T sagrada familia sagrada familia.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gemaakt door : Randy²¹ en Lorenzo ²¹
Advertisements

Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Haar moeder, de Koningin, noemde men Ze woonde in een klein landje en haar vader was Er was eens een wondermooie prinses en ze noemden haar... Ze woonden.
Feodalisme en het hofstelsel
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Guillotine.
GOEDE BAAS.
IJsje is het zachtste beertje van de hele wereld. Voel maar in het boek!
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
“Een reis naar Licht”.
Oorspronkelijk werd dit reeds rondgestuurd als een Word document.
Hoofdstuk 3: Steden en Kathedralen deel 2
Reisbureau IDM reizen Lloret de mar Blanes Malgrat de mar Barcelona
Spreekbeurt van Sam Spaargaren
De Olympische spelen De Olympische Spelen zijn een soort sport festival die om de vier jaar wordt gehouden. Je hebt er veel verschillende sporten. Zoals:
Geesten Ze zijn overal om ons heen... Geloof je het niet???
Beelden storm.
Lagoonia Je vliegtuig is neergestort op een eiland in de Stille Zuidzee en je bent een van de overlevenden. Zult u in staat om andere overlevenden te vinden,
De Slippertjes.
Portfolio Website Tim Klijn Klas: MBI m1 Datum: 21 november 2007
Op een dag wordt de leider van een bekende politieke partij helaas op straat door een vrachtauto aangereden en hij overlijdt ter plekke. Zijn ziel komt.
Ga rustig zitten, kijk, luister en geniet Heerlijk, zo’n wandeling in het bos….
Reisverslag Spanje Gemaakt door Dagmar, Ilse en Jellina.
Een nieuwe tijd begint (ongeveer van ).
Hij laat de ingreep doen en verlaat overgelukkig het ziekenhuis.
COLUMBUS.
Een romantisch sprookje
De Eiffeltoren en de Mona Lisa
DE olympische spelen..
Kloosters & kathedralen
Gaudi door: Max Eijkenboom.
Trix en Lex Niveau 6 Bewerkt door Jeff, Liesl en Robin
De ontwikkeling van Het Christendom..
De Sagrada Familia Antoni Gaudi.
gemaakt door: Eshan-joshua & Priya
Goedemorgen.
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Dagboek van een vrouw.
Mijn klas (4 Havo) heeft op 11 oktober parijs bezocht, in deze presentatie laat ik foto’s zien en recensies. Gemaakt door Gilian Sanders 4hna.
Foto 1 Lucia kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat ze bevalt van een kindje.
Daar was de heks bezig de vogels in hun zevenduizend kooien te voeren.
Mijn verjaardag..
KROKETTEN Voorzitter; Senem Ontwerper; Devin Notulist; Dianne Materiaal; Fabian.
Voor de buurt door de buurt De Linie vormt een klein wooneiland in een zich snel ontwikkelende omgeving. Gebouwen blijven verrijzen om ons heen en we mogen.
Tijd van steden en staten ( n. Chr.)
Sint-Maarten.
Uitleg persoonsvorm (pv)
Marloes Waterschoot Klas 3D
Rusische Kerken Klik om door te gaan MOZART « Ave verum »
Paragraaf 1.4 Leven van de landbouw.
Herinneringskamp Westerbork
Welkom in de samenkomst. Handelingen 3 Handelingen 3 1. Op een middag, omstreeks drie uur, het Joodse gebedsuur, gingen Petrus en Johannes naar de tempel.
Sagrada Familia Spaans wereldwonder.
Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015.
THE LION KING The Musical. Musical  In december 2012 ben ik in London naar de musical ‘The Lion King’ geweest. Ik was er een aantal jaren daarvoor ook.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Door gebruik te maken van alle nieuwe technologieën met betrekking tot de vruchtbaarheid lukte het een 75 -jarige vrouw een baby te baren.
Het kost niets om dit te lezen.... het kost niets om te proberen !!! Te kijken maar doorlezen tot het einde het kost niets om te proberen !!! Te kijken.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
PCNHCB PRESENTS : PC & Netwerk Help center Brabant Microsoft Office 2013 Powerpoint.
Opkomst van machtige vorsten 1.4. Vorsten brengen een scheiding aan tussen Kerk en Staat Tot de dertiende eeuw dachten de meeste Europeanen dat God maar.
Wat zijn verwijswoorden en hoe gebruik je die?
Dominee of schilder Vincent van Gogh werd in 1853 geboren in Zundert, een dorpje in Brabant. Vincent was eerst dominee, hij was erg gelovig. Op 27 jarige.
Deze les: Chinese keizers Kleding vandaag
Ogo op de Achthoek Klik bij elke dia om verder te gaan!
Sagrada Familia Spaans wereldwonder.
Antoni Gaudi.
Transcript van de presentatie:

t sagrada familia sagrada familia

hoofdstukken naam 1 Sagrada familia 2 Het is geen gezin 3 Torens 4 weetjes 5 Antoni gaudi 6 pelgrims 7 Het idee 8 het idee van de sagrada familia 9 gaudi 10 plattegrond 12 donker 13 Het eind

Sagrada familia De is het absolute hoogtepunt in Gaudís werk. Het valt bijna niet voor te stellen hoe de man op het idee kwam om dit gebouw neer te zetten. Je kan er een uur naar kijken en iedere minuut ontdek je wel weer iets nieuws. Ga op een bankje in het tegenoverliggende plantsoen zitten en laat dit architectonisch hoogstandje op je inwerken. Laat je daarbij zeker niet storen door de hordes fotograferende Japanners. Goed kijken dus. Het is geen gebouw waar je even snel een fotootje van neemt en weer verder trekt. Gaudí gebruikte een complex stelsel van touwtjes en gewichten om er achter te komen hoe hij de fundering en de pilaren in de kerk diende te plaatsen. De eerste steen werd in 1883 gelegd en Gaudí was toen nog veertig jaar bezig om het ontwerp aan te passen. In 1926 kwam daar een abrupt einde aan, toen hij werd geschept door een tram en overleed. De kerk is momenteel nog steeds niet voltooid. Er is geen geld. Dat moet er wel komen en daarom worden steeds investeerders gezocht. De entreegelden van de kerk worden gebruikt om de bouw te financieren.

Het is geen gezin de sagrada familia is geen gezin het is een gebouw. Het is een mooi gebouw en groot . de sagrada familia is ongeveer pas in 2030 klaar.

De elegante torens zijn bekroond met keramieken pinakels Twaalf van de achttien geplande torens verwijzen naar de 12 apostelen. De vormgeving van deze torens vertonen gelijkenis met een bisschopsstaf en een mijter. Op deze wijze is gesymboliseerd dat de bisschoppen ontstonden naar het voorbeeld van de apostelen. De andere torens zijn gewijd aan de vier evangelisten, Maria en Christus.

Weetjes

Antoni gaudi Antoni Gaudí's ontwerpen Een jaar later, de modernistische architect Antoni Gaudí nam als lead architect op de leeftijd van 31. Vanaf dat moment is, Gaudí wijdde het grootste deel van zijn leven aan de bouw van de kerk. In plaats van het vasthouden aan de oorspronkelijke plannen, Gaudí het ontwerp drastisch veranderd. De neo-gotische stijl plaatsgemaakt voor Gaudí's handelsmerk modernistische stijl, die was gebaseerd op de formulieren vinden in de natuur. Toen hij stierf in 1926 alleen Een gevel (nativity de gevel), een toren, de apse en de crypte werden afgewerkt. Omdat Gaudí was voortdurend improviseren en het veranderen van het ontwerp tijdens de bouw gaande was, verliet hij enkele ontwerpen en modellen. En de meeste van deze werden vernietigd tijdens de burgeroorlog in 1936.

Pelgrims Veel mensen gaan op pelgrimstochten naar de sagrada familia. het is een pelgrims plaats mense gaan daar elk jaar een keer heen.

Het idee Het idee van dit gebouw, waarvan de bouw langer duurde dan het leven van een of meerdere architecten, is hetzelfde als dat van de grote kathedralen en kerken uit de middeleeuwen. Wat Gaudi verwezenlijkt in de Sagrada Familia, evenals zijn toelichtingen bij dit werk, vorm een belangrijk corpus van architectuurtheorie dat de moeite waard is om te bestuderen. Hoewel Gaudi de meeste gebouwen die hij ontwierp ook wilde beëindigen, zou hij de voltooiing van de Sagrada Familia niet meemaken.

het ontwerp van de sagrada familia Dit is het ontwerp Van de sagrada Familia. Gaodi is de ontwerper En de verzinner van de Sagrada familia.

gaudi overlijden Op 7 juni 1926 werd Gaudí tijdens een wandeling aangereden door een tram Hoewel hij erg bekend was, kenden weinigen hem van gezicht. Taxichauffeurs weigerden het sjofel geklede slachtoffer naar het ziekenhuis te brengen. Drie dagen later overleed hij. Zijn begrafenis op de 12e was een belangrijke gebeurtenis: de rouwstoet was wel een kilometer lang. Hij ligt begraven in de crypte van de Sagrada Familia.

Plattegrond

donker Dit is de sagrada in Het donker de tore Is dan nog niet af Maar wel al mooi

het einde Door damian.v. anne.m.