4 de Adventszondag 21december 2008 Lucas 1 vers 26-37 Gegroet Maria, begenadigde, de Heer is met je. De kracht van de Allerhoogste bedekt je als een schaduw.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
“Ik kan dit niet oplossen...”
Advertisements

De HEER vergeet zijn belofte aan David niet. 1. Wanneer Hij die belofte heeft gegeven.
Liturgisch bloemschikken
2 de Adventszondag 7 december 2008 Johannes 1 vers Johannes zegt: Ik ben de Messias niet, maar ik vertel jullie dat hij al onder jullie is, hij komt.
DoeMeeDienst Groeigroepen 15 september 2013 Thema: Leven door de Geest.
Kerstmis.
Evangelie der genade Vragen :
Brief 19,1 “Ik ben gelukkig te vernemen dat je van goede wil bent om heilig te worden. Maar denk erom dat het niet volstaat om te beginnen, we moeten.
GOD GEBRUIKT GEWONE MENSEN
Diaconale bewustwording, een duurzaam proces.
It’s Alive! Vier het leven!.
Wat wil je worden? Je wilt iets worden in het leven Je doet je werk, je bent niet je werk Je identiteit: wie ben je? Wat voor mens wil je zijn? Hoe wil.
Vierde Adventszondag 20 december 2009
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Godsdienst.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Welkom in deze kerkdienst
Op Zijn Woord. At His Word.. Lucas 1: In de zesde maand nu werd de engel Gabriel van God gezonden naar een stad in Galilea, genaamd Nazaret, 27 tot een.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Godsdienst.
Godsdienst.
De beroemdste persoon die er is …. Turning point in de geschiedenis God werd mens en kwam onder ons wonen. De realtie tussen God en mensen was stukgegaan,
Godsdienst.
Wie nodig je als eerste uit?
Shalom!.
Vredeszondag 21 September 2008 Verbinding geeft vrede, leert delen. Matteus 20 vers 1-16 De werkers van het eerste uur zijn ontevreden omdat ze meer verwachten.
3de Adventszondag 14 december 2008
Derde Adventszondag 13 december 2009
Eerste Adventszondag 29 november 2009
1ste Adventszondag 2 December
1 ste Kerstdag 25 december 2008 Johannes 1 vers 1-5 Het Woord was in het begin bij God en was God. In het Woord is leven en het leven is het licht voor.
Derde adventszondag 15 december 2013
Tweede adventszondag 8 december 2013 Micha 5: 1-3 Betlehem uit jou komt de belofte voort. De vrouw wordt zwanger en zal baren, hij die als herder bekleed.
1ste Adventszondag 30 november 2008
Derde adventszondag 12 december 2010 Micha 6: 1-8 Jullie denken door geschenken mij te dienen, maar mens, er is jou gezegd wat goed is! Je weet wat de.
Woord van Leven December
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
Vierde adventszondag 23 december 2012 “Vruchtbaar Leven” Lucas 1: Toen Elisabeth de groet van Maria hoorde, sprong het kind op in haar schoot; zij.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Grote namen (1). Grote namen (2) Redder, Heer: titels al bezet door Augustus Redder, Heer: titels al bezet door Augustus.
WOORD Het WOORD is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene.
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Woord van Leven Maart 2011.
Spreuken 9: 9 Geef aan de wijze, en hij zal nog wijzer worden, onderwijs de rechtvaardige, en hij zal aan inzicht winnen.
Tweede adventszondag 9 december 2012 Keer je naar het Licht Lucas 3:3 “Begin een nieuw leven en laat u dopen” verkondigde Johannes, “dan zal God vergeven.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Kandelaar symbool altijd licht! tempel God woont in u.
1. Nieuwe en oude schatten uit de voorraadkamer.
Maranatha... Kom Heer Jezus, kom!
Durf te dromen.
Zingen Vers 1 Wat God doet, dat is welgedaan,
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
Er bloeit iets op! Kerstproject Er is een roos ontloken uit barre wintergrond, zoals er was gesproken door der profeten mond. En Davids oud geslacht.
Eerste Adventszondag 29 november 2015 Lucas 1:5-25 De engel Gabriël verscheen aan Zacharias en zei: “Jullie zullen een zoon krijgen en hij zal vervuld.
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
De bloemschikking. Rose is de kleur van de derde adventszondag. Het paars (de kleur van ootmoed en verwachting) mengt zich met het wit van kerst (de kleur.
De bloemschikking.
Blok III Jezus, Gods Zoon
In de lichtkring | 2 Geroepen en gegaan Lucas 1,
De bijbel geeft je vleugels
Lucas 1: God stuurde een engel met de naam Gabriël naar de stad Nazaret.
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Maria en de engel Opdracht: Maak een engeltje.
Uit: Lucas 1/26 e.v. Gegroet Maria, je bent begenadigd. De Heer is met je. Maria vroeg aan de engel: hoe zal dit gebeuren? Ik heb immers nog nooit gemeenschap.
De vlieger van de Heilige Geest
Transcript van de presentatie:

4 de Adventszondag 21december 2008 Lucas 1 vers Gegroet Maria, begenadigde, de Heer is met je. De kracht van de Allerhoogste bedekt je als een schaduw en je zoon wordt heilig en Zoon van God genoemd.

Lukas 1 vers 38 Maria zei: “De Heer wil ik dienen: Laat er met mij gebeuren wat u hebt gezegd.”

Langverwacht en onverwacht. Wees niet bang, vertrouw op Hem. Luister goed en hoor zijn stem: Hij die dicht bij mensen staat, Hij laat zien wat komen gaat.

Een klassieke bidhouding, de orante-houding, wordt uitgebeeld door de gebogen takken, als opgeheven armen. Dat is het openstaan en willen luisteren naar het Woord van leven.

De lelie is het symbool voor Maria en het blauw van de hyacinth is haar kleur.

De bijbel ligt op de rand van het venster. Gods Woord vormt de sleutel naar de Geest van leven, het leven dat het licht is voor mensen.

We zitten op de scheiding van het oude naar het nieuwe leven. Alles staat op de rand van het venster en wijst naar het licht van de vier advents- kaarsen. KERST!