Aanbodgerichte arbeidsbemiddeling

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom bij de workshop Loopbaanoriëntatie!
Advertisements

Cees Kloet : Arbeidsdeskundige : 06 november 2012
PRESENTATIE AM GROEP SZW DAGEN 2011 Een praktijkvoorbeeld
Samen met werk-zoekenden drempels op/naar de arbeidsmarkt overwinnen vanuit hun vraag op een persoonsgerichte manier.
Pilot Loondispensatie Oktober •Aanleiding aanmelding / deelname pilot •Doelgroep •Toegangstoets •Uitgangspunten - ontwikkelingen •Huidige status.
De nieuwe werkelijkheid
Mogelijkheden en beperkingen bij terugkeer naar arbeid
Kanker en Werk Cobi Oostveen Bedrijfsarts
Waar gaat het om? Arbeidsbemiddeling: Het bij elkaar brengen van werkgever (vraag) en werkzoekende (aanbod) op de arbeidsmarkt met als doel de totstand-koming.
“VRAAG OM DE HOEK, WERK OM DE HOEK” “Innovatie van persoonlijke dienstverlening aan huis” PROJECTPLAN MIDDEN - BRABANT.
Mobiliteit en Loopbaan
Werken en Leren in tijden van recessie Etten-Leur, 7 juli 2009 Namens Werkgroep Techniek: Lieneke de Wolf.
Moet je nog boontjes Een introductie tot ixtor Mens & Werk. Met kennis, passie , lef en nieuwsgierigheid werken wij keihard voor U.
Gemeente Vught 27 maart 2013.
1-Meting imago-onderzoek schilders- en onderhoudsbranche 2013.
Workshop werkgeversdienstverlening SZW dagen, Utrecht 12 april 2012 Inhoud workshop: 1. Presentatie regionale ontwikkelvarianten samenwerking gemeenten-
Deze presentatie Over het WERKbedrijf De arbeidsmarkt in de regio
Reïntegratie, dat regelen wij zelf
Loopbaancentrum Zwolle
 …. VOOR LOKAAL SOCIAAL BELEID
Manager, Medewerker, Mobiliteit
Atelier: Groot Eiland Bezoek aan Brussel. Wat is groot eiland... = is een vereniging (vzw) voor: – sociale tewerkstelling – opleiding – werkervaring.
Arbeidsmarkt De arbeidsmarkt is een abstracte markt waar ruil en prijsvorming plaatsvinden. De arbeidsmarkt bestaat uit zelfstandig functionerende segmenten,
Verbinden, stimuleren & ontwikkelen Wetsvoorstel Werken naar Vermogen informatie voor SW- medewerkers.
Van Oud naar Nieuw. Waarom veranderen? Omslag is vooral: De klant centraal stellen Focus op kwaliteit en resultaat.
Welkom.
LEREN WERKT VOOR ARBEIDSGEHANDICAPTEN Inspiratieconferentie 2008 Erik van Zoonen, Sharon Smit.
managen van de doorstroom
Hoe helpen we langdurig werklozen aan een baan?
Opleidingen. Doel? Mensen uit kansengroepen ondersteunen bij het verwerven van competenties die nodig zijn voor het vinden, behouden of verbeteren van.
Waar gaan we het over hebben?
Kansrijk Ondernemen 2 september 2010 Er is niets verkeerd aan verandering, zolang het maar in de goede richting is. - Winston Churchill.
1 Stand van zaken. Werkgeversaanpak 2 Vanuit 1 loket: Ontzorgen en kwalitatieve dienstverlening aanbieden op diverse gebieden vanuit het concern. Dienstverlening.
Gemeente Nijmegen Informatiebijeenkomst Hervorming gesubsidieerde arbeid 13 januari 2011 Mark van der Velden projectleider.
1. Decentralisatie van overheidstaken naar gemeenten Gemeenten worden in 2015 verantwoordelijk voor: - jeugdzorg, - werk en inkomen en - zorg aan langdurig.
'Ondernemen met je hart' Presentatie Participatiewet, Werkgeversservicepunt.
VOOR WERKZOEKENDE 40+ERS
Participatiewet vanaf 2015
Jongerenloket JOLO Onderdeel van de gemeente/DWI voor jongeren tussen de 16 en de 27 jaar.
Denk aan de toekomst FNV Manifest Gemeenteraadsverkiezingen 2010 Op 3 maart 2010* is het zover. Dan vinden in Nederland nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.
1.WAARIN ONDERSTEUNT VELUWE PORTAAL WERKGEVERS? Arbeidsmobiliteit HR-vraagstukken Arbeidsmarktprojecten ActiviteitenVoordelenVoorbeelden 1.Vacatures vervullen.
5.3 Heb je werk? De arbeidsmarkt is het geheel van vraag en aanbod naar werk. De vraag van arbeid komt van werkgevers. Het aanbod komt van de beroepsbevolking.
Professioneel werken: gestructureerd en methodisch
Regionaal werkbedrijven in Noord-Brabant Transvorm Actueel 18 maart 2015.
Operationeel personeelsmanagement: outplacement Laure Louage BaTPA3
De meerwaarde van de TMA methode bij outplacementtrajecten
6.3 Geen werk? Wat zijn de gevolgen als je je baan verliest?
Instrumenten en voorzieningen
Inleiding dienstverlening SJM. Dienstverlening  materiele problemen, juridisch,  verkrijgen van rechten, uitkering, voorzieningen, geld  Doel dienstverlening:
CLINIC AANDACHT EN BEGELEIDEN VOOR FUNCTIONEREN Lucas Onderwijs 4 juni 2013.
Unieke Achterhoekers aan het werk Achterhoekers zijn harde werkers. Toch heeft een grote groep veel moeite een baan te vinden. Als we niets doen, wordt.
Infosessie: Welkom! Artikel 60 OCMW-wet Nele Goffin & Abdullah Ciçek Beveiliging aan OCL-tarief Erwin Rousseau.
Voorlichting Stichting Philadelphia Zorg Wanneer heeft u recht op een WW uitkering? Er is relevant urenverlies (>5 uur/wk), geen recht op loondoorbetaling.
IBN de basis voor groei Presentatie Commissie Inwonerszaken gemeente Boxmeer 29 augustus 2013 Ed de Leeuw - algemeen directeur IBN.
UWV WERKbedrijf en werkgeversPAG 2 Deze presentatie UWV WERKbedrijf Missie, visie en ambities Dienstverlening Samenwerking gemeente Leudal – UWV WERKbedrijf.
Workshop Participatiewet Geke van der Werff Hoofd team bemiddeling en coaching Directie Werk 25 maart 2015.
Social return on investment Marktdag Noord-Holland Noord 2014.
BRIGHTCONNECT...detacheren in de 21st eeuw, voor MBO-HBO-WO+ …a BRIGHTer future by CONNECTing people !
Rapport commissie De Vries B&W-presentatie 27 januari 2009.
Maatschappelijke kosten en baten (MKBA) van re-integratie van mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt Prof Dr Alex Burdorf ism Dr Merel Schuring Afdeling.
Ketenproces Op welke manier wordt de gemeente op de hoogte gesteld?
Pilot project Gemeente Gennep
Samenwerking RSD – Biga Groep: de route naar werk
Werk bespaart bijstand
Wijzigingen Arbowet & Procedure Ziekteverzuim
Een re-integratiebeleid van de 21e eeuw
ZOMERAKKOORD? zomerakkoord federale regering
H3 Hoe kom je aan werk?.
Integrale Arbeidscoach
Vakman Ondernemer–Personeel en leidinggeven
Transcript van de presentatie:

Aanbodgerichte arbeidsbemiddeling Bij aanbodgerichte arbeidsbemiddeling is de (her)oriëntatie van de kandidaat op de arbeidsmarkt het vertrekpunt in de procedure. Organisaties die op deze manier werken: outplacementbureau re-integratiebureau mobiliteitsbureau UWV WERKbedrijf

Outplacementbureau Doelstelling: Het voor rekening van een werkgever opvangen, begeleiden en adviseren van werknemers die om welke reden dan ook een andere passende werkkring of toekomstbestemming moeten vinden. Heeft meestal geen vrijwillige aanleiding. Is gericht op herplaatsing bij andere werkgever.

Outplacementtraject Begeleidingsfasen tijdens outplacement: Het verleden loslaten en de blik op de toekomst richten. Inzicht in persoonlijke kwaliteiten. Inzicht in mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Opstellen persoonlijk marktplan. Ontwikkelen sollicitatievaardigheden.

Mobiliteitsbureau Doelstelling: Ondersteuning van medewerkers in de heroriëntatie op hun loopbaan. Aanleiding kan zowel vrijwillig als onvrijwillig zijn. Is gericht op herplaatsing binnen of buiten de eigen organisatie.

Mobiliteitstraject Bij een vrijwillige aanleiding: Begeleiding in de vorm van gesprekken met coach of loopbaanadviseur. In een aantal gesprekken wordt de werkgerelateerde coachvraag onderzocht. De coach vervult hierbij een luisterende, reflecterende rol. Bij een onvrijwillige aanleiding: Begeleiding hetzelfde als bij outplacement.

UWV WERKbedrijf Doelstellingen: Ondersteuning van werkzoekenden bij zoektocht naar passende baan. Verstrekking van uitkeringen aan werklozen. Re-integratie in het arbeidsproces. Ook verleent UWV WERKbedrijf: ontslag- en tewerkstellingsvergunningen cijfers over de arbeidsmarkt

Begeleiding UWV WERKbedrijf Intensiteit begeleiding hangt af van de doelgroep en de afstand tot de arbeidsmarkt. Kleine afstand tot arbeidsmarkt: Werkzoekende en werkcoach verkennen mogelijkheden arbeidsmarkt (www.werk.nl). Grote afstand tot arbeidsmarkt: Werkzoekende heeft baat bij intensieve begeleiding in de vorm van een re-integratietraject.

Re-integratiebureau Doelstelling: Terugkeer van individuen naar de arbeids-markt. Re-integratie kan plaatsvinden vanuit een dienstbetrekking of een uitkeringssituatie. Opdrachtgever in het re-integratietraject: UWV WERKbedrijf of gemeente bij uitkeringsgerechtigden en nuggers. Werkgever bij zieke medewerkers in loondienst.

Re-integratietraject Vanuit een dienstbetrekking: Medewerker wordt uitgenodigd voor een gesprek met de arboarts. De arboarts onderzoekt of en binnen welke termijn terugkeer in de huidige functie mogelijk is. Bevindingen en te ondernemen acties worden vastgelegd in re-integratieverslag. Vanuit een uitkering en bij nuggers: Methodiek komt aan bod in hoofdstuk 4.