Herders of HERDER.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Hoort Jezus onze gebeden wel?
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Door Rosa en Elise !!. Door Rosa en Elise !! Oh, denneboom! O, denneboom O, denneboom Wat zijn je takken wonderschoon Ik heb je laatst in 't bos zien.
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Het dak eraf Marcus21-12.
de genezing te Bethesda
Psalm 63:1-2 Een psalm van David, toen hij in de woestijn van Juda was. O God, Gij zijt mijn God, U zoek ik, mijn ziel dorst naar U, mijn vlees smacht.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Ik leg mijn leven af.
God en ons.
Er was een tijd dat velen ontzet waren: zijn verschijning was onmenselijk geschonden, en zijn uiterlijk had niets meer van een mensenkind. Maar eens.
Zegen & vloek deel II.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
GEZEGEND nieuwjaar! wat is dat?.
"in geen ding bezorgd" 1.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
De Ben Adam Psalm 8.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
1 donderdag 7 maart 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 5 donderdag 7 maart 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 5.
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Op Zijn Woord. At His Word.. Lucas 1: In de zesde maand nu werd de engel Gabriel van God gezonden naar een stad in Galilea, genaamd Nazaret, 27 tot een.
Gods geschenk vindt altijd zijn plaats!
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Help, ik heb hulp nodig!. Help, ik heb hulp nodig!
Beloofd is beloofd.
Wie nodig je als eerste uit?
Welkom op TOV!.
Exodus hoofdstuk 12 “ Het Pesach lam” 1 De HEERE nu had tot Mozes en tot Aaron in het land van Egypte gesproken, zeggende: 2 Deze zelfde maand zal u.
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
God is trouw Hij gaf zijn woord
Wat bent u waard? Verandering van binnenuit Raamsdonksveer
En plotseling voegde zich bij de engel een groot hemels leger dat
Genade schenken 1.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
1 2 oktober 2014 Rijnsburg 2 oktober 2014 Rijnsburg.
De vreugde van de HEERE.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
DE DRIE GERICHTSTRONEN ( vindt plaats vóór de Grote Verdrukking )
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
In Uw licht zien wij het Licht
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Kerstnachtdienst Waarom kerst? Voorganger:ds. A. Elverdink Muzikale medewerking:New Creation.
1-ste maand 14-de Pascha 15-de onge- zuurde broden eerste- lings- schoof 3-de maand weken- feest 7-de maand 1-ste bazuin- geschal 10-de verzoen- dag 15-de.
Kom hoger #1. Jozua Terwijl zij nu voor Israel vluchtten en zij juist op de helling van Bet- choron waren, wierp de HERE uit de hemel grote stenen.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Verslaving.
SMS bijbel-leesrooster Psalm 53:1-7. Voor de koorleider. Op: Machalat. Een leerdicht van David. De dwaas zegt in zijn hart: Er is geen God. Zij bedrijven.
Welkom in de samenkomst
De Heiland Uw Heiland.
Van boven bekeken Mind of Christ Want wie kent de zin des Heren, dat hij Hem zou voorlichten? Maar wij hebben de zin van Christus. (Jes.55:9)
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
Lukas 2:10-12 ‘Betlehem’ 10 De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen:
Het waarachtige licht dat ieder mens verlicht was komende in de wereld eerste hoofdstuk van het evangelie van johannes vers acht.
De goede Herder Pinkstergemeente de Schuilplaats Spijkenisse, 3 juli b PGS De goede Herder / 1 van van 9.
Blok III Jezus, Gods Zoon
Transcript van de presentatie:

Herders of HERDER

Lucas 2: 8 En er waren herders in diezelfde landstreek, die zich ophielden in het veld en des nachts de wacht hielden over hun kudde. 9 En opeens stond een engel des Heren bij hen en de heerlijkheid des Heren omstraalde hen, en zij vreesden met grote vreze. 10 En de engel zeide tot hen: Weest niet bevreesd, want zie, ik verkondig u grote blijdschap, die heel het volk zal ten deel vallen:

Lucas 2: 11 U is heden de Heiland geboren, namelijk Christus, de Here, in de stad van David. 12 En dit zij u het teken: Gij zult een kind vinden in doeken gewikkeld en liggende in een kribbe. 13 En plotseling was er bij de engel een grote hemelse legermacht, die God loofde, zeggende: 14 Ere zij God in den hoge, en vrede op aarde bij mensen des welbehagens.

Jesaja 53: 7 Hij werd mishandeld, maar hij liet zich verdrukken en deed zijn mond niet open; als een lam dat ter slachting geleid wordt, en als een schaap dat stom is voor zijn scheerders, zo deed hij zijn mond niet open.

Weest niet bevreesd, want zie, ik verkondig u grote blijdschap, die heel het volk zal ten deel vallen:

Psalm 23: 6 Ja, heil en goedertierenheid zullen mij volgen al de dagen van mijn leven; ik zal in het huis des HEREN verblijven tot in lengte van dagen.

Johannes 10 11 Ik ben de goede herder Johannes 10 11 Ik ben de goede herder. De goede herder zet zijn leven in voor zijn schapen;

12 maar wie huurling is en geen herder, wie de schapen niet toebehoren, ziet de wolf aankomen, laat de schapen in de steek en vlucht (en de wolf rooft ze en jaagt ze uiteen)

13 want hij is een huurling en de schapen gaan hem niet ter harte.

14 Ik ben de goede herder en Ik ken de mijne en de mijne kennen Mij,

15 gelijk Mij de Vader kent en Ik de Vader ken, en Ik zet mijn leven in voor de schapen.

Jesus' reputation is made when He's in the presence of sinners Jesus' reputation is made when He's in the presence of sinners. Jesus' reputation isn't hurt by sinners, it's made in the presence of sinners. De reputatie van Jezus wordt gemaakt in de aanwezigheid van zondaars. De reputatie van Jezus wordt niet beschadigd door zondaars, het wordt gemaakt in de aanwezigheid van zondaars.

They have to depend on someone leading them They have to depend on someone leading them. And they cannot lead one another. They just won't do it. And that goes to show me one thing; if we are likened to sheep in God's heritage, then we cannot lead one another. We are helpless. And we've got to depend on the great Shepherd of the sheep, the Lord Jesus. Zij moeten voor leiding op iemand anders vertrouwen. En zij kunnen elkaar niet leiden. Ze zullen het eenvoudigweg niet doen. En dat laat mij één ding zien, als wij worden vergeleken met schapen in Gods erfdeel, dan kunnen we elkaar niet leiden. Wij zijn hulpeloos. En moeten we vertrouwen op de grote Herder van de schapen, de Here Jezus.

Jesaja53: 6 Wij allen dwaalden als schapen, wij wendden ons ieder naar zijn eigen weg, maar de HERE heeft ons aller ongerechtigheid op Hem doen neerkomen.