De wedstrijd van het leven

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

Geloven in de hoop.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
De les van de graankorrel
Is er leven na de dood?.
De zeven kruiswoorden van Jezus…
Aan Zijn kruis stierf Hij zodat ik in Hem kan leven Aan mijn kruis sterf ik zodat Hij in mij kan leven Zijn kruis & mijn kruis.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
LEVEN IN INTIMITEIT (als vriend van de Vader tussen vrienden)
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Van oud naar nieuw Efeze 4:17 – 5:20. Van oud naar nieuw Efeze 4:17 – 5:20.
Welkom.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
NIET OP DOOIEND IJS !!.
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Psalm 25.
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
16 juni 2013 Den Haag. Romeinen 9 16 Het hangt dus niet daarvan af, of iemand wil, dan wel of iemand loopt, maar van God, die Zich ontfermt. lett. rent.
Deel II verzoening.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
Groot geloof 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Kommer en kak Of Vrijheid?.
We zijn erbij, we zijn er bijna………
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wat doet de Heilige Geest?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
WAT DOE IK HIER NOG...??1 WAT DOE IK HIER NOG…..??
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
Welkom in de samenkomst. Hebreeen 12 Hebreeen Daarom dan ook, alzo wij door zo’n grote menigte geloofsgetuigen omringd zijn, laat ons afleggen.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
VREDE.
Wij zijn God zomaar ontrouw Maar God wil je terug …
Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
14 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 9 19 Want hoewel ik vrij sta tegenover allen, heb ik mij allen dienstbaar gemaakt, om er zoveel mogelijk te winnen;
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Wat is "de rechterstoel van Christus"? Worden zonden straks alsnog opgerakeld? Worden we beloond op prestaties? Wat is de erekrans? Staat het gaan voor.
Jij, God en je kind.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Spreuken 9: 9 Geef aan de wijze, en hij zal nog wijzer worden, onderwijs de rechtvaardige, en hij zal aan inzicht winnen.
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
Welkom in deze kerkdienst
Welkom op TOV!.
Punt 1 Moeilijke periodes zijn nodig om: ONS TE LEREN LOSLATEN DE ZORGEN DIE ONS NEERDRUKKEN EN ONZE VOORTGANG VERTRAGEN. – “Welnu dan, laten ook wij,
Waar moet je op letten in deze loopbaan?
VASTEN.
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
A presentation by Booker
Doelgericht leven Waar leef ik voor? Paulus over het doel dat hij wil bereiken: ik wil Jezus kennen en één met Hem worden.
klik NU op uw rechtermuisknop en kies :
Les 15 Jij en sport Wat doe ik hier vandaag?
Transcript van de presentatie:

De wedstrijd van het leven

24 Weet u niet dat van de atleten die in het stadion een wedloop houden er maar één de prijs kan winnen? Ren als de atleet die wint. 25 Iedereen die aan een wedstrijd deelneemt beheerst zich in alles; atleten doen het voor een vergankelijke erekrans, wij echter voor een onvergankelijke. 26Daarom ren ik niet als iemand die geen doel heeft, vecht ik niet als een vuistvechter die in de lucht slaat. 27Ik hard mezelf en oefen me in zelfbeheersing, want ik wil niet aan anderen de spelregels opleggen om uiteindelijk zelf te worden gediskwalificeerd. (1 Kor. 9 : 24-27)

De hardloper en de Jezus-volger Beheerst zich in alles (vs 25) Heeft een doel (26) Heeft zelfbeheersing (27) Wil niet worden gediskwalificeerd (vs 27) Gaat voor de erekrans(vs 25)

1. Beheerst zich in alles Iedereen die aan een wedstrijd deelneemt beheerst zich in alles […]

Beheersing leidt tot glorie van de Persoon waar je je voor beheerst

2. Heeft een doel Daarom ren ik niet als iemand die geen doel heeft [..]

Niet dat ik al zover ben en mijn doel al heb bereikt Niet dat ik al zover ben en mijn doel al heb bereikt. Maar ik houd vol in de hoop eens dat te kunnen grijpen waarvoor Christus Jezus mij gegrepen heeft. 13 Broeders en zusters, ik beeld me niet in dat ik het al heb bereikt, maar één ding is zeker: ik vergeet wat achter me ligt en richt mij op wat voor me ligt. 14Ik ga recht op mijn doel af: de hemelse prijs waartoe God mij door Christus Jezus roept (Fil. 3:12-14)

3. Heeft zelfbeheersing Ik hard mezelf en oefen me in zelfbeheersing [...]

Hoogmoed Minderwaardigheid

4. Wil niet worden gediskwalificeerd [..] ik wil niet aan anderen de spelregels opleggen om uiteindelijk zelf te worden gediskwalificeerd.

Niet iedereen die “Heer, Heer” tegen mij zegt, zal het koninkrijk van de hemel binnengaan, alleen wie handelt naar de wil van mijn hemelse Vader. 22Op die dag zullen velen tegen mij zeggen: “Heer, Heer, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd, hebben wij niet in uw naam demonen uitgedreven, en hebben wij niet vele wonderen verricht in uw naam?” 23En dan zal ik hun rechtuit zeggen: “Ik heb jullie nooit gekend. Weg met jullie, wetsverkrachters!” (Mat. 7:20-23)

5. Gaat voor de erekrans [..] atleten doen het voor een vergankelijke erekrans, wij echter voor een onvergankelijke

Wees trouw tot in de dood, dan zal ik u als lauwerkrans het leven geven (Openb. 2:20)

[wij moeten] vastberaden de wedstrijd lopen die voor ons ligt [wij moeten] vastberaden de wedstrijd lopen die voor ons ligt. Laten we daarbij de blik gericht houden op Jezus, de grondlegger en voltooier van ons geloof: denkend aan de vreugde die voor hem in het verschiet lag, liet hij zich niet afschrikken door de schande van het kruis. Hij hield stand en nam plaats aan de rechterzijde van de troon van God. Laat tot u doordringen hoe hij standhield toen de zondaars zich zo tegen hem verzetten, opdat u niet de moed verliest en het opgeeft. (Hebreeen 12:2)

Zoek God Zoek vrienden Leer van verlies

Maar ik heb de goede strijd gestreden, de wedloop volbracht, het geloof behouden. 8 Nu wacht mij de krans van de gerechtigheid die de Heer, de rechtvaardige rechter, aan mij zal geven op de grote dag; en niet alleen aan mij, maar aan allen die naar zijn komst hebben uitgezien. (2 Tim. 4:7-8)