De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Paniek in de Leeuwenkuil

Verwante presentaties


Presentatie over: "Paniek in de Leeuwenkuil"— Transcript van de presentatie:

1 Paniek in de Leeuwenkuil
Boekbespreking van Tijn de Bruin Groep 6mm oktober

2 De schrijver en illustrator
De schrijver van dit boek is Paul van Loon. De illustrator(tekenaar) van dit boek is Hugo van Look.

3 Paul van Loon Paul van Loon is geboren op 17 april 1955 in Geleen.
Hij woont nu in Drunen samen met zijn vrouw Hadjidja, zijn dochter Manisha en de katten Amber en Ozzy. Zijn favoriete boek is Paulus de Boskabouter, Max en de Maximonsters, De G.V.R. ( Grote vriendelijke reus) en zijn favoriete eten is Indonesisch. Zijn hobby’s zijn : gitaar spelen, lezen, film kijken maar zijn grootste hobby is zijn werk, boeken schrijven . Hij heeft al meer dan 90 boeken geschreven Zijn eerste boek heeft hij geschreven in 1983 en heet “Boven op tante Agaat” Zijn bekendste boeken zijn: Dolfje Weerwolfje. De Griezelbus. Meester Kikker en Nooit de buren bijten Hij heeft voor zijn boeken al diverse keren de Prijs van de Nederlandse Kinderjury ontvangen. In 2007 voor de 8e keer zelfs voor het boek “Weerwolvenfeest”

4 Hugo van Look Hugo van Look is de tekenaar van veel boeken van Paul van Loon. Hij is geboren op 9 november 1960 in Kapellen Hij woont en werkt in Antwerpen in België. Hugo kan de figuren van paniek in de leeuwenkuil en andere figuren precies zo tekenen als Paul van Loon bedacht heeft tijdens het schrijven.

5 Waar gaat het boek over? Het boek gaat over dat Daniël en zijn zusje Suzina die een boomhut hebben in een dierentuin. En in deze dierentuin wonen ze ook. Als iemand hun boomhut onder smeert met jam beginnen ze een zoektocht naar de dader. Tijdens die zoektocht beleven ze veel avonturen.

6 Hoofdpersonen Daniël Suzina

7 bijpersonen Papa Mama Hun kleine zusje Bufo Pelikaanman Wolfenjongen

8 Korte inhoud Als de boomhut onder gesmeert is met jam
Gaan Suzina en Daniël op speurtocht wie het heeft gedaan . Ze hebben een lijstje waar de verdachte op staan. ze denken en Daniël zegt meteen Bufo en Pelikaanman . en Suzina zegt Wolfenjongen hij is hier altijd. Dit is het wel . Kom we gaan zoeken naar de verdachte.

9 Het boek heeft een open eind.
En begint meteen. Eerste zin: Donderdag ben jij aan de beurt Daniël.

10

11 einde zijn er nog vragen?


Download ppt "Paniek in de Leeuwenkuil"

Verwante presentaties


Ads door Google