Verslag fotosynthese. Gemaakt door: Ben Bitter, Bert Kupers Klas: SH3B

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vakantie aan de rivier.
Advertisements

Artroscopie Blessure verslag kijkoperatie Naam: Ben Bitter Klas : 2F
Het schrijven van een practicum verslag
Nieuwsbrief 1 OVER JOY GOEDKOOP TOPTURNSTER BIJ TSH-HEERENVEEN.
Rebound Salland. In deze PowerPoint… 1. waarom ik naar rebound ging 2. wat ik geleerd heb! 3. hoe ik terug wil naar school 4. wat ik nodig heb van.
Door Dennis. indeling  Schiphol en heenweg  De eerste schooldag en wat gedaan na school  De tweede schooldag en wat gedaan na school  Zaterdag  Zondag.
IJsje is het zachtste beertje van de hele wereld. Voel maar in het boek!
Het doen van onderzoek in klas 4
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Beelden storm.
Opvoeding.
Naam: Mijn info : Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “sport” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
Portfolio Website Tim Klijn Klas: MBI m1 Datum: 21 november 2007
PARIJS Een PowerPoint over de eendaagse reis
Deze presentatie gaat over:A.D.H.D
DE WATERSNOOD.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
De Schepping. En toen zei God: Adam, Ga naar de vallei...
TECHNIEK! HET DRAAIBOEK 28 oktober: Vandaag kregen we de opdracht uitgelegd. Ook moesten we met het idee komen voor de robot. Hier hebben we met z’n.
Kan je de onderdelen van een verslag uitleggen
Verslag TL3.
Hoofdstukken PRENTEN BOEK.
Anne-Frank.
Bezoek een tv studio opname met publiek JENSEN. OPDRACHT Op 17 april 2013 zijn Lisa, Elllen, Kylie, Kimberly, Vanja en ik naar Weesp afgereisd om een.
Gemaakt door Nicky beekman Klas 3H.
Dag 11 Dag 11 van het dagboek Hoi jongens en meisjes, Wat was het gezellig zondag!!! Ik ben er nog steeds van aan het nagenieten. Ik vond het wel heel.
Temperatuur en volume Uitzetten of krimpen
fotosynthese Invloed van licht op planten
Een biologisch onderzoek
IKL project door: Kiki Pappers
Glow Dimphy van Dooren. 4HA. CKV.. Glow 2011 plattegrond.
Melanie : De creatieve Kevin: De informatie zoeker Joseph: Maakt beslissingen Katja: Zorgt dat de presentatie goed in elkaar zit.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Mijn werkverslag Inhoudsopgave Wat hebben we allemaal gedaan
Papier chromatografie
Dagboek van een vrouw.
Dit digitale prentenboek staat op
Wolvecamp tentoonstelling
De planten. 29 mei 2008 De dukdalf.  Wij zijn met de hele klas naar buiten gegaan. Toen kregen we een paar planten voor het groepje, want we hadden.
Natuurwetenschappelijk verslag
By Jeffrey & Jeffrey.. Wat hebben we gedaan? Wij hebben gekozen voor een lamp te maken, dit is een oud examen werkstuk van hier naast hebben.
‘De Klomp Draait Door’ Rosalie Blok Klas CE2C.
Gemaakt door: Jorn van Sisseren
Welke keuze maak jij voor jezelf?
nou, ik ben dus inderdaad naar la defense geweest.
De reis,naar Frankrijk. Bij een komst was om En de vertrektijd was En de reis heeft ongeveerd 12 uur geduurd. Onderweg hebben we ook nog.
E-minds Gemaakt door: Marie Joëlle. Menu.  E-minds  Foto's  Zwem game  Stop filmpje.
Tom en de pony Door Mathias Benoit. Tom ging met zijn mama en papa op reis naar Nederland. Ze gingen naar een huisje waar ze een pony kregen tijdens hun.
“Beleef de canon” Een vertelproject voor groep 5 t/m 8
Het sectorwerkstuk Het doen van onderzoek in klas 4.
© VIP GilzeRijen ( brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar en de website is een zusje van Zorgvoorelkaar.com. Rob: “Ik was.
KROKETTEN Voorzitter; Senem Ontwerper; Devin Notulist; Dianne Materiaal; Fabian.
Schoolproject in beeld
Automerken Douwe van Wel Jimmy van Zichem
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015.
Onze doelen en visie in beeld
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Kamp dag een Er was eens een klas groep 5/6 Die gingen op kamp in Helden.
PSO. Praktisch school onderzoek.
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
Bs.1: onderzoek doen Bs.6: een werkplan maken
Thema 2 PLANTEN Basisstof 1 -De levenscyclus van een plant
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Mopje… Ontwerp: Wsbrd Ontwerp: Wsbrd. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd.
Hoe gingen kinderen 100 jaar geleden naar school? Test je kennis! De grote Quizzzz.
Bs.1: onderzoek doen Bs.6: een werkplan maken
Opdracht Nederlands Je doet in een groepje van vijf personen een klein literatuuronderzoek. De uitkomsten van dit onderzoek beschrijf je in een verslag.
Transcript van de presentatie:

Verslag fotosynthese. Gemaakt door: Ben Bitter, Bert Kupers Klas: SH3B School: Ubbo Emmius Naam begeleider: Mevr. Lamain Datum: 1 Oktober 2010

Inhoudsopgave. Bladzijde 1: Voorkant verslag fotosynthese Bladzijde 2: Inhoudsopgave Bladzijde 3: Inleiding Bladzijde 4: Onderzoeksvraag Bladzijde 5: Hypothese Bladzijde 6: Benodigdheden Bladzijde 7: Werkwijze Bladzijde 8: Resultaten Bladzijde 9: Conclusie uit de resultaten Bladzijde 10: Discussie Bladzijde 11: Bronnenlijst Bladzijde 12: Evaluatie

Inleiding We onderzoeken wat suiker voor invloed heeft op de fotosynthese plant, verder zoeken we informatie op over wat een fotosynthese plant is en wat het doet en hoe het leeft.

Onderzoeksvraag De onderzoekervraag : wat heeft suiker voor invloed op de fotosynthese plant?

Hypothese Het antwoord op de onderzoeksvraag is: Suiker heeft geen invloed op de fotosynthese plant omdat er niet veel belletjes komen in de minuten.

Benodigdheden De benodigdheden die we nodig hebben voor de opdracht zijn: Fotosynthese plant Suiker Lamp Bak ( kom)

We begonnen met de benodigde materialen klaar te zetten wat we nodig hadden voor deze opdracht. We deden water in de buis ( kom) en zette de fotosynthese plant erin. Een van beide pakte toen de stopwatch bij de hand en de ander pakte de suiker en deed een klein beetje in de buis. We telden het aantal belletjes per minuut en schreven dat op in een tabel. Daarna kon je zien of suiker invloed heeft op de fotosynthese plant en schreven dat op. De laatste stap is dat we weer alle materialen die we gebruikt hadden weer terugbrachten waar het hoorde.

resultaten Aantal minuten Aantal belletjes 1 minuut 11 belletjes 20 15 10 Aantal belletjes Aantal minuten 1 2 3

Conclusie uit de resultaten De conclusie uit de resultaten is dat suiker geen invloed heeft op de fotosynthese plant omdat de lijn na 3 minuten weer daalt en er zijn ook niet veel belletjes per minuut zijn gekomen. We hadden voorspeld dat suiker geen invloed zou hebben op de plant en het klopte dus ook wat we zeiden.

Niet alles is volgens plan verlopen in deze opdacht Niet alles is volgens plan verlopen in deze opdacht. We hebben bij de eerste keer teveel suiker in het buisje gedaan waardoor er niet goed gemeten is. We hebben toen de suiker eruit gehaald en het water eruit laten lopen. We hebben er toen nieuw water in gedaan en hebben toen de opdracht weer vervolgd. Bij het meten ging één en ander ook niet helemaal goed. We hebben de tijd iets later gestart toen de suiker al enkele seconden erin zat. De volgende keer hadden deze punten dus iets beter gekund. Ook was het het 6e uur vrijdag dus het was bijna weekend waardoor we niet altijd even serieus deden, dus ook moet het de volgende keer iets serieuzer! Maar over het algemeen ging het verder wel goed met deze opdracht.

Bronnenlijst Voor deze opdracht hebben we niet veel boeken of internetsites gebruikt maar er zijn wel een paar bronnen: Illustraties: www.wikipedia.org www.google.nl/fotosynthese info: www.wikipedia.org www.encyclo.nl www.bioplek.nl

Evaluatie Het groepswerk is over het algemeen goed gegaan. We hebben evenveel tijd gestoken in de opdracht met de fotosynthese plant alleen moest ik ( Ben ) alleen het verslag maken en dat vond ik minder!