De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De avonturen van Kapitein Onderbroek

Verwante presentaties


Presentatie over: "De avonturen van Kapitein Onderbroek"— Transcript van de presentatie:

1 De avonturen van Kapitein Onderbroek
Boekbespreking Daniël Scipio Groep 6mm, 12 februari 2009

2 Schrijver en tekenaar: Dav Pilkey Uitgeverij: Deltas

3 Waarom heb ik dit boek gekozen ?
Het is een erg grappig boek Het heeft grote letters en veel plaatjes en strips en flap-o-rama’s. Flap-o-rama’s zijn 2 pagina’s die je snel moet bewegen zodat het lijkt alsof wat er op staat beweegt.

4 Over Dav Pilkey Amerikaan, geboren op 4 maart 1966.
Oudere zus, getrouwd, geen kinderen. Als kind erg druk, moeilijk concentreren Leesproblemen Werd steeds de klas uitgestuurd Eigen tafeltje in de gang. Stripverhalen tekenen, o.a Kapitein Onderbroek. Leraren op lagere en middelbare school vonden zijn verhalen niet leuk

5 Dav Pilkey vervolg Op de universiteit moedigde een leraar hem aan boeken te schrijven Eerste kinderboek Schrijfwedstrijd gewonnen, boek uitgegeven. Sindsdien veel boeken geschreven. Boeken met grote letters, korte hoofdstukken en veel plaatjes. Wilde kinderen die niet van lezen houden aan het lezen krijgen.

6 Dav Pilkey

7 Hoofdpersonen en belangrijke bijpersonen
Hoofdpersonen: George en Harold en meneer Krupp, het schoolhoofd, die veranderd in Kapitein Onderbroek Bijpersonen: De slechteriken Dokter Luier en de 2 robots

8 Korte Inhoud van het boek
Twee jongens, George en Harold Kattekwaad uithalen Schoolrugbyewedstrijd verpest Meneer Krupp chanteert hen Wraak door hypnose Meneer Krupp veranderd in Kapitein Onderbroek Doet goede dingen voor de mensen, redt de wereld Wordt uit hypnose verlost maar niet voor altijd

9 Begin van het boek Het boek begint met het voorstellen van de hoofdpersonen. Eerste zin: Dit zijn George Beard en Harold Hutchins.

10 Boeken van Dav Pilkey (helaas alleen in het Engels)

11 Wat voor boek is het ? Het boek is heel grappig en leuk.

12 Nu ga ik een stukje voorlezen

13 Einde van het boek Dit boek heeft een open einde want het is niet afgelopen met de avonturen van Kapitein Onderbroek.

14 Wat vind ik van het boek? Ik vind dat anderen het boek ook moeten lezen omdat het heel grappig is en heel leuk om te lezen met zo veel plaatjes en de strips. Dav Pilkey heeft ook een eigen website en die is ook heel grappig. Je kunt er ook leuke spelletjes spelen en video’s kijken.

15 Dit was mijn boekbespreking
Zijn er nog vragen?


Download ppt "De avonturen van Kapitein Onderbroek"

Verwante presentaties


Ads door Google