WELKOM!.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Berea’s 40 doelgerichte dagen
Advertisements

Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
Gezegend wie op God vertrouwt
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Kijk Wijzer! MEDIAGEBRUIK Tov We zullen samen bidden.
Evangelie der genade Vragen :
Nahum 2:5 5 Door de straten razen de wagens, ze jagen voort over de pleinen, ze zien eruit als fakkels, als bliksemschichten schieten ze voorbij.
Tussen Pasen en Pinksteren.
Zonde, de grootste vijand
VERBOND “opdat het u welga !”.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Ogen dicht, niet kijken! Bij schokkende beelden wil je soms even niet kijken Vanavond wordt die uitweg niet geboden: Kijk daar hangt Jezus, kapotgegeseld,
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Genezing!.
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
Zingen Vers 1 HEER, U doorgrondt mij van omhoog,
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
1. 1 En Hij (=Jezus) kwam Jericho binnen en ging erdoor. 2.
1 Johannes 1:9 Indien wij onze zonden belijden, (God) is getrouw en rechtvaardig, om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
WELKOM TOV’ERS.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Wijs of eigen-wijs.
WELKOM OP TOV!.
Thema voor vanavond is Gods leiding in ons leven en kiezen
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Woord van Leven Februari
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
1) Welkom jongeren en Children Asking !!
Wie is God voor jou?.
Leven zoals God het bedoelde?!
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © For the Shepherd Music/Universal Songs 1/4 CREATE IN ME A CLEAN HEART 389 Psalm 51:12-14 (Keith.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
HOF VAN EDEN Adam en Eva.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Openb. 4: Ik, Johannes, had een visioen. Er stond een deur open in de hemel. En een stem zei: ‘Klim hierheen op, dan laat ik je zien wat er hierna.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Preek Hebreeën 4:
Welkom in deze kerkdienst
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Welkom op TOV! Thema = Jong.
Niets zonder Gods zegen
"door één overtreding" Genesis 3 (deel II) 1.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Welkom op TOV!.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Startviering Technicum 1 september 2015 STA OP.
DE BERGREDE (4) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan,  wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
JAARTEKST 2016 Filippenzen 4:5b-7 GELOOF. Filippenzen 4:5b-7 De Heere is nabij. Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden.
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Het Roze Strikje Hoeveel hou je van haar... ? hou je van haar... ?
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
In God geloven Wat is geloven? Tot geloof komen Bestaat God? God laat Zich kennen.
Genesis 1:1-6:8 (5) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Hoeveel hou je van haar... ? Als je een vrouw bent, ben ik zeker dat dit je zal interesseren... En ben je een man, dan ken je zeker een vrouw die echt.
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
Welkom Voorganger: Ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: G. Lindenberg Organist: P. Buijnink Schriftlezingen: Genesis 3: 1 t/m 13.
Welkom in deze kerkdienst
Transcript van de presentatie:

WELKOM!

Bidden

KLEDING

Waarom dragen we kleding?

Genesis 1:31 En God zag al wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed Genesis 2:25 En zij waren beiden naakt, Adam en zijn vrouw, maar zij schaamden zich niet. er was geen sprake van kleding. Ze hadden het goed zonder. verhoudingen tussen elkaar zijn zó zuiver dat ze zonder schaamte ongekleed kunnen zijn.

Genesis 3 6 … en zij nam van zijn vrucht en at; en zij gaf ook wat aan haar man, die bij haar was, en hij at ervan. 7 Toen werden de ogen van beiden geopend en zij merkten dat zij naakt waren. Zij vlochten vijgenbladeren samen en maakten voor zichzelf schorten. 8 En zij hoorden de stem van de HEERE God, Die in de hof wandelde, bij de wind in de namiddag. Toen verborgen Adam en zijn vrouw zich voor het aangezicht van de HEERE God te midden van de bomen in de hof. 9 En de HEERE God riep Adam en zei tegen hem: Waar bent u? 10 En hij zei: Ik hoorde Uw stem in de hof en ik werd bevreesd, want ik ben naakt; daarom verborg ik mij.

onze ogen zijn ‘geopend’; we kijken met andere ogen naar elkaar (en God). Er is sprake van schaamte. Dat roept om bedekking. We zijn niet meer in staat om zuiver te kijken en denken over de ander in zijn/haar naaktheid, het geweten is niet meer rein. M.a.w.: we hebben de neiging om met verkeerde bedoelingen naar anderen te kijken en naaktheid ten kwade te gebruiken. Mensen voelen zich daarom open en bloot niet meer veilig bij elkaar. Verhoudingen / relaties zijn verstoord.

Genesis 3 21 En de HEERE God maakte voor Adam en voor zijn vrouw kleren van huiden en kleedde hen daarmee. De Heere zorgt voor kwetsbare mensen. God zag dat we bescherming nodig hadden in de vorm van lichaamsbedekking. Hij introduceert hier Zelf de eerste kleding. Beschermt ons mensen daarmee tegen onveilige blikken, kwade bedoelingen, zonde en schaamte en voorkomt zo dat verkeerde begeerten/verlangens worden opgewekt. Dit geldt voor jezelf en de ander! Dragen van kleding is dus een instelling van Hem.

Welke boodschap zend je uit met de kleding die je draagt? OF MET ANDERE WOORDEN Hoe presenteer/profileer jij jezelf?  We hebben eens op jullie hyves en facebook gekeken

Filmpje

Reageer eens…? Wat vindt je hiervan? Ben je zo merk-waardig? Bescherm je zo jezelf en anderen?

Hoe zien jouw (profiel)foto’s eruit? Bescherm jij jezelf en anderen? Ben jij je merk waardig? Is het zichtbaar/merkbaar dat je van Christus bent en bij Hem hoort?

Psalm 119:5 Waarmede zal de jongeling zijn pad, Door ijdelheen omsingeld, rein bewaren? Gewis, als hij het houdt naar 't heilig blad. U zoekt mijn hart; mijn oog blijft op U staren; Laat mij van 't spoor, in Uw geboon vervat, Niet dwalen, Heer'; laat mij niet hulp’loos varen.

Create in me a clean heart, o God, And renew a right spirit within me Create in me a clean heart, o God, And renew a right spirit within me. Create in me a clean heart, o God, And renew a right spirit within me. Cast me not away from Thy presence, o Lord, And take not Thy Holy Spirit from me. Restore unto me the joy of Thy salvation, And renew a right spirit within me.