De doodstraf... Jannie. Deze inleiding gaat over de doodstraf. We willen dit doen in verband met de lijdensweken. De Heere Jezus heeft ook de doodstraf.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over ladders en engelen Gods wegen kennen Engelen - OT Genesis 3:24 24 En Hij verdreef de mens en Hij stelde ten oosten van de hof van Eden de cherubs.
Advertisements

Avondsluiting Vrijdag 9 juli 2010
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Welkom op TOV! Bekering.
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Water, schapen en vrouwen
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Video clip scheermesjes fabrikant….
7 april 2013 Zoetermeer 1. 1Korinthe Maar, zal iemand zeggen, hoe worden de doden opgewekt? En met wat voor lichaam komen zij? 2.
Evangelie der genade Vragen :
Matteüs DAN 1 DAN zal het Koninkrijk der hemelen vergeleken worden met... 2.
De allergrootste liefde
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Maar wat zeg jij?.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Ik ben een Christen HELP.
Mijn kind, Ik ben de Roos van Saron Hooglied 2,1 Zang : Betty Middler
Gelukkig zijn is ....
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
Deel II verzoening.
"in geen ding bezorgd" 1.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Groot geloof 1.
De Ben Adam Psalm 8.
David, een profeet psalm 16.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Godsdienst 1 1.
Godsdienst.
Dank-zij Gods regels Dinsdag 6 juli 2010 Dank-zij Gods regels.
Geboorte Gezin Samen dingen doen 2000 jaar geleden.. Jozef en Maria Jezus als broer hebben.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Avondsluiti ng Ruth 4: Lezen  13 Alzo nam Boaz Ruth, en zij werd hem ter vrouwe, en hij ging tot haar in; en de HEERE gaf haar, dat zij zwanger.
Who cares?!. 14 Als het nu etenstijd was, zeide Boaz tot haar: Kom hier bij, en eet van het brood, en doop uw bete in den azijn. Zo zat zij neder aan.
WELKOM OP TOV!.
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
Fragment Finkers ‘Gereformeerden’ OUTSIDE irritant oppervlakkig verbeten.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
‘Liever een open relatie?’
Engelen.
Verlangens van God.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
13 juni 2013 Bodegraven vanaf hoofdstuk 7:1 1. 1Korinthe 7 1 Wat nu de punten betreft, waarover gij mij geschreven hebt, het is goed voor een mens niet.
20 juli 2014 Rotterdam. het voorgaande in Romeinen toen de kinderen (=Jakob en Ezau) nog niet geboren waren en goed noch kwaad hadden gedaan.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Strijd tegen de zonde?.
Handelingen 5: 1 En een zeker man, met name Ananias, met zijn vrouw Saffira, verkocht een eigendom, 2 hield iets van de opbrengst achter, met medeweten.
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
13 november 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:29-34 indien er geen doden opgewekt worden...  vs 29: waarom dopen?  vs.30-32: waarom doodsgevaren.
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
Vers 1 O allerhoogste Majesteit, die in het rijk der heerlijkheid de heem'len hebt tot Uwen troon, wij roepen U, in Uwen Zoon, die voor ons heeft genoeg.
WOORD Het WOORD is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene.
Vader Zoon Heilige Geest
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspr. titel: God will make a way © 1990 Integrity Music / Universal Songs 1/3 GOD WIJST MIJ.
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
Het evangelie van de opstanding
Zingen Vers 1 De wijsheid van vóór alle tijden
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
Transcript van de presentatie:

de doodstraf... Jannie. Deze inleiding gaat over de doodstraf. We willen dit doen in verband met de lijdensweken. De Heere Jezus heeft ook de doodstraf gekregen. Wij vroegen ons af wat de Bijbel hiervan zegt…Vandaar dat de inleiding van vandaag over dit onderwerp gaat!

Zingen psalm 32:5 Geen ding geschiedt er ooit gewisser, Dan ‘t hoog bevel van ‘s Heeren mond: Zijn Godd’lijk almacht spreekt en ‘t is er, Zijn wil geschiedt, en ‘t word terstond. Schoon de heid’nen samen List op list beramen, God verbreekt hun raad; Schoon de mogendheden, Snood’ ontwerpen smeden, Hij belacht haar haat.

- Wat is de doodstraf precies? Anita. Weten jullie daar antwoord op? Er zijn verschillende vormen van de doodstraf, weten jullie die?

Aantal doodstraffen in Amerika van 1976-2005 Anita. Hier staat in procenten aangegeven hoe vaak de doodstraf toegepast wordt. 300% betekent, over een heel aantal jaren wordt 300% de doodstraf toegepast…

Mattheus 5: 17 – 20 17. Meent niet, dat Ik gekomen ben, om de wet of de profeten te ontbinden, Ik ben niet gekomen om te ontbinden maar om te vervullen. 18. Want voorwaar zeg Ik u: Totdat de hemel en de aarde voorbijgaan, zal er niet één jota noch één tittel van de wet voorbijgaan, totdat het alles zal zijn geschied. Alice. tittel: punt of komma, dus ons puntje op de i jota: jod, betekend in het hebreeuws het alfabeth, dus het kleinste in de wet zal niet vergaan.

19. Zo wie dan een van deze minste geboden zal ontbonden, en de mensen alzo zal geleerd hebben, die zal de minste genaamd worden in het Koninkrijk der hemelen; maar zo wie dezelve zal gedaan en geleerd hebben, die zal groot genaamd worden in het Koninkrijk der hemelen. Alice. De mensen die de verkeerde leer brengen zullen op de laatste plaats staan in Gods kerk. Jezus verteld ons hierdoor dat we er helemaal naast zitten als we de kantjes eraf lopen.

20. Want Ik zeg u: Tenzij uw gerechtigheid overvloediger zij, dan der Schriftgeleerden en der Farizeën, dat gij in het Koninkrijk der hemelen geenszins zult ingaan. Alice. Jezus zegt ons: als onze gerechtigheid niet groter is dan die van een schriftgeleerde of Farizeeën, zullen wij zeker het koninkrijk van de hemel niet binnen gaan.

Discussie punten: Mag een christen de doodstraf in voeren? Als je zonden doet dan verdien je de doodstraf. Wie mag de doodstraf uit voeren? Een christen die de doodstraf uitvoert, is een vals iemand. Alle drie: In groepjes uit elkaar! 1. nee, want in de wet staat, Gij zult niet doden. De wet is het belangrijkste voor een Christen. 2. Ja..Je verdient de doodstraf wel door zonden te doen, maar de Heere Jezus is voor onze zonden gestorven… 3. niemand. 4. Ja!!! Want in de wet staat ‘gij zult niet doodslaan’

Kamplied God wijst mij een weg als ik zelf geen uitkomst zie Langs wegen die geen mens bedenkt maakt Hij mij zijn wil bekend refrein: Hij geeft elke dag nieuwe liefde nieuwe kracht Als ik mijn hand in Zijn hand leg wijst Hij mij de weg wijst Hij mij de weg Al moet ik door de wildernis, Hij leidt mij Hij toont mij een rivier in de woestijn Alles zal ooit vergaan maar Zijn liefde blijft bestaan en Hij maakt iets heel nieuws vandaag (refrein)

Exodus 21: 15. Zo wie zijn vader of zijn moeder slaat, die zal zekerlijk gedood worden. 16. verder, zo wie een mens steelt, hetzij dat hij dien verkocht heeft, of dat hij in zijn hand gevonden wordt, 17. Wie ook zijn vader of zijn moeder vloekt, die zal zekerlijk gedood worden. Jannie. Er staat in dit Bijbelgedeelte nog veel meer over de doodstraf. Bij moord, ontvoering, overspel, een valse profeet zijn, en alle andere zonden…Dus eigenlijk verdient iedereen de doodstraf, maar gelukkig is er vergeving mogelijk door Jezus…

28. En wanneer een os een man of een vrouw stoot, dat hij sterft, zal de os zekerlijk gestenigd worden, en zijn vlees zal niet gegeten worden; maar de heer van den os zal onschuldig zijn. Jannie. In dit Bijbelgedeelte staat ook nog iets over ossen. (dus over dieren) als een dier van een knecht een ander dier doodt, dan verdient dat levende dier ook de doodstraf.

Jannie: -danken, Inleiding zegenen? Zondige vergeven. Ons laten we voelen dat we niet kunnen leven zonder u…