De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zondag 1 maart 2009 Eerste zondag van de 40 dagentijd

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zondag 1 maart 2009 Eerste zondag van de 40 dagentijd"— Transcript van de presentatie:

1 Zondag 1 maart 2009 Eerste zondag van de 40 dagentijd
Marcus 1:12-15 Jezus verbleef veertig dagen in de woestijn, leefde tussen de wilde dieren en satan stelde hem op de proef. Engelen zorgden voor hem.

2 Het hongerdoek met zijn panelen ontworpen en geschilderd door gemeenteleden naar de teksten van de komende 6 zondagen. Op ieder paneel een hebreeuwse letter die van boven naar beneden gelezen het woord voor “JHWH”(Jaweh) weergeeft en van rechts naar links “zoon van”.

3 Eerste paneel van het hongerdoek naar Marcus 1 vers met de eerste hebreeuwse letter van het woord JHWH (Jaweh) ontwor- pen en geschil- derd door José Rood

4

5 De amaryllisbol is het symbool voor het geheim van het leven dat God in jou gelegd heeft om zo zijn werken aan het licht te brengen.

6 Elke bloembol bevat een geheim van waaruit het leven zich ontwikkelt en tot bloei komt, zo is het ook een geheim hoe Gods werk in ons aan het licht komt.

7 Via de spiegel kan je dat geheim van alle kanten bekijken en jezelf met de werking van dat levensgeheim zien staan in je eigen wereld.

8 Aan de rechterkant van de spiegel: “Engelen zorgden voor hem”.

9 Links:”Satan stelde hem op de proef en hij leefde er te midden van de wilde dieren”. De tulpen staan voor de slang(satan) en de distels voor de schorpioen. Oor de schorpioen

10


Download ppt "Zondag 1 maart 2009 Eerste zondag van de 40 dagentijd"

Verwante presentaties


Ads door Google