vorige keer: verschil tussen SCHULDBETALING en LOSPRIJS voorbeeld 1: schuldbetaling...

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

1 De HERE zeide tot mij: Ga weder heen, bemin een vrouw, (die zich door een ander laat beminnen en overspelig is), gelijk de HERE de Israëlieten bemint,
gekocht maar terzijde gesteld
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Discipelschap.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Het dak eraf Marcus21-12.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
2Koningen 7. wanneer: tijd van: waar: 8-ste eeuw voor Chr. Elisa Samaria, hoofdstad tienstammen-rijk.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
God en ons.
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
HOEZO BIDDEN?.
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
"al wat in de vleeshal te koop is..." 1Korinthe 10:23-33
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
Johannes 9. 1 En voorbijgaande zag Hij een man, die sedert zijn geboorte blind was. 2.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
HET FEEST VAN ONGEZUURDE BRODEN. 4 Dit zijn de feesttijden (lett. hoogtijden) des HEREN, heilige samenkomsten, die gij uitroepen zult op de daarvoor.
Groot geloof 1.
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
De Ben Adam Psalm 8.
28 maart 2013 bijbelstudie nr. 7 Vanaf hoofdstuk 3:15 1.
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Met de vriend van mijn beste vriend…
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Verzegeld met de heilige Geest
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
Christelijke Vrijheid
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
Strijd tegen de zonde?.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
Standvastig... waarin?.
24 nov Zoetermeer 1. de context van Filippi
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
Van boven bekeken Mind of Christ Want wie kent de zin des Heren, dat hij Hem zou voorlichten? Maar wij hebben de zin van Christus. (Jes.55:9)
5 mei 2013 Zoetermeer 1. politieke vrijheid fysieke vrijheid maatschappelijke vrijheid relationele vrijheid emotionele vrijheid 2.
22 februari 2015 Zoetermeer. negatieve associaties...  gebaseerd op huidskleur  in de Bijbel: een sociale status  in de wet van Mozes: max. 49 jaar.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
9 juli 2015 Rotterdam. voorgaande keren het Evangelie van 1."het Evangelie van het Koninkrijk" het Evangelie van 2."het Evangelie van mij" het Evangelie.
14 juni 2015 Maarn 1. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
De schatkamer van Efeze 1 vrijgekocht (3) 11 juni 2016 Maarn.
Transcript van de presentatie:

vorige keer: verschil tussen SCHULDBETALING en LOSPRIJS voorbeeld 1: schuldbetaling...

dit is tante Anna... ze komt € 1000 tekort

Anna heeft een rijke buurvrouw, Els. Els leent haar € 1000,-

MAAR Anna kan het geld niet terug betalen...

gelukkig heeft Anna een broer... en die is zo goed om voor haar de €1000,- aan Els te betalen

VRAAG: heeft Els de schuld aan Anna vergeven? is aan Anna de schuld kwijtgescholden? ANTWOORD: vergeven betaald NEE, de schuld is niet vergeven, de schuld is betaald

voorbeeld 2: losprijs...

Aron is als slaaf gekocht door meneer Hardvocht

Aron wordt door Hardvocht... afgebeuld en slecht behandeld

meneer Wilhelmus ziet dat... en krijgt meelij met Aron

Wilhelmus betaald €1000,- losgeld aan Hardvocht

Het losgeld is betaald en... Aron is vrij! A

de moraal...

Christus Jezus betaalde op Golgotha de prijs... maar A AA AAN WIE? *moest aan G GG GOD de s ss schuld worden betaald? OF *moest aan d dd de GEVANGENHOUDER de l ll losprijs worden betaald?

4 Daar nu de [mensen]kinderen aan bloed en vlees deel hebben, heeft ook Hij op gelijke wijze daaraan deel gekregen, opdat Hij DOOR ZIJN DOOD hem, die DE MACHT VAN DE DOOD had, de duivel, zou onttronen, 15 en allen zou bevrijden, die gedurende hun ganse leven door angst voor de dood tot SLAVERNIJ gedoemd waren.

IJDELHEID 20 Want de schepping is aan de IJDELHEID onderworpen, niet vrijwillig, maar om Hem, die haar daaraan onderworpen heeft, SLAVERNIJ VAN DE VERGANKELIJKHEID 21 in hope echter, omdat ook de schepping zelf van de SLAVERNIJ VAN DE VERGANKELIJKHEID zal bevrijd worden tot de vrijheid van de heerlijkheid der kinderen Gods. 1 2

VERLOSSING 23 En niet alleen zij, maar ook wij zelf, wij, die de Geest als eerste gave ontvangen hebben, zuchten bij onszelf in de verwachting van het zoonschap: de VERLOSSING (lett. vrijkoping) van ons lichaam. 1 2

13... de Zoon zijner liefde, 14 in wie wij de VERLOSSING (=vrijkoping) hebben, de vergeving der zonden. 19 om aan gevangenen LOSLATING te verkondigen... Lucas 4 vergeving => Gr. aphesis = loslating VRIJKOPING => LOSLATING

LOSPRIJS VOOR VELEN gelijk de Zoon des mensen niet gekomen is om Zich te laten dienen, maar om te dienen en zijn leven (lett. ziel) te geven als LOSPRIJS VOOR VELEN. KOCHT IK HAAR 1 De HERE zeide tot mij (=Hosea): Ga weder heen, bemin een vrouw, die (...) overspelig is, gelijk de HERE de Israelieten bemint, die zich tot andere goden wenden... 2 Toen KOCHT IK HAAR... Hosea 3

EEN SCHAT KOOPT DIE AKKER 44 Het Koninkrijk der hemelen is gelijk aan EEN SCHAT, verborgen in een akker, die een mens ontdekte en verborg, en in zijn blijdschap erover gaat hij heen en verkoopt al wat hij heeft en KOOPT DIE AKKER. AKKERWERELD 38 de AKKER is de WERELD...

LOSPRIJS VOOR ALLEN 5 Want er is één God en ook één middelaar van God en mensen, de mens Christus Jezus, 6 die Zich gegeven heeft tot een LOSPRIJS VOOR ALLEN; en daarvan wordt getuigd te juister tijd. 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld...

VRIJGEKOCHTIJDELE WANDEL wetende, dat gij niet met vergankelijke dingen, zilver of goud, zijt VRIJGEKOCHT van uw IJDELE WANDEL, die [u] van de vaderen overgeleverd is, KOSTBARE 19 maar met het KOSTBARE bloed van Christus, als van een onberispelijk en vlekkeloos lam.

13 In Hem zijt ook gij, nadat gij het woord der waarheid, het Evangelie uwer behoudenis, hebt gehoord; in Hem zijt gij, toen gij gelovig werd, ook VERZEGELD met de heilige Geest der belofte, 14 die een ONDERPAND is van onze erfenis, tot VERLOSSING (=vrijkoping) van het volk, dat Hij Zich verworven heeft, TOT LOF ZIJNER HEERLIJKHEID.

27... ga gij naar de zee, werp een vishaak uit en DE EERSTE VIS DIE BOVENKOMT, grijp die. En wanneer gij zijn bek opendoet, zult gij een ZILVERSTUK vinden. Neem dat en geeft het hun voor Mij en voor u.