‘Toegang ...’.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over ladders en engelen Gods wegen kennen Engelen - OT Genesis 3:24 24 En Hij verdreef de mens en Hij stelde ten oosten van de hof van Eden de cherubs.
Advertisements

1 15 mei 2014 Rijnsburg 15 mei 2014 Rijnsburg. 2 Hebreeën Door het geloof heeft ook Sara kracht ontvangen om moeder te worden, en dat ondanks haar.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Discipelschap.
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Video clip scheermesjes fabrikant….
Evangelie der genade Vragen :
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
Bestemming God eren ….
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
8 December 2013.
Genesis (B-Rasjiet): het begin van alles
1 17 okt 2013 Rijnsburg 17 okt 2013 Rijnsburg. 2 het voorgaande: Melchisedek voor het eerst ter sprake in 5:6 en 5:10 10 door God aangesproken als hogepriester.
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
Deel II verzoening.
GEZEGEND nieuwjaar! wat is dat?.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Groot geloof 1.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
De Ben Adam Psalm 8.
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
God is trouw Hij gaf zijn woord
God zegent je zodat je zult heersen 1.
God maakt zijn zegen waar 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
GOD LEREN KENNEN WIE IS GOD? Jakob bij Pniël.
2 Ik zal je tot een groot volk maken,
Genade schenken 1.
VREDE.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Wij zijn God zomaar ontrouw Maar God wil je terug …
Romeinen Denken en Dienen.
De vreugde van de HEERE.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
Jij mag leven onder een open hemel
Niets zonder Gods zegen
Standvastig... waarin?.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
1 Van David. Een psalm. Aldus luidt het woord des HEREN tot mijn Here: Zet u aan mijn rechterhand, totdat Ik uw vijanden gelegd heb als een voetbank voor.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
30 januari 2016 Urk Jozef bij Potifar (Genesis 39)
11 februari 2016 Hendrik Ido Ambacht Het Koninkrijk van de hemelen.
“Allereerst nu dank ik mijn God door Jezus Christus voor u allen, omdat uw geloof in de hele wereld wordt verkondigd.” (Romeinen 1:8)
Parasha WaJetsee Genesis 28:10-32:2 Hosea 12:12-14:10.
Gezegend om recht te doen
Leven vanuit de troon Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen.
Transcript van de presentatie:

‘Toegang ...’

Romeinen 5: 1 Wij dan, gerechtvaardigd uit het geloof, hebben vrede met God door onze Here Jezus Christus, 2 door wie wij ook de toegang hebben verkregen in het geloof tot deze genade, waarin wij staan, en roemen in de hoop op de heerlijkheid Gods.

Efeze 2: 17 En bij zijn komst heeft Hij vrede verkondigd aan u, die veraf waart, en vrede aan hen, die dichtbij waren; 18 want door Hem hebben wij beiden in een Geest de toegang tot de Vader... 21 In Hem wast elk bouwwerk, goed ineensluitend, op tot een tempel, heilig in de Here, 22 in wie ook gij mede gebouwd wordt tot een woonstede Gods in de Geest.

Wat, hoe, waar? Wat hebben wij? – Toegang Hoe hebben we dat? – Door Geloof in Jezus Waar hebben we toegang? – Tot deze genade Wat is die genade? – Toegang tot de Vader Jij bent Gods NAW...

De Jacobsladder Jacob was zonder thuis Genesis 28: 12 Toen droomde hij, en zie, op de aarde was een ladder opgericht, waarvan de top tot aan de hemel reikte, en zie, engelen Gods klommen daarlangs op en daalden daarlangs neder. 13 En zie, de Here stond bovenaan …

Michael Willmann (1691, Staatliche Museen Berlijn)

Giovan Battista Tiepolo (1729) Palazzo Patriarcale, Udine

Een brug naar boven Engelen gaan van beneden naar boven ... en terug Er is toegang tot de Vader Het perspectief van de Hemel komt over hem (nageslacht, land, leven) Ladder = Verbinding van waar je bent en waar je moet zijn.

Marc Chagall

Jacob bij de Jabbok God gaat voor hem staan en er op of er onder... Wat was dat, een man of … Genesis 32: 28 Toen zeide hij: Uw naam zal niet meer Jakob luiden, maar Israël, want gij hebt gestreden met God en mensen, en gij hebt overmocht. Israël = een vorst Gods, of die vorstelijke macht heeft bij God

Paul Gauguin

Marc Chagall

Rembrandt

Israël Genesis 35: 1 En God zei tot Jakob: Maak u reisvaardig, trek naar Betel, blijf daar, en richt er een altaar op voor de God, die u verschenen is, toen u vluchtte voor uw broeder Esau. 2 Toen zei Jakob tot zijn huis en tot allen die bij hem waren: Doe de vreemde goden weg die in uw midden zijn, reinig u en verwissel uw kleren.

Israël Genesis 35:9 ev. En God verscheen wederom aan Jakob, … en zegende hem; En God zei tot hem: Gij heet Jakob; gij zult niet meer Jakob heten, maar Israel zal uw naam zijn … En God zeide tot hem: Ik ben God, de Almachtige, wees vruchtbaar en word talrijk; een volk, ja een menigte van volken, zal uit u ontstaan, en koningen zullen uit uw lendenen voortkomen. En dit land, dat Ik Abraham en Isaak gegeven heb, zal Ik u geven; en uw nageslacht zal Ik dit land geven.

Jouw Betel Waar was Betel voor jou? God roept je regelmatig terug naar Betel Daar komen vragen aan de orde Wie ben je (naam)? Wat is je toekomst? Afgoden wegdoen (geen ander dan Hem) Twee plaatsen waar Jacob zijn naam krijgt: Bij de Jabok (in de strijd) Bij Betel (in de aanbidding)