De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemeente Vught 27 maart 2013.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemeente Vught 27 maart 2013."— Transcript van de presentatie:

1 Gemeente Vught 27 maart 2013

2 Cijfers en inzicht bijstand gemeente Vught
Ons klantenbestand per 1 januari 2013 telde 281 klanten Hiervan zijn 61 mensen opgenomen in een zorgcentrum en niet in staat om te werken. Deze mensen ontvangen zak- en kleedgeld. De gemeente betaalt per klant per jaar tussen de € en € aan uitkeringsgeld. Daar komen de uitvoeringskosten nog bij.

3 Van uitkering naar werk
In 2010 hebben wij 32 mensen laten uitstromen naar werk. In 2011 waren dit er 57 In 2012 waren dit er 69 Stijgende lijn, hoe hebben we dit gedaan?

4 “Klaar” voor de arbeidsmarkt
Drie categorien De niet kunners De niet willers De wel willers en kunners

5 Voordeel voor u als ondernemer
Wat levert het u op? Risico vrij ondernemen No risk polis (ziektekosten voor duur 1e contract worden opgevangen door gemeente) Payrol, geen werkgeversverantwoordelijkheid en flexibiliteit Ontzorging Begeleiding/jobcoaching op de werkvloer Één aanspreekpunt bij de gemeente Financiële tegemoetkoming Loonkostensubsidie op basis van minimumloon Budget voor opleidingskosten In projecten waarbij meerdere mensen geplaatst kunnen worden zijn financiële tegemoetkomingen altijd bespreekbaar

6 Voorbeeld Hoe ziet dat er dan uit? Schoonmaakbedrijf
Gemeente Vught legt contact met schoonmaakbedrijven en legt voordelen uit. Schoonmaakbedrijf X is geïnteresseerd en zet vacature uit. Gemeente Vught selecteert twee kandidaten die op gesprek gaan. Schoonmaakbedrijf kiest één kandidaat die gaat starten. De gemeente Vught neemt de loonkosten van de 1e maand voor haar rekening en het schoonmaakbedrijf bespaart advertentiekosten en loonkosten. Medewerker wordt door de jobcoach van de gemeente begeleid op de werkvloer wat werk uit handen neemt van de leidinggevende van het schoonmaakbedrijf. Schoonmaakbedrijf heeft een goede werknemer, de werknemer heeft een baan en bij de gemeente is één persoon uit de uitkering. Kortom een win- win-win situatie. Connexxion Bij een gerenommeerd taxibedrijf hebben inmiddels vijf mensen een baan gevonden door een samenwerkingsverband met de gemeente Vught. De gemeente selecteert kandidaten en betaalt de opleiding voor de taxipas. Het taxibedrijf zorgt voor de arbeidsovereenkomst. Twee mooie succesformules.

7 Contactgegevens John van Gemert 06-13100512
Sascha van Vliet Mail; Tot ziens bij de netwerkborrel..


Download ppt "Gemeente Vught 27 maart 2013."

Verwante presentaties


Ads door Google