De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Derde zondag van de 40 dagentijd 23 maart 2014 Exodus 17:1-7 Mozes slaat water uit de rots bij de Horeb. Johannes 4:7-10 Er kwam een Samaritaanse vrouw.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Derde zondag van de 40 dagentijd 23 maart 2014 Exodus 17:1-7 Mozes slaat water uit de rots bij de Horeb. Johannes 4:7-10 Er kwam een Samaritaanse vrouw."— Transcript van de presentatie:

1 Derde zondag van de 40 dagentijd 23 maart 2014 Exodus 17:1-7 Mozes slaat water uit de rots bij de Horeb. Johannes 4:7-10 Er kwam een Samaritaanse vrouw water putten. Jezus zei tegen haar: ‘Geef mij wat te drinken.’ De vrouw antwoordde: ‘Hoe kunt u, als Jood, mij om drinken vragen?

2

3 Met elkaar kijken wij in deze veertig dagentijd ingetogen (paars) met Jezus mee vanaf de andere kant van de scheidslijn (de poort) naar onze medemens.

4 Jezus zei tegen haar: ‘Als u wist wat God wil geven, en wie het is die u om water vraagt, zou u hem erom vragen en dan zou hij u levend water geven.’ ‘Iedereen die dit water drinkt zal weer dorst krijgen,’ zei Jezus, ‘maar wie het water drinkt dat ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen.’

5 Jezus als bron, bij de bron van zijn traditie. Jezus opent voor de Samaritaanse het perspectief op een relatie tot de Eeuwige als een stroom van levend water, dat louter genade is voor iedereen, ongeacht wie of wat je bent, en aan geen plaats gebonden.

6 De vrouw heeft Jezus’ woorden ingedron- ken en ze hebben haar dorst gelest. Zij laat de putemmer achter.

7


Download ppt "Derde zondag van de 40 dagentijd 23 maart 2014 Exodus 17:1-7 Mozes slaat water uit de rots bij de Horeb. Johannes 4:7-10 Er kwam een Samaritaanse vrouw."

Verwante presentaties


Ads door Google