De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Derde zondag van de 40 dagentijd 7 maart 2010

Verwante presentaties


Presentatie over: "Derde zondag van de 40 dagentijd 7 maart 2010"— Transcript van de presentatie:

1 Derde zondag van de 40 dagentijd 7 maart 2010
Exodus 6: 1-9 Ik ben de Heer, de God van jullie voorvaderen. Ik zal jullie verlossen, vrede geven, vrijheid Ik heb jullie klacht gehoord. IK BEN ER, is mijn naam. Maar de Israëlieten luisteren niet, moedeloos als ze zijn door de zware dwangarbeid.

2

3 Door de zware dwangarbeid zijn de Israëlieten moedeloos en laten het hoofd hangen, ze kunnen niet geloven dat God bij hen is en hen helpt. Het kan niet Dit beelden de gebogen en gebonden tulpen uit.

4 Het hele denken van de Israëlieten is stenen, stenen en nog eens stenen. Hun leven is een puinhoop. Vandaar de hoop stenen op de weg die de pelgrim met ons gaat.

5 God probeert met zijn Woord door die moedeloosheid en gebondenheid heen te breken. Hij wijst op de belofte aan de voorvaderen gedaan. Dat komt Hij na, samen met Hem kom je verder. Dit word weergegeven met de hederaranken.

6 In verbondenheid met de Ander op weg gaan, luisteren naar zijn Woord dat uitzicht biedt Stil worden, met stomheid geslagen door het onrecht, machtsmisbruik, en geweld en de puinhoop voor je ogen.

7


Download ppt "Derde zondag van de 40 dagentijd 7 maart 2010"

Verwante presentaties


Ads door Google