Kolonialisme Kolonialisme is eigenlijk een kolonie, dat is een stuk grondgebied buiten het oorspronkelijke grondgebied soms overzee. West Europese landen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Loverboys alles over loverboys.
Advertisements

Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Stichting Dorcas Een aantal mensen hebben Dorcas opgericht. Samen willen zij de allerarmste mensen helpen. Dit doen zij door geld, maar ook spullen in.
Mijn stage bij Hamers Bv.
Christophel Columbus.
Oorspronkelijk werd dit reeds rondgestuurd als een Word document.
Minecraft.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Beelden storm.
Woorden en tijd.....
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
De OMA PRESENTEERT. Een mooie jongeman met het lichaam van een atleet, was pas afgestudeerd. Hij had geen geld, maar moest de huur betalen, de telefoon,
AARDRIJKSKUNDE Waar gaat dat over ?.
Grote ontdekkingsreizen en hun gevolgen
Het Trouwfeest.
Mijn Intake Kevin Lutgert Matchpoint. De Voorbereiding naar mijn opleiding Onderzoeken Beslissingen nemen Praten met Matchpoint Gesprek op.
In 1987, in een klein stadje genaamd Sussex, werd een huisje helemaal vernietigd Alles werd buitengegooid, inclusief een bruin beertje... Het bleef.
“En, hoe kan ik U van dienst zijn”?vraagt zij.
Werk mijmeringen Sleepy Shores.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Als er een baby geboren wordt is het feest!
Hoofdstuk 3.
Gemaakt door: Esther, Oscar en Jaimie.
Modern Sprookje Kikkerkoning.
Maya’s 1In houd . 2.de Maya`s. 3.wat voor steden hadden ze?
Mijn hobby: is over cultuur van Ethiopië
De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010.
Paragraaf 5.1: van vriend naar vijand.
Hoofdstuk 2.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
In 1987, in een klein stadje genaamd Sussex, werd een huisje helemaal vernietigd… Alles werd buitengegooid, inclusief een bruin beertje... Het bleef er.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Lagoonia.
“Geef en je zal gegeven worden.”
Hoofdstuk 3 De Romeinen.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Verander je wereld 2 Samuel 11:1-2 Bij het aanbreken van het voorjaar, de tijd waarin koningen gewoonlijk ten strijde trekken, stuurde David opnieuw een.
© Wilma de Hond 2015.
Ik doe mijn presentatie over…
Sint-Maarten.
Paragraaf 1: Kolonies inpikken.
Kolonialisme en slavernij
Het was een leuk begin, We ontmoette een paar mensen met een handicap. :Een blinde vrouw :Een slechtziende vrouw :Een jongen die in een grote rolstoel.
Een baas is iemand met de mentaliteit van een werknemer, maar die geen klop meer wil doen. Coluche.
Herinneringskamp Westerbork
Lang geleden, in een grote kille stad ergens op de wereld, lag tussen het afval een klein, bruin stoffen beertje... Weggegooid, omdat het niet meer nodig.
Thema werken De woorden die je vandaag leert:
In 1987, in een klein stadje genaamd Sussex, werd een huisje helemaal vernietigd Alles werd buitengegooid, inclusief een bruin beertje... Het bleef er.
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Columbus Door vicky en maaike.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Middeleeuws wereldbeeld
Seizoensthema … GRAPES Gratie Genade GUNST.
‘Mixed up piles’.
ECHT OF ONECHT Echtheidskenmerken geld 40! Papier Voelbare inkt Watermerk Inkt met kleuromslag Veiligheidsdraad Hologram Ultraviolet licht.
Slavernij in Europese kolonies
God maakte in het begin alles.
55 punten te behalen, groepje met meeste punten wint. Score tijdens het nakijken. De quiz bestaat uit 22 vragen. QUIZ HOOFDSTUK 2: ONTDEKKING & VEROVERING.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Ik ben Martijn en ik droom er van om later bij PSV te voetballen omdat het de beste club van Nederland is.
Welkom in Hotsjietonia. Dit wil ik vertellen Hier staan voorbeelden, vul het zelf aan Scouting in Nederland Dit is mijn groep Het dorp Hotsjietonia De.
BEDIENDEGROEP Gemaakt door lizzy en mila. INHOUD Dienstmeisje Koetshuis Koopman Einden.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Ontdekking en verovering 2.5 Slavernij in Europese kolonies
Cursus 2.3 Een Wereldeconomie Klas 2 KGT Lesweek 3
Cursus 2.3 Een Wereldeconomie Klas 2 BK Lesweek 3
Hoofdstuk 2 Nederland als industriële samenleving § 4
Semantisatieverhaal: Mijn zoon heeft een hekel aan afwassen
Semantisatieverhaal: Bij de vijver van mijn buurvrouw woont al jaren een dikke, groene kikker in een klein huisje. Op een dag kwam er een salamander langs.
Transcript van de presentatie:

Kolonialisme Kolonialisme is eigenlijk een kolonie, dat is een stuk grondgebied buiten het oorspronkelijke grondgebied soms overzee. West Europese landen zoals Japan bezit meerdere kolonies. Dat zijn mensen die landen veroveren en tot slaven maakt en houdt het land in bezit en verdedigt het terwijl de slaven werken. Ze overmeesteren ook bijzondere spullen zoals:Olie, rubber en andere speciale spullen. Kolonialisme is begonnen in de 16de eeuw tot de 19de eeuw.

Kolonialisme Columbus is een man die van ontdekken hield Maar hij wou het liefst alle landen op een Kaart teken .Hij had een heel mooi land Ontdekt, maar hij wil er geld voor hebben. Hij heeft het gezegd tegen zijn baas. Van die baas moeten de slaven dingen halen voor de stad en de mensen betalen Columbus om hem Andere landen te laten ontdekken, zodat ze nieuwe dingen krijgen en de baas geld kan verdienen

Kolonialisme Hier zie je slaven

Hier zie je mensen die arm zijn

Hier zie je kleding van rijke mensen

je ziet hier vrouwen kleding en schoenen

wapens

Hier zie je lepels en flesjes uit de 17de eeuw voorwerpen Hier zie je lepels en flesjes uit de 17de eeuw

Verhaal Er is een baas en Columbus Verhaal Er is een baas en Columbus. De baas wild graag nieuwe dingen hebben. Columbus die vindt die dingen en zegt het tegen zijn baas. De baas stuurt er een paar mensen er op af waar hij slaven van heeft gemaakt. De baas wilt graag die spulletjes voor de stad zodat hij geld kan verdienen. Een slaaf ontsnap en gaat naar een land in Amerika. Daar gaat hij wonen en plannen maken om zijn vrienden en familie te redden, daar gaat hij heel erg hard aan de slag. Daar op dat eiland gaat hij mensen helpen, gereedschap maken, voertuigen maken, huizen bouwen en voedsel kopen en geld verdienen zodat hij blijft leven. De baas komt er op een gegeven moment achter en stuurt een paar slaven er op af terwijl Columbus verder rijst met zijn boot. De donker bruine man die gaat er van door en bevrijd de andere mensen die de baas gevangen heeft genomen en strijd hij met ze om de andere mensen te helpen zodat hij zijn familie terug kan krijgen.