Gedachtenisdienst zondag 24 november 2013

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloven in de hoop.
Advertisements

Is er leven na de dood?.
Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
“De woonplaats van God...”
Als vreemdeling op weg naar Huis
Overwinnend leven, vandaag en morgen
1 15 mei 2014 Rijnsburg 15 mei 2014 Rijnsburg. 2 Hebreeën Door het geloof heeft ook Sara kracht ontvangen om moeder te worden, en dat ondanks haar.
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Zevende –Dags – Adventisten SABBAT SCHOOL Zevende –Dags – Adventisten SABBAT SCHOOL S S SABBAT 16 NOVEMBER Het Hemelse Heiligdom “Gods woonplaats...”
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Hoe voel jij je?.
Gods verborgen glans.
De Tabernakeldienst Studiemateriaal : Heiligdomsleer © AGO 2013
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
De allergrootste liefde
WAAROM Stierf JEZUS?.
4 De kracht van de Geest.
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
MET JEZUS OP WEG DE WEG NAAR HET ECHTE GELUK.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Leven door Christus’ dood
HOEZO BIDDEN?.
Deel II verzoening.
Deel II. Jona op de 3-de dag aan land de HERE daalt neer op de 3-de dag; Ex.19 de bruiloft op de 3-de dag; Joh.2 Israël volgt de ark door de Jordaan op.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
SCHUILEN BIJ GOD.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Godsdienst 1 1.
Engelen Wat moet je er mee?. Wat zijn engelen precies? Waar vinden we engelen in de Bijbel? Wat doen engelen?
Eerste zondag van de 40 dagentijd 13 maart 2011 Ontmoeting Matteüs 4:1-11 Jezus wordt door de Geest naar de woestijn gevoerd en ontmoet daar de duivel,
Gedachteniszondag 21 november 2010 Openbaring 3 : 8 en 11 Ik weet wat u doet. Ik heb de deur voor u openstaan. Ik kom spoedig. Houd vast aan wat u hebt,
Vredeszondag 22 September 2013 Deuteronomium 10: De Heer vraagt niets anders dan dat u ontzag voor Hem toont en dat u Hem en allen die naast u staan.
Zesde zondag van de veertigdagentijd Zondag 24 maart 2013 Palmpasen Lukas 19: 38 Gezegend hij die komt als koning, in de naam van de Heer! Vrede in de.
De Heer is waarlijk opgestaan!
God zegent je zodat je zult heersen 1.
God maakt zijn zegen waar 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De Heer is mijn Herder Psalm 23
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Wat gaan we doen? Vrijdag: Wat ligt er bij jou op tafel? Zaterdagochtend: Wat wil je met God delen? Zaterdagavond: Wat heeft Jezus in jouw situatie? Zondag:
De HEER maakt je aan het lachen Sara’s lach: 1. een verwonderde lach; 2. een aanstekelijke lach. Genesis: boek van de geboorten. God belooft ook Abram.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
Strijd tegen de zonde?.
In Uw licht zien wij het Licht
Preek Hebreeën 4:
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
Vijf bemoedigingen voor je geloof Hebreeën 6:9-20.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
Samenkomst voorafgaand aan de begrafenis van
Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.
Heb je een offer. Jezus heeft het offer op het kruis gebracht
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Brief aan de Galaten -45- de vrucht van de geest: geloof.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Welkom in deze kerkdienst
Wij zijn onderweg “Zij allen zijn in geloof gestorven; wat hun beloofd was zagen ze geen werkelijkheid worden, ze hebben slechts een glimp ervan.
Op de derde dag opgestaan uit de dood
Films en tijdbesteding
Transcript van de presentatie:

Gedachtenisdienst zondag 24 november 2013 Genesis 23: 1 - 20 Sarah stierf en Abraham rouwt en beweent haar. Hij koopt een graf als vreemdeling in het beloofde land en begraaft Sarah. Hebreeën 11: 13 – 16 Ze zijn in geloof als vreemdelingen gestorven en keken reikhalzend uit naar een beter vaderland: het hemelse. Daarom schaamt God er zich niet voor hun God genoemd te worden.

Aan de rechterkant van het bloemstuk de grot van Magpela, waar Sarah is begraven. De donkere stronk beeldt donkerte, verdriet en rouw uit.

Aan de andere kant van het bloemstuk witte gerbera’s en witte rozen als symbool van het beter vaderland waar we als gelovigen naar uitkijken: het hemelse.

In het noemen van de namen en het aansteken van de kaarsen gedenken wij met verdriet hen, die wij door de dood los moesten laten.

Wie in de schaduw Gods mag wonen, zal niet sterven in de dood Wie in de schaduw Gods mag wonen, zal niet sterven in de dood. Wie bij hem zoekt naar onderkomen vindt eenmaal vrede als zijn brood. God legt zijn vleugels van genade beschermend om hem heen als vriend. En Hij verlost hem van het kwade, opdat hij eens geluk zal zien. Lengte van dagen zal God geven, rust aan een koele waterbeek. Hij zal een nieuwe hemel bouwen van liefde om zijn tranen heen.