De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe groot is die eigenlijk?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe groot is die eigenlijk?"— Transcript van de presentatie:

1 Hoe groot is die eigenlijk?
VGDN Pensioen achterstand Hoe groot is die eigenlijk?

2 Waar staan we nu na acht jaar?
Het uitgangspunt: VGDN Ten tijde van de introductie van het huidige systeem in 1996 werd ons verteld: We zouden een prima waardevast*/ pensioen krijgen zoals in Nederland gebruikelijk. DuPont Nederland zal zich inspannen om de relatieve waarde van de ingegane pensioenen te handhaven. Periodiek zal de positie van deze pensioenen worden onderzocht en, indien noodzakelijk, worden aangepast **/. DuPont wil zich altijd positief meten met de progressieve bedrijven in Nederland (z.g. 25% frame companies). Waar staan we nu na acht jaar? Een gepensioneerde bij DuPont heeft vergeleken met andere gezonde bedrijven in Nederland samen met DOW de slechtste indexatieregeling van Nederland en dat al acht jaar lang. Van een waardevast pensioen is geen sprake. */ Waardevast = verder leven op bestedingsniveau dat u gewend was. Bron: DuPont Pensioenkrant van 02/96. **/   bron: blauw boekje 15/3/96.

3 Aannames bij de berekeningen:
VGDN Stel laag: € ,00 DP-pensioen per jaar, Stel hoog: € ,00 DP-pensioen per jaar, Stel aanvang pensioen per: 1 januari 2001, Stel peildatum op: 1 januari 2009, 8 jaar later, Neem de inflatie van het CBS en pas die toe, Neem de rente volgens CBS en pas die toe op de bedragen die we zouden hebben moeten krijgen. Rente gesteld op ca. inflatie percentage. Dit is simplificatie.

4 In geval van een DP-pensioen van € 5.000,00 per jaar:
VGDN Opmerkingen: Per jan ‘07 is rekening gehouden met een eenmalige indexatie. Er is van het tekort € 1000 afgetrokken per 1 jan ‘07 vanwege het eenmalige extra in maart 2006. Voor het gemak is de rente gelijk gesteld aan de inflatie. Dit is een benadering. Conclusie: Bij een pensioen van € per jaar is uw tekort in acht jaren tijd ruim € 6.000,00.

5 In geval van een DP-pensioen van € 30.000,00 per jaar:
VGDN Opmerkingen: Per jan ‘07 is rekening gehouden met een eenmalige indexatie. Er is van het tekort € 1000 afgetrokken per 1 jan ‘07 vanwege het eenmalige extra in maart 2006. Voor het gemak is de rente gelijk gesteld aan de inflatie. Dit is een benadering. Conclusie: Bij een pensioen van € per jaar is uw tekort in acht jaren tijd ruim € ,00.

6 een pensioenjaar kwijt.
Voor een gepensioneerde bij DuPont geldt: In acht jaar tijd ruim een pensioenjaar kwijt.

7 VGDN i. g. v. €

8 VGDN i. g. v. €

9 een pensioenjaar kwijt !
Dus: VGDN In acht jaar tijd een pensioenjaar kwijt !


Download ppt "Hoe groot is die eigenlijk?"

Verwante presentaties


Ads door Google