De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gaudi door: Max Eijkenboom.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gaudi door: Max Eijkenboom."— Transcript van de presentatie:

1 Gaudi door: Max Eijkenboom

2 Inhoud Biografie Werk Geboorte / sterfdatum Woonplaats Studie / beroep
Casa Batlló Sagrada Família

3 Inleiding Toen ik in Barcelona kwam viel mij op dat er een gebouw anders was dan de andere. Ik vroeg me iets af van wie dit gebouw zou zijn? Ze zeiden me dat Gaudí dit had gemaakt.

4 Biografie Antoni Gaudí
Gaudí werd geboren op 28 juni 1852 in Reus Gaudi had als kind al veel last van reuma maar kon toch goed tekenen Hij verhuisde in 1869 naar Barcelona samen met zijn broer Francesc Hij stierf in 1926 bij een tram ongeluk

5 Studie en beroep gymnasium aan de kloosterschool van de paters Escolapios in Reus In gaat Gaudi naar de hogeschool voor architectuur in Barcelona. Zijn broer Francesc die Gaudi financieel hielp, sterft in Om zijn studie nog te kunnen betalen gaat Gaudí bij bouwmeesters werken onder andere bij Francisco Paula de Villar, ontwerper van het oorspronkelijke plan van de Sagrada Familia. Gaudí is begonnen als architect maar later werd hij bouwmeester.

6 Werk van Gaudí Zijn eerste gebouw was een kiosk die hij in1881 maakte Daarna veel anderen zoals: Sagrada Família Park Güell Casa Batlló En nog veel meer

7 Sagrada Família deel 1 De Sagrada Família
ook wel genoemd kathedraal der armen. Er is een toren het hoogst van de Sagrada Família die Jezus zal symboliseren hij is 170 meter hoog.

8 Sagrada Família deel 2 In 1882 zijn de werkzaamheden begonnen
Gaudi nam het over in 1883. De kerk word gebouwd aan de hand van maquettes en tekeningen. En de Sagrada is nog (lang) niet af.

9 Park Güell impressies (1900-1914)

10 Casa batlló In 1904 en 1907 verbouwde Gaudí Casa Batlló voor de industrieel Josep Batlló Casanovas. Casa Batlló lijkt heel veel op een draak. De palen lijken veel op botten en de pannen op het dak lijken net schubben. Het is gemaakt met kleuren en van keramiek.

11 Hebben jullie goed opgelet??
Hoe werd de Sagrada Família ook wel genoemd?? Noem drie beroemde werken op van Gaudí Wat was het eerste gebouw van Gaudí ? Wanneer en waar is Gaudí geboren ?

12 Opdracht Teken de Sagrada Família

13 Zijn er nog vragen


Download ppt "Gaudi door: Max Eijkenboom."

Verwante presentaties


Ads door Google