Symbiose?? (v)So po vo mbo vavo.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Werkbijeenkomst Resultaatafspraken Vroegschools
Advertisements

Passend onderwijs.
VOORLICHTING voor OUDERS najaar 2013
De rol van de medezeggenschap CNV Onderwijs Academie
Overgang van PO naar VO Let op!
basisinformatie voor ouders en schoolteams mei 2013
Nu: weer samen naar school
Warme overdracht naar het voortgezet onderwijs
informatiemodel BBO trajecten, schoolwisselingen, leeftijden,
De historie & de toekomst
Petra van den Broek Voor gmr Utrecht 13 februari 2009
Presentatie Passend Onderwijs & informatie PO VO Congres
passend onderwijs en zorgplicht
Toezicht een belangrijke schakel in energiebesparing
Passend Onderwijs Noord-Limburg November 2013
Medezeggenschap Samenwerkingsverband passend onderwijs

Vakwerkplan bewegen & sport
Taskforce Mobiliteitsmanagement:
Regiobijeenkomsten WEC-Raad Mei en juni Programma regiobijeenkomst uurwelkom en aanleiding bijeenkomst uur thema I: rol en positie van.
Informatieve ouderavond mavo 4 24 januari 2013 Welkom!
Toezicht op brandveiligheid Hoe pakken we het gezamenlijk aan?
Procederen en hoe te vermijden
De kern van het arrangeren
Congres Passend onderwijs en zorg voor jeugd verbinden 16 mei 2013 Maatwerkoplossingen in het OPDC Nieuwe Stijl 1.
1 Voortijdig Schoolverlaten Methode en cijfers Informatiebijeenkomst Convenantactie VSV RMC-Regio 029 Rijnmond voortgezet onderwijs Schiedam, 31 maart.
Tijdelijke subsidieregeling plusvoorzieningen voor overbelaste jongeren.
Zorgplicht Wat moet er eerst gebeuren en wanneer?
Van kwartiermaker naar directeur
Samenwerkingsverband VO-SVO West-Friesland Presentatie Inventarisatie Zorgprofielen West-Friesland op 29 maart 2011 Versie: SWV\Passend Onderwijs\VO-Zaken\
Ieder kind de best passende ontwikkeling 8 februari 2011 Henk Keesenberg
Medezeggenschap binnen Samenwerkingsverband passend onderwijs Delft, 25 maart 2013 Jeroen Peters.
Presentatie zelfevaluatiekader Cor Hoffmans
Ondersteuningstoewijzing Studieochtend SWV PO RiBA 24 januari
Met groep 8 op weg naar de brugklas
Van speciaal naar regulier onderwijs: een hele overstap!
TAC. 1.Voorzitter 2.Vertegenwoordiging primair onderwijs (sbao) 3.Vertegenwoordiging SO cluster 3 4.Vertegenwoordiging SO cluster 4 Per bespreking 5.Wisselende.
Doorwerking van MER in ruimtelijke besluiten in NL
Integrale doorgaande lijnen bij passend onderwijs en zorg voor jeugd
Ontwikkelingsperspectief
Na de basisschool Presentatie Procedure naar het VO Mieke Staal Intern Begeleider 5 MW.
Informatieavond leerjaar 4. Vervolgopleiding Mevrouw Slagboom Decaan.
Informatie voor ouders groep 8 over:
Aan de slag met POVO Wolvega/Oosterwolde Zet Engels ‘in the picture’ 28 oktober 2014 Jeroen Pennings & Kris Verbeeck.
Onderwijsinspectie – Het juridische verhaal 22 september 2015.
Bekostiging residentiële leerlingen
Van noaberschap naar meesterschap naar partnerschap Ermelo –
Geschillencommissie passend onderwijs Presentatie Joke Sperling tijdens Werkgroep leerrecht en leerplicht 30 oktober 2015.
IKOS Introductie. Ikos-opleiding Actieve pluriformiteit Levensbeschouwing Humanisme Vervolgcursus Levensbeschouwing Islam Vervolgcursus Levensbeschouwing.
IKOS Introductie. Ikos-opleiding Actieve pluriformiteit HumanismeIslamChristendom Keuzemodules: Bijbel Geschiedenis van het christendom - Wereldreligies.
IKOS Introductie. Ikos-opleiding Actieve pluriformiteit Levensbeschouwing Humanisme Vervolgcursus Levensbeschouwing Islam Vervolgcursus Levensbeschouwing.
BBM workshop Educatie & Jeugdbeleid 20 april 2015 Tilburg.
* Even voorstellen * Jack Karelse, informatieprofessional.
Consumentenbescherming in Nederland en onder de tropenzon Dr. Viola Heutger EU CARICOM.
Voorlichtingsbijeenkomst modernisering Vf ERD. 24 maart 2015 Wie kan ERD worden? bevoegd gezag met lumpsumbudget > 20 mln. euro samenwerkende bevoegde.
Modernisering WVO Ralph Dingemans. 2 Modernisering WVO Vereenvoudiging bekostiging scholen voor voortgezet onderwijs Integrale (wets)technische modernisering.
Presentatie Passend onderwijs Voor: Ouders/verzorgers van SBO Petrus Dondersschool Datum: 3 april 2014.
Hergebruik|29 oktober 2015 Hergebruik Workshop. Hergebruik| 29 oktober Hergebruik Archiefwet 1995 Artikel 2b. Hergebruik 1. Onder gebruik in de.
Richtlijn inzake industriële emissies (IPPC review) Thema inspecties, toegang tot informatie en deelneming van het publiek Michel Amand DGRNE - DCE Pilote.
Ouderavond Passend onderwijs en arrangeren op de dr. P.C.M. Bosschool
NISZ studiemiddag 10 maart 2017 Recht op scholing
Inspectie van het Onderwijs Johan Vos 5 oktober 2016
Informatie voor ouders groep 8 over:
VTOI 7 april 2017 Hans Teegelbeckers/Wim Kuiper
Geld voor school en studie
Informatie voor ouders groep 8 over:
Samenwerking vmbo-mbo: juridische vragen en antwoorden
Medezeggenschap? Ook voor u!
Medezeggenschap? Ook voor u!
Gebruik van OSO 28 februari 2019 Jeanette van Heijst, applicatiebeheerder Magister Het Schoter Margret Mes, beleidsmedewerker onderwijs Salomo.
Transcript van de presentatie:

Symbiose?? (v)So po vo mbo vavo

Programma Voorstelronde WEC artikelen Symbiose etc. Jullie / ik / wij Marten Schaafsma WEC artikelen Symbiose etc. Delen van voorbeelden / uitwisselng Afsluiting : netwerkgegevens

Symbiose’?? Symbiose ( samen – levend) Is het samenleven van twee levensvormen. De beide partners heten symbionten. De grootste partner wordt ook wel GASTHEER genoemd. Mutualisme omschrijven we als een samenleving van twee levensvormen waarbij de samenleving gunstig of noodzakelijk is voor beide levensvormen ( symbiose in enge betekenis) Commensalisme waarbij de één profiteert en de ander geen nadeel ondervindt.

Artikel 24 en 47 van de wec Artikel 24 uitvoering deel schoolplan op school voor ander onderwijs 1. een deel van het schoolplan kan voor zover het betrekking heeft op speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs, worden uitgevoerd door een basisschool, een speciale school voor basisonderwijs, een school voor voortgezet onderwijs of een instelling voor educatie en beroepsonderwijs. 2. bij algemene maatregel van bestuur worden voorschriften gegeven omtrent de aard en eisen aan de voorzieningen, bedoeld in het eerste lid. ( zie onderwijskundig besluit wec art 11 en 12) Artikel 47 Eindexamen aan een school voor regulier onderwijs Op verzoek van de ouders, dan wel indien de leerling meerderjarig en handelingsbekwaam is, op verzoek van de leerling, kan aan de leerlingen die voortgezet speciaal onderwijs volgen gelegenheid worden gegeven eindexamen af te leggen aan een school voor regulier onderwijs

Titel IV Symbiose onderwijskundig besluit wec Artikel 11 Symbiose Indien symbiose plaats heeft, volgt de leerling, dan wel volgen de leerlingen aan de basisschool, aan de speciale school voor basisonderwijs, de school voor voortgezet onderwijs of de instelling voor educatie en beroepsonderwijs, gedurende ten minste 180 minuten per week onderwijs.

Artikel 12 symbiose overeenkomst 1. Voor symbiose is vereist dat tussen het bevoegd gezag van een school en het bevoegd gezag van een basisschool, een speciale school voor basisonderwijs, een school voor voortgezet onderwijs of een instelling voor educatie en beroepsonderwijs een schriftelijke overeenkomst inzake de uitvoering daarvan wordt gesloten.

2. De overeenkomst bedoeld in het eerste lid, wordt aangegaan voor een termijn van tenminste 2 aaneengesloten schooljaren en bevat in elk geval: De termijn waarvoor de overeenkomst is aangegaan De vakken waarin de leerling , dan wel de leerlingen van de school onderwijs zullen ontvangen van de basisschool, aan de speciale school voor basisonderwijs, de school voor voortgezet onderwijs of de instelling voor educatie en beroepsonderwijs; Het aantal lesuren per week dat per vak als bedoeld in onderdeel b , ten minste zal worden kunnen geboden; d. De afspraken welke worden gemaakt inzake de aanwezigheid bij de lessen van een leraar van de school;

e. Ofenzo ja, welk bedrag voor door de leerling , dan wel de leerlingen van de school onderwijs verbruikte materialen jaarlijks aan het bevoegd gezag van de basisschool, aan de speciale school voor basisonderwijs, de school voor voortgezet onderwijs of de instelling voor educatie en beroepsonderwijs zal worden betaald; f. Ofenzo ja, welk bedrag voor het gebruik van de basisschool, aan de speciale school voor basisonderwijs, de school voor voortgezet onderwijs of de instelling voor educatie en beroepsonderwijs zal worden jaarlijks aan het bevoegd gezag van die school of inrichting zal worden betaald

Het gaat om volgen van onderwijs in regulier Wat doe je nu ? Wat wil je weten ? Wat wil je meegeven ? Uitwisseling ! Aan de slag

www.passendonderwijs.nl www.wecraad.nl www.cfi.nl ( zie onder bve samenwerking bve – vo) www.mboraad.nl