De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Eerste zondag van de 40 dagentijd 13 maart 2011 Ontmoeting Matteüs 4:1-11 Jezus wordt door de Geest naar de woestijn gevoerd en ontmoet daar de duivel,

Verwante presentaties


Presentatie over: "Eerste zondag van de 40 dagentijd 13 maart 2011 Ontmoeting Matteüs 4:1-11 Jezus wordt door de Geest naar de woestijn gevoerd en ontmoet daar de duivel,"— Transcript van de presentatie:

1 Eerste zondag van de 40 dagentijd 13 maart 2011 Ontmoeting Matteüs 4:1-11 Jezus wordt door de Geest naar de woestijn gevoerd en ontmoet daar de duivel, deze verzoekt hem om voor hem te knielen en zo alle macht te krijgen. Maar Jezus wijst naar het Licht van de Bron.

2

3 De twee bogen zijn het symbool van de ontmoeting. De komende zeven weken zal Jezus steeds weer iemand ontmoeten. Hij wijst hen op het “Licht van God” in welk “Licht” hij wil leven.

4 De witte roos aan de ene kant van de bogen is hier het symbool van Jezus in de woestijn.

5 Het vierkant geeft de vier windstreken aan. De kaars is het Licht van God dat over de hele aarde zal gaan. Nu is de kaars nog klein en laag, maar iedere week wordt de kaars groter en hoger.

6 Aan de andere kant van de ontmoeting staat het kwade, dat wil verleiden tot hebzucht en heerszucht. (de distels)

7


Download ppt "Eerste zondag van de 40 dagentijd 13 maart 2011 Ontmoeting Matteüs 4:1-11 Jezus wordt door de Geest naar de woestijn gevoerd en ontmoet daar de duivel,"

Verwante presentaties


Ads door Google