2000 X (1,06) 3 = 2.382; 2.382 - 500 = 1.882; 1.882 X (1,06) 2 = 2.114,65; 2.114,65 + 1.000 = 3.114,65 (PER 1/1 2006); 3.114,65 X (1,05) 3 = € 3.605,60.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
H5 Financiële Rekenkunde
Advertisements

H3 Wat doe je met je geld Onderscheid tussen verschillende soorten uitgaven, om een goede begroting te kunnen maken Verschillende vormen van sparen en.
Het Biersprookje of hoe werd Overgenomen door de Amerikanen *
Rembrandt.
§ 27.2: De staat van baten en lasten
VERZEKEREN.
H 14: Enkelvoudige interest
H 15: Samengestelde interest
Feestmarkt vrijdag 1 juni 2012
Havo5 WA Extra opgaven.
Geesten Ze zijn overal om ons heen... Geloof je het niet???
Beelden storm.
Hoofdstuk 3: Wat doe je met je geld?
Opdracht: ‘Tel uit je winst’
Klaas koopt een bank voor in de winkel, waarop mensen kunnen zitten
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Wat moet je leren: Heel hoofdstuk 3, behalve paragraaf 5
Hoofdstuk 6 - Boekhouden
De Eiffeltoren en de Mona Lisa
Welvaartsverlies Pareto-efficiëntie.
Anne-Frank.
MARKUS 2 vers 1 t/m 12 Toen Jezus enkele dagen later terugkwam in Kafarnaum, werd bekend dat Hij weer thuis was. Er stroomden zoveel mensen toe, dat er.
In het jaar 2007 kon je dit kopen voor €100: In het jaar 2012 kon je dit kopen voor €100: Koopkracht = Het geld wordt minder waard.
Bezoek een tv studio opname met publiek JENSEN. OPDRACHT Op 17 april 2013 zijn Lisa, Elllen, Kylie, Kimberly, Vanja en ik naar Weesp afgereisd om een.
De steenhouwer Bewerkt door Toon, Brent en Arto Niveau 6.
Economie H3b 26 maart  Bespreken SO  Vragen over stof?  Laatste kans op vakhulp.
H16: Renten H 16 gaat over renten. Wat is het verschil met H 15?
Herhaling Examenstof M&O
Interbellum en Vrede van Versailles.
Middeleeuwen: Monniken en Ridders
Herhaling Examenstof M&O
ADMINISTRATIEVE VEREENVOUDIGING Forfaitaire kosten / Standaardkosten.
Paragraaf 11 De Japanse bezetting.
H 36 (Havo)/H 43 (Vwo): Rentabiliteit
Samenvatting Wat moet je leren/ oefenen? Heel hoofdstuk 2
Lesplanning – paragraaf 7 blz. 38
Afschrijving aanschafprijs : levensduur kapitaalgoedlevensduuraanschafprijsjaarlijkse afschrijvingen oven8 jaar € 8000 A ijskast6 jaar B € 300 frituur.
Lesplanning Binnenkomst Intro Vragen huiswerk Uitleg docent 2.2
Wat moet je leren: Heel hoofdstuk 3, behalve paragraaf 5
Pietje heeft op 1 januari 2008 een bedrag van € 400 op een spaarrekening gezet. De rente is 3,5%. Hij laat de rente op de rekening staan. Op 1 januari.
Blz Prioriteiten stellen betekent dat je de belangrijkste dingen eerst koopt/ betaalt. Huishoudelijke uitgaven zijn producten die je vaak koopt,
Lesplanning – paragraaf 7 blz. 38 Binnenkomst Intro Vragen huiswerk Uitleg docent Zelfstandig werken, met radio?? Afsluiting van de les. Lokaal verlaten.
Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Dagboek van een vrouw.
Samengestelde interest
Het meisje dat ging biechten bij de priester.
Hoe groot is die eigenlijk?

Welke keuze maak jij voor jezelf?
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Gebruik grafische rekenmachine bij M&O via de TVM-solver
Mijn verjaardag..
Samenvatting hoofdstuk 1
1 Algemene Ondernemersvaardigheden (AOV)
De legende van de partyhut
Algemene Ondernemersvaardigheden
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
§2.1 Hoe betaal je? In deze PowerPoint-presentatie leer je over:
Stage bij “Het Licht”. Mijn stage bij “Het Licht” begon een beetje rommelig want ik kreeg op het laatste moment te horen dat ik mijn stage bij een ander.
Een wijze les voor jullie:
Eén stem per afgevaardigde zul je bedoelen 600 burgers & boeren
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Rekenen met rente Jnw, september 2015.
Mopje… Ontwerp: Wsbrd Ontwerp: Wsbrd. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd.
Domein Verhoudingen 11 Rente van spaartegoeden 2 Rente van spaartegoeden Als je geld op een spaarbankrekening stort en voor langere tijd laat staan,
Interest berekeningen
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
(Bijna) iedereen doet het
Transcript van de presentatie:

2000 X (1,06) 3 = 2.382; = 1.882; X (1,06) 2 = 2.114,65; 2.114, = 3.114,65 (PER 1/1 2006); 3.114,65 X (1,05) 3 = € 3.605,60 (EINDBEDRAG). PER SALDO GESTORT = = 2500  RENTE = 3.605, = € 1.105,60. Iemand zet op 1 januari 2001 een bedrag van € op een spaarrekening tegen een rentepercentage van 6% per jaar. Op 1 januari 2004 neemt hij een bedrag op van € 500. Op 1 januari 2006 wordt er € bijgestort. De rentevoet wordt per 1 januari 2006 verlaagd naar 5%. De rente blijft op de spaarrekening staan. Bereken het totaalbedrag dat op 1 januari 2009 na rentebijschrijving op de spaarrekening zal staan. Bereken het bedrag aan rente dat over de gehele periode ( ) wordt ontvangen. Iemand zet op 1 januari 2001 een bedrag van € op een spaarrekening tegen een rentepercentage van 6% per jaar. Op 1 januari 2004 neemt hij een bedrag op van € 500. Op 1 januari 2006 wordt er € bijgestort. De rentevoet wordt per 1 januari 2006 verlaagd naar 5%. De rente blijft op de spaarrekening staan. Bereken het totaalbedrag dat op 1 januari 2009 na rentebijschrijving op de spaarrekening zal staan. Bereken het bedrag aan rente dat over de gehele periode ( ) wordt ontvangen.

ROB, JAN EN JEROEN BETALEN 15% VAN ( ) = € 600. DE VADER VAN JOCHEM BETAALT DE HELFT VAN DIT BEDRAG: € 300. DAN MOET JOCHEM = € BETALEN. HIJ HEEFT MAAR € 500 SPAARGELD EN MOET DUS = € VAN ZIJN VADER LENEN. Jan de Bont is met drie medestudenten, Rob, Jochem en Jeroen, een zaterdagavond in Nijmegen uitgeweest. Zaterdagnacht om drie uur kwamen ze uit het laatste café op de Grote Markt. Ze waren behoorlijk aangeschoten. De Grote Markt werd op dat moment opnieuw bestraat met zware Belgische kinderkoppen. Achteraf wisten ze niet meer wie er het eerst mee begonnen was, maar op een gegeven moment was er een wedstrijdje ontstaan wie van hen het verst met die keien kon gooien. Het moest wel mis gaan. Jochem was blijkbaar sterker dan hij dacht en hij gooide per ongeluk een kei dwars door de ruit van het café dat ze net verlaten hadden. De eigenaar kwam direct naar buiten en er zat niets anders op dan de schade te betalen. Een paar dagen later kreeg Jochem een rekening van € Ze besloten dat Jochem het grootste deel van het bedrag moest betalen, maar omdat ze elkaar hadden opgejut zouden de andere drie ook een deel van de schade op zich nemen. Rob, Jan en Jeroen zouden 15% van hun spaargeld bijleggen. Jochem moest de rest betalen. Toen de vader van Jochem van de overeenkomst tussen de vrienden hoorde, besloot hij de helft van het bedrag dat de drie vrienden samen zouden bijleggen, te betalen. Jochem moest zo nodig zijn hele spaargeld aanspreken en het eventuele tekort kon hij bij zijn vader lenen. Bereken het bedrag dat Jochem van zijn vader moet lenen Jan de Bont is met drie medestudenten, Rob, Jochem en Jeroen, een zaterdagavond in Nijmegen uitgeweest. Zaterdagnacht om drie uur kwamen ze uit het laatste café op de Grote Markt. Ze waren behoorlijk aangeschoten. De Grote Markt werd op dat moment opnieuw bestraat met zware Belgische kinderkoppen. Achteraf wisten ze niet meer wie er het eerst mee begonnen was, maar op een gegeven moment was er een wedstrijdje ontstaan wie van hen het verst met die keien kon gooien. Het moest wel mis gaan. Jochem was blijkbaar sterker dan hij dacht en hij gooide per ongeluk een kei dwars door de ruit van het café dat ze net verlaten hadden. De eigenaar kwam direct naar buiten en er zat niets anders op dan de schade te betalen. Een paar dagen later kreeg Jochem een rekening van € Ze besloten dat Jochem het grootste deel van het bedrag moest betalen, maar omdat ze elkaar hadden opgejut zouden de andere drie ook een deel van de schade op zich nemen. Rob, Jan en Jeroen zouden 15% van hun spaargeld bijleggen. Jochem moest de rest betalen. Toen de vader van Jochem van de overeenkomst tussen de vrienden hoorde, besloot hij de helft van het bedrag dat de drie vrienden samen zouden bijleggen, te betalen. Jochem moest zo nodig zijn hele spaargeld aanspreken en het eventuele tekort kon hij bij zijn vader lenen. Bereken het bedrag dat Jochem van zijn vader moet lenen