De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Boekbespreking van: Mitch Slemmer
Advertisements

De vier knagers in het wilde westen. Gemaakt door Marrit de Haan
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Briefjes ter attentie van de melkboer
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
De kopjes Waarom ik het hier over houd Hoe heet het boek
Woorden en tijd.....
De Slippertjes.
Klassiek ballet Voorschool en groep 1-2 St. Louis Ballet School: Ballet 1-2 Recital en Yahoo! Video.
Harry Potter en de Geheime Kamer
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Luna.
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
Wiebel Kees Nik’s boekbespreking 25 okt 2007 Inhoud: 1. Titel,
Mees Kees een pittig klasje
Gemaakt door: Lisanne de Haan
Welkom.
Ik voel me zo alleen !.
Welke boeken kies ik voor mijn kinderen?
Kolonialisme Kolonialisme is eigenlijk een kolonie, dat is een stuk grondgebied buiten het oorspronkelijke grondgebied soms overzee. West Europese landen.
CULTUREEL KAPITAAL ?????? Je eerste keer weet je niet wat je te wachten staat om dat je het niet kent. De eerste keer dat ik naar het toneel ging was.
Boekbespreking van Levi Steevensz 12 Mei 2009
Mijn boekbespreking gaat over
Boekbespreking van León.
MAX de gelukkigste hond van de wereld
Terugblik op de Toermalijn
Kijk niet in de spiegel. Boekbespreking van Romy Vonk
Boekbespreking Dylan (Meester Frank)
De avonturen van Kapitein Onderbroek
Boekverslag: Koen Kampioen en het grote toernooi
Boekbespreking van: Damon Dekker.
Gemaakt door:Lisanne de Haan
De dikke bende van De Korenwolf
Boekbespreking van: Dewi vd Horst.
WELKOM OP TOV!.
Sjakie en de chocoladefabriek
De rode tandem Bewerkt door:Yenthe, Keyani, Lore en Ellen Niveau 8 Les 9 1.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Foto 1 Lucia kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat ze bevalt van een kindje.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Vier broers verlieten het ouderlijk huis om te gaan studeren.. Alle vier werden succesvolle, welgestelde dokters en advocaten..
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Lesmateriaal van: Kind en Hond Lesmateriaal van: © Tinley 2013.
De koning en de arme violist.
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
Onze 4 adoptiekinderen -Shrinath - Togon - Usha - Marcela SAC (Stichting Actie Calcutta) zet zich sinds 1968 in voor kansarme kinderen in India. Het doel.
Marloes Waterschoot Klas 3D
Fantasie Gemaakt door Kristie!.
Het leukste verhaal van cars.. Morgen is het het belangrijkste race van het jaar. Daar moet ik naar toe.
Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015.
Casper het spookje..
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Het derde thema van het project gaat deze zondag over getrouwd zijn. Veel sprookjes eindigen met “En ze leefden nog lang en gelukkig”, maar voor getrouwde.
Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:
‘Mixed up piles’.
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Met een gebogen hoofd zit Carmen aan tafel met haar boek. Met een moeilijk gezicht kijkt ze naar de opdrachten voor zich. Over een paar weken is haar.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Onderwerp Ik heb dit onderwerp gekozen? Omdat ik het zelf heb. En omdat het mij interesseert. En omdat ik het belangrijk vind dat jullie het ook weten!
Don Quichot – Pablo Picasso Tableau Vivant. Don Quichot Het verhaal.
Divergent Schrijver: Veronica Roth Uitgeverij: van Goor Jaartal: februari 2014 Bladzijden: 348.
Werk aan de winkel. Bankrekening openen Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Veel van mijn vrienden hebben een bankrekening. Mijn ouders vinden dat.
Ik ben Martijn en ik droom er van om later bij PSV te voetballen omdat het de beste club van Nederland is.
Transcript van de presentatie:

De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010

Peter Vervloed is de schrijver van het boek De paal in.

Mijn boekbespreking gaat over: De paal in. Waarom ik dit boek heb gekozen? Het boek leek mij leuk en spannend en ik vond de voorkant grappig. De schrijver is Peter Vervloed en de tekeningen zijn van Rene van Halderen. Het boek gaat over; Baki’ s ouders hebben zorgen. Ze hebben niet genoeg geld om van te leven. Samen met zijn vriend Toomis bedenkt Baki een plan. Ze gaan optreden als straatzangers. Helaas trekt het paalklimmen meer toeschouwers.

Nu wil ik iets over de schrijver vertellen: Peter Vervloed is geboren op 3 mei 1951 in Schoonhoven. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen en woont nu in Udenhout. Drie dagen in de week geeft hij les op een basisschool. De boeken van hem spelen vaak af in Indonesië omdat zijn vrouw daar vandaan komt. Zijn boeken gaan vaak over armoede. Hij kreeg in 2002 de Makkelijk Lezen Trofee omdat zijn verhalen duidelijk zijn geschreven en niet zo moeilijk zijn maar wel heel spannend.

Nu zal ik vertellen waar het boek over gaat: Het boek gaat over het jongetje Baki die helpt om zijn zusje Ayoena naar school te laten gaan. Op de school van Baki is het verplicht om een uniform te dragen. Baki’s ouders hebben geen geld om er één te kopen voor zijn zusje want zijn vader heeft geen werk meer. Ze hebben nog net genoeg geld om eten te kopen. Baki verzint een plan om samen met zijn beste vriend Toomis geld te verdienen om zo een uniform voor zijn zusje te kopen. Ze gaan opreden als straat muzikanten om zo geld te krijgen van toeristen. Baki gaat zingen en Toomis gaat spelen op zijn fluit. Er is een groot feest op het schoolplein en daar gaan ze optreden. De mensen lopen hun voorbij en kijken alleen naar het paal klimmen omdat daar mooie prijzen zijn te winnen zoals en cd speler. Een toerist blijft wel staan en zegt tegen de jongens dat ze misschien beter kunnen gaan paal klimmen en mochten ze de cd speler winnen dan zou hij hem kopen zodat ze het geld konden verdelen. Baki en Toomis maken een plan. Toomis gaat als eerste de paal in om zo zoveel mogelijk olie van de paal af te wrijven met zijn lichaam zodat Baki er beter in kan gaan klimmen.

Dan is Baki aan de beurt om de paal in te klimmen en zo de cd speler, die boven in de paal hangt te pakken. Baki klimt en klimt. Zijn armen doen pijn maar hij wil heel graag die cd speler te pakken krijgen zodat hij geld heeft om een uniform te kopen voor zijn zusje. Hij grijpt de cd speler maar op dat moment verliest hij zijn kracht en valt met de cd speler in zijn handen uit de paal. De toerist ziet het gebeuren en rent naar de paal en kan nog net Baki opvangen in zijn armen. Gelukkig is er niets met Baki aan de hand en kan hij de cd speler verkopen aan de toerist. Hij is erg blij met zoveel geld en de vriendjes delen het samen. Omdat de toerist vroeger ook in Indonesië heeft gewoond wil hij graag mee naar het huis van Baki. Daar vertellen ze hun hele verhaal aan de ouders van Baki en die zijn heel trots op hun zoon. De toerist gaat daarna weg en staat nog even te babbelen met Baki’s moeder in de keuken. de volgende morgen als Baki wakker wordt staat de cd speler naast zijn bed

De toerist heeft hem als verassing achter gelaten voor Baki. Dit verhaal heeft een happy end omdat Baki er toch voor gezorgd heeft dat zijn zusje Ayoena een kostuum kan kopen en zo toch naar school kan gaan. Nu wil ik nog een stukje gaan voorlezen uit het boek. Ik lees dit stukje voor omdat ik dit heel spannend vond. Dit is het einde van mijn boekbespreking.

Zijn er nog vragen? zijn er nog vragen?