven van een compliment heeft een positief effect op de gever. De ‘echo van het compliment’. Door te kijken naar wat er wèl is, wordt de perceptie positief beïnvloedt. Elke eigenschap heeft immers een upside en een downside.

7 WAARAAN HERKEN JE JE SPANNING/VERKRAMPEN?
Tijdens een gespannen of verkrampt moment: Ben je tè gefocust op het resultaat. Het effect van je communicatie heb je nooit voor honderd procent in eigen hand. Geef waar een ander recht op heeft.

8 “Stel we zijn een jaar/maand/dag verder, dan zie ik dat….”
INSPIREREN Naar de toekomst het vertrouwen en het geloof in de ander of anderen uitspreken: “Stel we zijn een jaar/maand/dag verder, dan zie ik dat….” Sta nooit lang stil bij ‘waarom iets fout is gegaan’. Laat het los en richt je op de toekomst. Durf je comfortzone te verlaten.

9 WAARAAN HERKEN JE JE WOEDE OF FRUSTRATIE?
Tijdens een moment van woede of frustratie: Wijs je naar anderen en geef je anderen ‘de schuld’. Woede en frustratie ontstaat door verwachtingen, die we ons voortdurend bewust en onbewust maken. Jouw ‘normen en waarden’ zijn van jou, ‘plak’ die niet op een ander. Betrek de boosheid en frustratie niet op jezelf. Laat de verantwoordelijkheid bij de ander.

10 De ander een spiegel voorhouden, vaak met een retorische vraag.
CONFRONTEREN De ander een spiegel voorhouden, vaak met een retorische vraag. “Heb je in de gaten dat…?” of met de opmerkingen: “Ik zie dat je…..”, “Ik merk dat..”. “Ik voel dat je….”. Praat niet over de ander, maar ‘tegen’ de ander. Spiegel de ander positief ‘in het moment’. Praat niet over mensen, maar met mensen. Spreek mensen aan ‘in het moment’.

11 WAARAAN HERKEN JIJ JE AFHAKEN?
Tijdens een afgehaakt moment: Ben je cynisch of sceptisch. Zeg je ‘ja’ en bedoel je eigenlijk ‘nee’. Is je aandacht ‘even’ weg. Sommige mensen werken omdat ze er voor betaald krijgen. Anticipeer daarop.

12 …. “Het gaat je niet lukken, denk ik………”.
PROVOCEREN De ander uitdagen, de ander uit de tent lokken, vaak met humor, of met een paradoxale opmerking: …. “Het gaat je niet lukken, denk ik………”. Neem jezelf niet al te serieus. Durf lol te maken om je eigen overtuigingen.

13 Hoe vond je het? Laat een review achter op oneminutecoaching.nl


Download ppt "Klare Taal Bedrijf X --2018 Klare Taal maakt je bewust van je eigen mentale stemmingen. Spreek een ander aan in groen, dan heb je het hoogste rendement."

Verwante presentaties


Ads door Google