Vaderdag 2013.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
“Ik kan dit niet oplossen...”
GOD is liefde.
Jij bent belangrijk! Hoezo?.
Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
LUCAS 12:22-40.
Evangelie der genade Vragen :
Bestemming God eren ….
Maar wat zeg jij?.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
God en ons.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
"in geen ding bezorgd" 1.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Rotsen en bergen en water drinken.. EschatonEschaton Het christen leven.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Godsdienst 1 1.
WELKOM OP TOV!.
WELKOM TOV’ERS.
Welkom op TOV!.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Daarom verheugt zich mijn hart en juicht mijn ziel,
Onze Vader in de hemel.
GOED NIEUWS.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
Op weg naar Herstel Op Weg naar Herstel 4 januari 2014 ’t Veerlicht
Wat doet de Heilige Geest?
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Verlangens van God.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Genade schenken 1.
De “Dialoog” tss Paulus en Jezus, op de weg naar Damascus (Mendelssohn) nodigt uit tot de ontmoeting met Hem 14de vd Tijd door het Jaar.
VREDE.
De vreugde van de HEERE.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Preek Jakobus 2:
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Preek Hebreeën 4:
ALS EEN HERT VERLANGT……
Welkom in deze kerkdienst
Vers 1 O allerhoogste Majesteit, die in het rijk der heerlijkheid de heem'len hebt tot Uwen troon, wij roepen U, in Uwen Zoon, die voor ons heeft genoeg.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Zondagavond 8 maart 2015.
Moed. Jozua 1 Het geschiedde na de dood van Mozes, de knecht des Heren, dat de Here tot Jozua, de zoon van Nun, de dienaar van Mozes,
Welkom in de samenkomst
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
DE BERGREDE (5) WELKOM.
Vragen een eeuwige God is de HEER Hij is een goddelijke Persoon: Vader uw Man en uw Maker, 54: 5a.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
Transcript van de presentatie:

Vaderdag 2013

Mijn vaderdag geschenk …

Vaderdag Lucas 12:32 Wees niet bevreesd, gij klein kuddeke! Want het heeft uw Vader behaagd u het Koninkrijk te geven.

Apostolisch gebed … ‘Onze Vader die in de hemelen zijt, uw naam worde geheiligd; uw Koninkrijk kome; uw wil geschiede …’ Apostel Romeinse generaal Die de cultuur van Rome brengt Apostolisch gebed = gebed cultuurbrengers

Leer ons bidden… Dus: Het koninkrijk leven is voor elke gelovige! Gebed dat de situatie en de cultuur van de hemel op aarde zichtbaar mogen worden. Waardoor? Doordat Jezus’ volgelingen die cultuur modelleren! Doordat de voorzieningen beschikbaar blijken!

Hartstocht … Jij leeft onder het koningschap waar je het meest aan denkt (en andersom)! Waar uw schat is, daar is uw hart zegt Jezus Aan Lucas 12:32 gaat vooraf: ‘… zoek niet wat u eten of drinken zult en wees niet verontrust … uw Vader weet, dat u deze dingen behoeft.’

Omhoog kijken … Veel mensen proberen te verdienen wat HIJ (Jezus) al voor hen heeft verworven. Col. 3:1-3 ‘… zoek de dingen, die boven zijn, waar Christus is, gezeten aan de rechterhand Gods. Bedenk de dingen, die boven zijn, niet die op de aarde zijn. Want u bent gestorven en uw leven is verborgen met Christus in God.’

De vader - rol Twee soorten kinderen - Lucas 15:22 & 31 22 ‘Maar de vader zei … : Brengt vlug het beste kleed hier en trekt het hem aan en doet hem een ring aan zijn hand en schoenen aan zijn voeten.’ 31 ‘… hij zei tot hem: Kind, gij zijt altijd bij mij en al het mijne is het uwe.’

De vader - rol Vader bevestigde de IDENTITEIT: Alles is voor jou! Vertellen en bevestigen Op je benen zetten in deze IDENTITEIT Wie heeft zo’n vader … ?

Jouw vader & vaders … Gevallen (fall short of the glory) Gevangen in de geschiedenis Vergeven … en dan? Het herstelde VADERSCHAP IDENTITEIT vanuit de Vader Bedenken wat van boven is (de troon) IDENTITEIT bevestigen zoals de Vader

Soorten & maten Geen ruimte voor jaloezie De Vader lacht ‘t weg, je hebt alles al! Kom op help me die snotneus uit te leggen wie hij is GENIETEN, GENIETEN, GENIETEN! 1 Cor. 2:16 Er staat immers geschreven: 'Wie kent de gedachten van de Heer, zodat hij hem zou kunnen onderwijzen?' Welnu, onze gedachten zijn die van Christus.