Uw gemeente & mensen met een beperking

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Aandacht voor het steunend netwerk
Advertisements

Op reis langs de voorzieningen
Resultaatgericht Samenwerken
Samen ouder worden in en rondom De Bron 10 oktober 2013 Werkconferentie.
Nederland participatieland?
Uw gemeente & mensen met een beperking
Diakenen op de bres… voor mantelzorgers Workshop Kerk in Actie Binnenlands Diaconaat Inspiratiebeurs 2012.
Decentralisatie AWBZ naar Wmo Projectleiders Genie Hendriks, directie Ontwikkeling Caroline Krijnen, directie Ontwikkeling 15 juni.
Prima Pleegzorg Op volle kracht vooruit! 12 juni 2012
Samenwerken aan “rechtstreeks toegankelijke hulp”.
Rond de (keuken)tafel, over het versterken van zelfregie
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Toekomst bestendig wonen
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
Veilig Jeugdwerk Veilig Jeugdwerk is jeugdwerk met gezonde verhoudingen tussen leidinggevenden en deelnemers. Het is van belang om mogelijk misbruik te.
Veranderingen in de zorg
Opzet van de workshop Kennismaken
PROGRAMMA WORKSHOP Wie zijn wij en wat doen we: (30 minuten)
Studieadviseurs Technische Geneeskunde
Wmo-beleid Drechtsteden Lenne van de Merwe 2 juni 2014.
Talenreizen Derde leerjaar IJburg College.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
Ervaring opdoen met versterken van informele netwerken bij opgroeien en opvoeden. Pink Hilverdink, Nederlands Jeugdinstituut Regiobijeenkomst professionele.
1 Stappenplan Organisatorische Integratie Handleiding en checklist bij het ontwikkelen van een sportaanbod voor mensen met een beperking binnen de sportvereniging.
Themabijeenkomst 1oktober 2009
Ondersteuning bij leven met een beperking
WELZIJN NIEUWE STIJL oude wijn in nieuwe zakken ZEBRA-jongeren, 10 mei 2011.
Improving Mental Health by Sharing Knowledge {naam uitvoerder} Kunnen ouders iets doen aan het alcoholgebruik van hun kinderen?
kwaliteitsbeleid MNN 22 september 2009 Mentorschap: goed geregeld
Uw gemeente & mensen met een verstandelijke beperking Welkom!
Welkom Meppel in concert op zondag 26 september georganiseerd door Opbrengsten benefietconcert zijn ten behoeve van Promens Care.
Welkom bij de lancering van GOvoorelkaar Dé verbinding tussen hulpvragers en vrijwilligers!
Welkom Programma Korte terugblik Veranderingen in de wetgeving
Gezondheid, basis voor jouw toekomst!
Integrale doorgaande lijnen bij passend onderwijs en zorg voor jeugd
Een kijkje in de keuken…..
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
LOKALE HUURDERSRAAD HATTEM 20 november GEWOON! Veranderingen in de regelgeving op het gebied van Welzijn en zorg vanaf 1 januari 2015 Afschaffing.
Ouderavond verwijzingen vervolgonderwijs.  Welkom  Passend Onderwijs  Verwijzingsprocedure  Mogelijkheden verwijzing - SBO (Speciale Basisschool)
Participatie in de praktijk
Regie over eigen leven..
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
Weerbaarheid en zelfredzaamheid vergroten
De Wet maatschappelijke ondersteuning. Waar gaan wij u over informeren Wat is de Wet maatschappelijke ondersteuning? Hoe werkt het wanneer u zich aanmeldt.
Visie Praktijk Regiobijeenkomst Regiobijeenkomst: Begeleiding.
MEEDOEN in Edam-Volendam Voorstellen: Katja Mooij (RCO De Hoofdzaak) Fred Wiedijk (Context NH) Coördinatie en secretariaat MEEDOEN-tafel.
MEE Noord en Midden Limburg Ondersteuning bij leven met een beperking.
Learn & Share bijeenkomst School en wijk verbonden Beatrixtheater, Utrecht 17 september 2015.
BRUSSEN Wat hebben zij nodig? Quick scan en de praktijk. Utrecht, Landelijke CP dag 3 oktober 2015 Mieke Vergeer, Nederlands Jeugdinstituut Sophie Wintels,
Psychosociale behoeftepeiling versus aanbod van zorg aan adoptief-pleegkinderen met FAS(D) Margreet Wolthuis, student toegepaste psychologie.
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
De Wmo is meer dan zorg? Commissie Samenleving, maandag 17 maart 2008.
De coach in het onderwijs Georganiseerd door het ouderplatform HAVOplus.
 Als antwoord op een groeiende wachtlijst..  Verschuiving naar RTJH: Hulpverlening verantwoordelijk voor een adequaat en efficiënt wachtbeheer;  Hulpverlening.
Geweldloos verzet. Aanleiding Ouders en kinderen hebben te maken met agressief gedrag in het gezin. Geweldloos verzet.
Workshop Cliëntenbeleid Kennisbijeenkomst Jeugdzorg 24 mei 2012.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Workshop door Emmy van Brakel en Petra van der Horst d.d. 9 december 2010 Project de Kanteling CG-Raad, CSO en Programma VCP.
C liëntondersteuning in de Wmo. Definitie 1.Ondersteuning gericht op het versterken van de zelfredzaamheid en participatie 2.Ondersteuning bij het verkrijgen.
Regionale bijeenkomst beroepsregistratie 20 juni – 30 juni Magteld Beun en Berry Tijhuis.
Evaluatieverslag coördinator ouderensteunpunten gemeente Landerd.
Vragen & discussie Aan de keukentafel, De rol van de ouderenadviseur bij het aanmelden en/of aanvragen van hulp.
Resultaatgericht Samenwerken
De wijkteams: de Rotterdamse aanpak
12.2 Totstandkoming van een wet
Zorgtaken en Zelfredzaamheid
Presentatie deelgebied 4
Wet Maatschappelijke Ondersteuning
Ouderenmishandeling in migrantenfamilies
Informatiebijeenkomst Buurtteams Amsterdam & Aanvullende ondersteuning Wmo 9 en 18 september 2019.
Transcript van de presentatie:

Uw gemeente & mensen met een beperking Hartelijk welkom namens: Hartelijk welkom Jezelf voorstellen Waarom zijn we vandaag bij elkaar?

Uw gemeente & mensen met een beperking Inleiding: Overheveling extramurale begeleiding naar Wmo is een van de veranderingen Mensen met een verstandelijke beperking zijn nieuwe zorgvragers voor gemeenten Vanmiddag delen wij onze kennis en ervaring van mensen met een verstandelijke beperking Wij als ouders maken ons zorgen Toelichten waarom, nieuwe groep zorgvragers voor gemeenten Belangrijk probleem: individuele behoeften, levensbreed en levenslang Ben zelf vader van kind met beperking Ervaring met Grummelkes

Uw gemeente & mensen met een beperking Programma: 15.00 uur Welkom en opening 15.10 uur Presentatie Mijn kind is anders 15.30 uur Presentatie Zorgvraagverduidelijking MEE 15.40 uur Visuele kennismaking door de zorginstellingen en MEE Zuid-Limburg 16.10 uur Indruk van de locatie en de begeleiding die wordt geboden 16.30 uur Vragenronde en aansluitend afsluiting Programma toelichten Mijn kind is anders, of mijn broer of zus of familielid Film: over wie gaat het, impressie Ik geef het woord nu graag aan Jos Willems

Uw gemeente & mensen met een beperking Laury

Uw gemeente & mensen met een beperking Laury heeft het Downsyndroom en is geboren met een grote syndroomgebonden hartafwijking

Uw gemeente & mensen met een beperking Presentatie 'Mijn kind is anders' 1: De eerste schrik Accepteren; voor iedereen een eigen proces Aandacht voor de andere kinderen in een gezin en voor elkaar Je leven loopt niet meer parallel aan dat van vrienden

Uw gemeente & mensen met een beperking Presentatie 'Mijn kind is anders' 2: Kinderen met een verstandelijke beperking zijn makkelijk te beinvloeden, hoe bescherm je je kind in deze samenleving? Lange weg naar de juiste diagnose Ontwikkeling verloopt anders Hulpvraag wijzigt mee en is vooraf niet in te schatten

Uw gemeente & mensen met een beperking Presentatie 'Mijn kind is anders' 3: Jeugdhulpverlening ook naar de Wmo vereist extra deskundigheid van hulpverleners Je kind loslaten, het schuldgevoel blijft Aandacht voor de mantelzorgers Professionele begeleiding blijft altijd nodig naast de zorg en aandacht van ouders, broers en zussen

Uw gemeente & mensen met een beperking Presentatie 'Mijn kind is anders' 4: 18 jaar en dan? Mentorschap, curator of bewindvoerder, vaak een rol van ouders, broers of zussen Hoe regel je dat de zorg voor je kind goed is gewaarborgd, nu en straks als je er zelf niet meer bent?

Uw gemeente & mensen met een beperking Presentatie 'Mijn kind is anders' 5: Formuleer helder beleid Gebruik duidelijke en makkelijk te begrijpen taal Zoek de vraag achter de vraag Denk mee, toon inlevingsvermogen Heb een geduldig oor

Uw gemeente & mensen met een beperking Presentatie 'Mijn kind is anders' 6: Respecteer ieders keuzevrijheid Weet dat het een never ending story is, er zal altijd begeleiding nodig blijven Zoek contact met ervaringsdeskundigen en maak gebruik van de deskundigheid van de zorginstellingen en MEE in uw regio

Uw gemeente & mensen met een beperking Vraagverduidelijking Jos bedankt voor je heldere verhaal over jou en je dochter en jouw gezin. Elke ouder heeft zijn eigen verhaal. Ik geef nu graag het woord aan Henrike Rutten van MEE voor de zorgvraagverduidelijking

Uw gemeente & mensen met een beperking Vraagverduidelijking 1: Het is belangrijk dat mensen met een verstandelijke beperking: Zelf sterker worden Waar mogelijk meer ondersteuning vinden in de sociale omgeving, zodat zij minder snel een beroep hoeven doen op dure voorzieningen en zorg Zo gewoon mogelijk kunnen mee doen

Uw gemeente & mensen met een beperking Vraagverduidelijking 2: Onderzoek naar vraag en situatie op alle levensgebieden met cliënt en diens netwerk Consultatie derden Beeld en vraag is duidelijk Resultaatgericht ondersteuningsplan Eigen inzet cliënt en netwerk Ondersteuning

Uw gemeente & mensen met een beperking Vraag- verduidelijking 3:

Uw gemeente & mensen met een beperking De visuele kennismaking door de zorginstellingen. Mensen met een verstandelijke beperking hebben deels de montage verzorgd en de voice-over ingesproken. De beelden die we gaan bekijken bestaan uit vier onderdelen: 1) Ambulante begeleiding met Huub en Chris, crisisopvang met Celine en dagbesteding 2) Een multi problem huishouden 3) De plek van professionele begeleiding bij een bedrijf waar mensen met een verstandelijke beperking werken 4) Ernstig meervoudige beperking, een film over Bram De film is tot stand gekomen door de samenwerking tussen het SOL en de instellingen.

Uw gemeente & mensen met een beperking Ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. Wat neemt u mee uit deze bijeenkomst? Stilstaan bij de beelden die we hebben gezien en bij de verhalen die we hebben gehoord. Wat hebben we gezien en gehoord? Vragen of er vragen zijn?

Uw gemeente & mensen met een beperking Wij helpen u graag wanneer u meer informatie wenst of vragen heeft. Bedankt voor uw komst