BRIDGET JONES The edge of reason Kijk een film (dvd/bluray) met het commentaar van de regisseur en ga opzoek naar de succesfactor.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De vier knagers in het wilde westen. Gemaakt door Marrit de Haan
Advertisements

CAMERA BEELDKADER EN CAMERASTANDPUNT
Sven en zijn rat gaan op kamp
Musicalgroep Mare Wieringerwerf presenteert… Na de musicals… Nu…
Gemaakt door Odessa koorevaar
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
De kopjes Waarom ik het hier over houd Hoe heet het boek
Het boek vs de film Life of Pi.
Mannus Menting 11 november 2009 Project Week 1 Foto’s van reclame onderweg.
Lagoonia Je vliegtuig is neergestort op een eiland in de Stille Zuidzee en je bent een van de overlevenden. Zult u in staat om andere overlevenden te vinden,
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Gemaakt door Mike van Doorn
Project week 1 Foto’s van reclame onderweg
Gemaakt door: Ivana de Vries!
Welke trends komen terug
Wat is de Succesfactor van ‘Entourage’?. De Hoofdpersonen ‘Vincent Chase’: Hoofdpersoon, acteur, relaxt persoon, maakt zich nergens druk om en is heel.
Door Marit Mulder.
De avonturen van Kapitein Onderbroek
Boekbespreking van: Damon Dekker.
Huil niet om iemand, die niet om jou zou huilen.
Achtste-groepers huilen niet.
In deze presentatie ga je kijken hoe het DNA wordt
Sjakie en de chocoladefabriek
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
Glow.
Van Abbemuseum.
Glow.
Pamela Dorland 4hna.  Ik was donderdag 22 maart om 19:00 aanwezig in het klokgebouw om de glamping tentoonstelling te bezichtigen.  Ik heb vooral naar.
39 steps!!. Cast: Han Oldigs, Peggy Vrijens, Joep Onderdelinden en Nico de Vries.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?

DVD Harry Potter and the Order of the Phoenix Interview met de regisseur en editer.
Lagoonia.
Interpreteren van data
TEVREDENHEIDONDERZOEK 2014 GEMAAKT DOOR: NICK HENRIQUEZ.
Britsh Music Experience - London. Opdracht Ga op zoek naar de succesfactor.
NOS Journaal Kijk een week lang het NOS Journaal. Ga op zoek naar de succesfactor.
E-minds Gemaakt door: Marie Joëlle. Menu.  E-minds  Foto's  Zwem game  Stop filmpje.
“Beleef de canon” Een vertelproject voor groep 5 t/m 8
N T E R C I E F D E K N A CREATIEF DENKEN.
Opstel schrijven.
Over erkenning geven en Luisteren,Samenvatten,Doorvragen
Ik doe mijn presentatie over…
Spreuken: De nederige wijze.
Fantasie Gemaakt door Kristie!.
PAGE ONE: A YEAR INSIDE THE NEW YORK TIMES. IK KENDE DE DOCUMENTAIRE AL BIJ NAAM MAAR HAD DE FILM NOG NIET GEZIEN. MIJN VERWACHTINGEN WAREN HOOG OMDAT.
THE LION KING The Musical. Musical  In december 2012 ben ik in London naar de musical ‘The Lion King’ geweest. Ik was er een aantal jaren daarvoor ook.
Het verhaal Bella Swan is altijd anders geweest. Ze doet geen enkele moeite om zich aan te passen aan wat de populaire kliek op school dicteert. Wanneer.
Briant College Fictie h4 Spanning. Briant College ­ Wat een verhaal spannend maakt ­ Welke ‘trucjes’ de schrijver gebruikt om het verhaal spannend te.
Lesbrief Kidsbios Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het NFF geweest?
Wat is geschiedenis en wat heb je eraan? § 1.3
THEATERSHOW VAN VELZEN RUSH OF LIFE. Van Velzen Geboren op 20 maart 1978 in Delft Getrouwd en heeft (bijna) 2 kindjes Singer songwriter van beroep Waarom.
Boekverslag: Mees Kees Bloedje link
Opdracht: ga voor het bord staan en houd de houtjes vast. Hou je handen zo ver mogelijk uit elkaar en ontdek wat jou spanwijdte is.
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Woordjes leren.
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
BEELDTAAL EN INFORMATIE HOOFDSTUK 3. OOK FILM IS EEN OPTISCHE ILLUSIE 3.1. DE DRANG NAAR BEWEGENDE BEELDEN.
Ogo op de Achthoek Klik bij elke dia om verder te gaan!
Met dank aan Hennie Hofstee voor de mooie foto’s Verhaal: Hallo allemaal, Leuk dat ik jullie 23 april weer heb ontmoet in het mooie openluchttheater van.
Het maken van een toets. Inleiding Voordat je aan de toets gaat beginnen doe je er verstandig aan om aan de volgende tips te denken: 1.Goed lezen Goed.
Oktober (1928) Sergei Eisenstein
Maatschappelijke zorg 2
LOB zeven stappen naar succes
Informatie verdraaien
Nee Zeggen!.
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
Semantisatieverhaal: Er zijn in Nederland kinderen die niet op een sport kunnen, omdat hun ouders het niet kunnen betalen. Want sporten kost geld. Ik zie.
Mijn spreekbeurt gaat over
Transcript van de presentatie:

BRIDGET JONES The edge of reason Kijk een film (dvd/bluray) met het commentaar van de regisseur en ga opzoek naar de succesfactor.

Bridget Jones is de hoofdpersoon uit de columns die Helen Fielding in 1995 voor de Britse krant The independent schreef. In 1996 werden deze columns in een bundel uitgebracht onder de naam: Bridget Jones' Diary. In 1999 schreef Fielding het vervolg: Bridget Jones: The Edge of reason. Beide boeken zijn verfilmd, waarbij de hoofdrol werd vertolkt door Renée Zellweger.

SUCCESFACTOR 1  Het is allemaal begonnen met columns in de krant. Dat vonden mensen leuk om te lezen, uiteindelijk zijn er dan boeken van uitgebracht. Deze boeken werden een groot succes, o.a. omdat mensen de columns al kenden. Daarna werd het verfilmd, dat trok ook mensen aan die de boeken nog niet kenden, hierdoor werd het verhaal pas echt bekend bij het grote publiek.

SUCCESFACTOR 2  De actrice die Bridget Jones speelt is een actrice waar veel mensen zich mee kunnen identificeren. Ze is niet perfect en maakt veel dingen mee die iedereen wel eens heeft meegemaakt. De film maakt gebruik van klassieke gênante momenten zoals struikelen voor een groot publiek.

SUCCESFACTOR 3  In de film zitten veel verwijzingen naar andere films zoals bijvoorbeeld The Sound of Music en James bond. Dit zijn ook hele bekende films en de verwijzingen worden dan ook snel herkend door het publiek.

SUCCESFACTOR 4  De film maakt gebruik van ''geleende shots''. Bijvoorbeeld het begin van de film is hetzelfde als Bridget Jones' Diary. (de eerste film) Hierdoor wordt een bepaalde sfeer neergezet meteen aan het begin van de film. En zo zijn er nog meer dingen uit de eerste film die ook bij de tweede film weer terug komen. De meeste mensen vinden dit leuk aan de Bridget Jones films.

SUCCESFACTOR VOLGENS DE REGISSEUR  De actrice zelf is ook een hele grote succesfactor zegt de regisseur. Het is heel moeilijk om deze rol te spelen. Zij zorgt ervoor dat het geloofwaardig en herkenbaar is voor de kijker. Als ze het te overdreven zou doen is het niet meer herkenbaar, ze reageert precies zoals iemand dat zou doen als het iemand echt zou overkomen.

CONCLUSIE  Vooral het herkenbare in de film is denk ik een belangrijke succesfactor, iedereen die de film kijkt ziet dingen erin terug dat ze zelf wel een keer mee hebben gemaakt waardoor ze erg meeleven met de hoofdpersoon. Verder is het natuurlijk gewoon grappig om te zien hoe ze zich weer uit bepaalde situaties weet te redden.