EY2010 Europees Jaar van de strijd tegen de armoede en sociale uitsluiting Julien Van Geertsom.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte Quiz over Armoede
Advertisements

Bérénice Storms 13 december 2012 Beter samen leven : 10 jaar recht op maatschappelijke integratie- 10 jaar POD MI, werkgroep 9, De hoogte van het leefloon.
DUTCH FIELD MARKETING ASSOCIATION Inzendingspresentatie DFMA Awards 2012.
DSH : praktische afspraken Leuven 2 februari 2009.
Antwerpse Commissie Rechtvaardigheid &Vrede TPC – 17 maart 2010.
ACTIEVOEREN Hoe doe je dat ?.
FNV SAMEN IN BEWEGING VOOR KOOPKRACHT EN ECHTE BANEN! 30 NOVEMBER IN DE JAARBEURS, UTRECHT 1.
Provinciale ronden mei 2008
Discipelschap.
CEL ARMOEDEBESTRIJDING Cel Armoedebestrijding. CEL ARMOEDEBESTRIJDING Beleidscontext Werking 1. Overleg, dialoog en participatie 2. Interdepartementale.
Armoede uitsluiten, armen insluiten
Visie op Meedoen Cliënten doen optimaal, vanuit hun eigen kracht mee in de samenleving. Hierdoor ontstaat een beter zelfbeeld en een betere kwaliteit van.
EY2010 Europees Jaar van de strijd tegen de armoede.
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
Veranderingen in de zorg
BELEIDSNOTA MAATSCHAPPELIJKE INTEGRATIE EN ARMOEDEBESTRIJDING S TAATSSECRETARIS VOOR A SIEL EN M IGRATIE, M AATSCHAPPELIJKE I NTEGRATIE EN A RMOEDE ­ BESTRIJDING.
LA CONTRIBUTION DU PROJET EXPERTS DU VÉCU AU SEIN DES SERVICES PUBLICS FÉDÉRAUX Project Ervaringsdeskundigen binnen de federale overheid Middagatelier.
Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen, een vereniging waar armen het woord nemen.
Leeftijdsvriendelijke gemeente: een hefboom voor actief ouder worden
Beoordelen van docenten loont de moeite!
J AARVERSLAG D ISCRIMINATIE / D IVERSITEIT 2010 Het centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding Hanne Degrande 1BaSWC.
PITSTOP. Programma 9u15 – 9u30: ontvangst 9u30 – 10u: evaluatie ‘09-’10 10u – 10u45: ervaringen scholen ‘09-’10 10u45 – 11u15: projectvoorstel ‘10-’11.
25 september gelijke onderwijskansen bestrijden kinderarmoede.
Leuvens Fonds ter Bestrijding van Kinderarmoede (LFBK)
Inhoud Inleiding Aanleiding Historiek Het e-dossier Tips andere besturen.
EY2010 Europees Jaar van de strijd tegen de armoede en sociale uitsluiting Julien Van Geertsom –
Activering,… een inleiding Julien Van Geertsom, Voorzitter van het Directiecomité van de POD Maatschappelijke Integratie VVSG, 26 november 2009.
Hoofdstuk 18 Veranderingen in organisaties tot stand brengen
Digiflow - Télémarc Uitrol naar OCMW’s
Koning Boudewijnstichting "De sociaalprofessionele integratievrijstelling in de berekening van het leefloon: knelpunten en denkpistes met het oog op hervorming"
Joint Report on Social Protection and Social Inclusion 2009.
Bilan Belgische voorzitterschap armoedebestrijding Werkgroep activering 8 febr
Digitaal Sociaal Huis Samenwerkingsproject Vlaams-Brabantse sociale huizen 2 februari 2009.
Week van de armoede Platform Hulpverlening Gentbrugge – Ledeberg Dinsdag 07 september 2010.
LSB Trefdag Antwerpen 1 PARTICIPATIE Lokaal Sociaal Beleid Gent (par·ti·ci·pa·tie de; v -s het hebben van aandeel in iets; deelname)
Dia 1 Productencatalogus: technische sessie Samen beter informeren.
Dia 1 Productencatalogus: Infosessie provinciale en lokale besturen 24/11/11.
1.Het Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen , het Europees jaar in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting 3.Armoede.
SAMEN LEVEN Team projecten en evenementen. VERLOOP INFO SESSIE  1. De dienst “Samen leven”  2. Projectwerking Antwerpen Noord (team projecten en evenementen)
Netwerk voor sociale inclusie European Anti-Poverty Network EAPN Europees Netwerk Armoedebestrijding.
EAPN De EU Strategie Sociale Inclusie
Belang, rol en voordelen van een Europese koepel 11/02/
Vlaamse OUDERENRAAD Geeft een stem aan 60-plussers.
Waarom won CAW Metropool de prijs voor de ‘beste interne campagne’ 2010? BViC Wintercheck.
Het nationaal kinderarmoedebestrijdingsplan
SOS SCHULDEN OP SCHOOL Gelijke schoolkansen in uw stad en gemeente VOORSTEL OM SCHOOLARMOEDE AAN TE PAKKEN Gelijke schoolkansen in uw stad en gemeente.
Van diagnose tot impactevaluatie ‘(Af)studeren met een functiebeperking in het hoger onderwijs’
Middenstandsvereniging Heusden-Zolder vzw heet u welkom
Werkgroep activering 27/6/2014. Context Verschuiving focus activeringsbeleid POD –van professionele nr sociale activering en sociale innovatie Colloquium.
Naar een PODMI-kennisbank met inspirerende praktijken Provinciale ontmoetingsdagen- herfst 2014.
17 oktober Typ hier de titel 2 In jaarplan 2010 We nemen deel aan acties en initiatieven die op provinciaal niveau worden opgezet rond het Europese.
SUM Foundation Henk Voeten.  Belangrijke Nederlandse bijdrage aan VN-top Rio+20, juni 2012, door project “Converging Worlds” .. Mei 2012 Inauguratie.
Wie zijn wij? WE CAN (end all violence against women) WE CAN Young Eindhoven/Helmond.
Inbound Marketing Plan
Een introductie tot armoede en sociale innovatie
Meer interactie tussen de OCMW’s en de POD MI Social media Provinciale Ontmoetingsdagen Lente 2015.
Hoorzitting de Commissie voor de Transversale Aangelegenheden - Gemeenschapsbevoegdheden van de Senaat 11 mei 2015 Julien Van Geertsom.
PR & Communicatie BIG Challenge BIG Challenge deelnemers uit de veehouderij en andere agrarische sectoren die samen fietsen en strijden tegen kanker.
Gastvrije Social Media Communiceren met uw omgeving. twitter.com/nbovtweets facebook.com/nbovbakkerij youtube.com/nbovbakkerij.
Federaal Plan Armoedebestrijding Wat is armoede ? ‘People are said to be living in poverty if their income and resources are so inadequate.
1 - 7/7/2016 De klimaatsubsidie en gelijke kansen.
Inkanteling van het OCMW in de gemeente: (on)mogelijkheid tot een sterker armoedebestrijdingsbeleid?
Campagne “Positive Belgium” Briefing Woensdag
jaarlijkse bijeenkomst verenigingen aangesloten bij het lokaal fonds
Opdracht 1 communicatietheorie
De kracht van de Fietsersbond
EVALUATIE MIJN.DUIVENSPORTBOND.NL
Transcript van de presentatie:

EY2010 Europees Jaar van de strijd tegen de armoede en sociale uitsluiting Julien Van Geertsom

2010 = het Europees jaar van de strijd tegen de armoede en de sociale uitsluiting: “Stop Poverty Now!”: POD Maatschappelijke Integratie samen met de “Verenigde OCMW’s”: grootschalige gecoördineerde actie naar het breed publiek: sensibiliseren rond structurele armoede en sociale uitsluiting; emancipatorische rol van de OCMW’s hierin. Onze Opdracht

Een sterk signaal. De OCMW’s, verenigen zich nationaal. Ze zijn het lokale contact. Verhoogt de kracht van de boodschap en de impact. De “Verenigde OCMW’s” communiceren

Doelpubliek Focus op indirect betrokkenen, met name het breed publiek met specifieke focus op de ‘middenklasse’ Niet in eigen visvijver vissen: niet uitsluitend gericht op eigen cliënteel of medewerkers.

5 Creatie breed maatschappelijk draagvlak in de publieke opinie voor beleidsmaatregelen in de strijd tegen armoede : –Kinderen –Daklozen –Europese minimum inkomen –  De nieuwe EU2020 Strategie heeft als target: 25% minder mensen die in armoede leven. Uitdrukking van solidariteit bij het brede publiek met mensen in armoede Doelstellingen

We brengen de boodschap van onze campagne “ Samen tegen armoede. Ik ook. ” Op het hoogtepunt belegt het POD MI een persconferentie en lanceren we de sensibiliseringscampagne De boodschap

Armoede is geen marginaal feit. Het kan iedereen overkomen. En vlugger dan u denkt. De Verenigde OCMW’s zetten zich in om mensen in armoede te helpen hun dromen te realiseren, hun talenten te ontwikkelen en ze optimaal te integreren in de maatschappij. Want armoede moet de wereld uit.

De campagne wordt op drie niveaus gevoerd: 1.bekende persoonlijkheid of persoonlijkheden (het BV-BW-BB-concept creëert aandacht en stopping power met een klein budget;) 2.onbekende personen (type: kassierster Carrefour) 3.onbekende personen die in armoede leefden en er met succes zijn uitgeraakt (in alle mogelijke betekenissen van het woord) samenwerking met de media geeft autoriteit aan het concept en de boodschap; De campagne

De badge betekent: ‘Ik weet dat armoede geen marginaal feit is en dat het iedereen kan overkomen. Daarom ‘Samen tegen armoede. Ik ook.’”

De OCMW-werknemers dragen de badge uiteraard elke dag, zelfs voor oktober, maar bij voorkeur in september en oktober Na de lancering van de campagne, kan een extra boodschap gebracht worden “ Iedereen kan uit de armoede geraken. U ook. “

Digitale luik van de campagne - Website - Facebook & twitter, … ( Op basis van enkele parameters kan iedereen zijn kans op armoede berekenen en dit delen via facebook en twitter. )

13 U kan nog altijd deelnemen indien u nog niet bent ingeschreven. 1.Rondreizend spektakel 2.Een dienst voor een dienst 3.Kinderen op straat 4.Sport 5.Leef je in 6.Creatieve T-shirt 7.Kook je fit * !! 8.Een weekje sober * !!

14 Geef ook steeds uw actie en datum van actie door aan de POD (mailen naar zodat de POD de verschillende acties in een duidelijk overzicht op de campagnewebsite kan plaatsen. De POD controleert de budgetten die voor de actie gebruikt worden. Midden november 2010 moet ieder OCMW de POD bovendien een evaluatie-rapport bezorgen. (Meer info op de website van de POD MI)

EY2010 Situering van de campagne 2010 Februari Lancering EY 2010 Mei Focus Week EY2010 Oktober Focus Week EY2010 Ronde tafel Armoede en sociale uitsluiting December Conferentie Dakloosheid Afsluitingssessie EY2010 September - Oktober Campagne Verenigde OCMW’s September Conferentie Kinder-armoede Conferentie minimum inkomen en sociale standaarden

EY2010 Conferenties: Kinderarmoede (2-3/9) Ronde tafel over de Armoedebestrijding en de Sociale Uitsluiting (18-19/10) Consesusconferentie dakloosheid (9-10/12) 16/12: overdracht van de boodschap van een delegatie van mensen in armoede aan Herman Van Rompuy, de Voorzitter van de Raad en aan Yves Leterme, de Eerste Minister van België. 17/12: Officiële Slotsessie + spektakel voor de personen die in armoede leven.

EY2010 Vragen ?